Van Rusland tot de Amerikaanse staat Colorado. Van Argentinië tot Duitsland. Tal van landen willen een vinger in de (crypto en blockchain)pap. Sommige sloven zich zelfs uit om maar niets van de technologie te missen. Om al was het maar een stukje ervan binnen te halen. Gelijk hebben ze natuurlijk. Het kan hun alleen maar ten goede komen. Maar of we als adepten van crypto en blockchain daar nu zo blij mee moeten zijn? Tenslotte is bitcoin (BTC) 10 jaar geleden opgericht in een geest van anti-overheid. En met de méér dan ‘aandacht’ van Noord-Korea zijn we al helemaal niet opgezet.
Rusland
Het Russian Ministry of Economic Development wil speciale ‘offshores’ oprichten. ‘Places where companies can legitimately be exempt from paying taxes or follow relaxed regulations.’ President Putin gaf de regering eerder al de opdracht tegen 1 juli 2019 een wettelijk kader te creëren voor cryptohandel en blockchain technologie. Deputy Minister of Economic Development van Rusland, Ilya Torosov, maakt duidelijk dat het wel degelijk over cryptomunten gaat. ‘Russian Minister of Justice Alexander Konovalov reportedly claimed that it is too early to formalize crypto-related legislation. Both the constitution and current financial system legislation in Russia “categorically prohibit” using cryptocurrencies as a means of payment, Konovalov argued.’ Ons idee: wie zijn (top)job wil houden in Rusland kan maar beter Putin gehoorzamen…
Colorado
De Amerikaanse staat Colorado wil een ‘hub’ worden voor startende bedrijven in de blockchain technologie. Het tekende daarvoor de zogenaamde Digital Token Act. ‘The recently signed-into-law Digital Token Act will exempt utility tokens from certain state securities regulations and make it easier for startups to raise growth capital, crowdfund via cryptocurrency, and sell utility tokens in a clearer and more compliant way.’
Duitsland
De Duitse ministeries van Justitie en Financiën stellen een ‘staatsregister’ voor om blockchain bedrijven te reguleren. Naar verluid om de technologie een boost te geven. ‘(…) along with enhancing Germany’s position in financial markets.’ Of is dit eerder omarmen om beter te kunnen controleren? Want onder het mom van ‘de veiligheid bevorderen’ zijn al méér staten en landen uit de bocht gegaan…(?!)
Californië
Hier wordt een wetsvoorstel gelanceerd om bedrijven uit de cannabis sector toe te laten hun belastingplicht te voldoen in cryptomunten. Om precies te zijn: in stablecoins. Nu is Californië een liberale staat (liberaal in de Amerikaanse zin van de term). Maar om cannabis en cryptomunten tezamen in één pot te gooien? Bien étonnés de se trouver ensemble, zouden de Fransen zeggen. Liberaal is het allemaal wel, in de zin van ‘vrijheid blijheid’ dan… Toch ook hier weer diezelfde trend van accomodatie, verwelkoming van digitale munten en technologie.
Argentinië
In 2018 reeds sloofde het Zuid-Amerikaanse land zich uit om crypto en blockchain binnen te halen. De plaatselijke economie lijdt onder hoge inflatie. Er zijn plannen om meer crypto pinautomaten te plaatsen. Cryptomunten kennen een almaar groeiende belangstelling onder de bevolking. De peso verliest ook meer en meer grond tegenover de Amerikaanse dollar. Argentinië hoopt door de nieuwe technologie nog steviger te omarmen, zijn economie alsnog te redden. Het recente voorstel is wel baanbrekend op elke manier. Het Ministry of Production and Labour heeft een overeenkomst met Binance Labs getekend. Dit is de investeringspoot van ’s werelds grootste cryptobeurs. Het ministerie zal elk nieuw project van Binance hier matchen met een eigen investering van maximaal $50.000. Het gaat om een periode van vier jaar. En met een maximum van 10 projecten per jaar. Dit is wel de mooiste rode loper die de technologie ooit uitgerold zag! De CO van Binance overweegt dan ook hier een aparte crypto exchange op te zetten.
Ondertussen in Noord-Korea…
Er is een rapport uit van de Verenigde Naties over het laatste nog echt communistische land ter wereld. Naar verluid zouden plaatselijke techneuten (hackers?) voor 650 miljoen dollar tegenwaarde aan cryptomunten ‘verzameld’ hebben. Gestolen van hun buitenland, naar gedacht, en in opdracht van de plaatselijke God uiteraard. Kim Yong-un dus, who else… Daarmee kunnen heel wat Amerikaanse sancties tegen het land omzeild worden!
zeker op het moment dat ze bankroet neigt te gaan?
..beter laat dan nooit? Ja, sommigen zien inderdaad laat het licht…