(uit: Cryptonieuwsbrief.nl) Die centrale banken dirigeren dan de lokale bankenwereld wat kan en niet kan. Heel wat banken in India waarschuwen hun klanten dat cryptobeleggen niet toegestaan is door de centrale bank, de Reserve Bank of India (RBI). Hoe kien ook de burgers in India erop gebrand zijn… In China hebben de tech-savvy beleggers er al lang iets op gevonden – via de OTC, over the counter, dat is van verkoper tot koper, zonder veel toezicht en moeilijk voor de overheid om greep op te krijgen. Zo doen Nigeriaanse cryptobeleggers het trouwens ook, want Nigeria wil eveneens af van cryptocurrencies, die een reeds zwakke plaatselijke munt, de naïra, nog zwakker zouden maken. Enkele Britse banken zoals Barclays en zelfs twee digitale banken verbieden al ronduit hun klanten om geld over te maken naar cryptoplatformen! Het is allemaal maar om de bevolking te beschermen hoor, zeggen ze, tegen scams en andere oplichterij. (Wat deels klopt maar het is niet de hoofdreden, namelijk de weg banen voor alle CBDC´s, central bank digital currencies, die in voorbereiding zijn…)
Death and taxes
Brazilianen die vorig jaar al was het maar voor 1000 dollar digitale munten bezaten, moeten dat ten laatste vandaag, 31 mei 2021, aan de belastingdienst opgeven. De Amerikaanse centrale bank – vooral zij, met een dollar die eerder vroeg dan laat de status van wereldreservemunt zal verliezen – wil redden wat nog te redden valt. Dus komt er regelgeving aan, inperking, beknotting, extra belastingen. Op tafel ligt een voorstel dat cryptoplatformen en -makelaars zou verplichten om iedereen die meer dan 10.000 dollar in crypto bezit, door te geven aan de IRS, de plaatselijke en zeer strenge belastingdienst. De tegenaanval is ingezet en wel big time.
De tegenbeweging
Het is de strijd tussen inflatoir geld (fiat) en deflatoir geld (bitcoin en andere digitale munten). Het komt allemaal neer op wat we eens letterlijk ergens zo gelezen hebben, in het Engels dan: ´Bitcoin dreigt ten onder te gaan aan zijn eigen populariteit´. No way zullen overheden toelaten dat crypto in het algemeen té belangrijk wordt! De tegenstroom of tegenbeweging.
Jim knows
De stroom – beweging – is dan die van 300 miljoen and counting cryptobeleggers – en vergeten we de talrijke institutionelen niet – die voort en verder willen gaan met digitale munten. Wie dacht er niét dat bitcoin et al. nog een geweldige toekomst zouden hebben, eens die institutionelen – van PayPal tot VISA en verschillende gewone bedrijven en beleggingsfondsen internationaal aan boord kwamen, sinds de zomer van 2020. Maar vergis u niet, en herinneren we ons wat beleggerslegende Jim Rogers zei, toen men hem zijn mening vroeg over cryptomunten, bitcoin dan in het bijzonder: ´History shows that Bitcoin will be outlawed if it becomes ‘successful’´. Bekijkt u vooral dit interview eens, zo kort geleden als 16 april 2021. Hier nog een columnist die het door heeft: ´Governments won´t sit around and let cryptocurrencies boom´…
Bitcoin miljonairs bleven kopen…
…zij het mondjesmaat, afgelopen week, en rond bitcoin aan 35.000-36.000 dollar. Dat zijn dan de adressen die tussen 100 en 10.000 BTC (!) bezitten. Die zogenaamde whales hebben dus heel diepe zakken, kunnen tegen een financiële stoot en zijn in niets te vergelijken met de retail investor. De kleine belegger en trader. Die moet altijd twee vuistregels van de oudste en grootste en rijkste belegger aller tijden voor ogen houden. Warren Buffett (die zelf niks wil weten van cryptomunten!) geeft gratis zoveel goede raad, en die ligt maar voor het oprapen hoor. Dit zijn er zo twee:
´Rule number one: Don´t lose money
Rule number two: Don´t forget rule number one!´
Wat crypto een slechte naam geeft
Dat zijn inderdaad de oplichters, de scams, de digitale grote en kleine criminelen. Wat dacht u van een munt die met 1000 procent stijgt én meteen terug zakt binnen 24 uur? Het gebeurde met DubaiCoin. Deze belegger verloor er niet alleen zijn spaargeld door maar ook zijn baan. Een Australische verpleegster, bijna met pensioen, verliest het spaargeld waar ze een leven lang voor gewerkt heeft. Wat is dat toch waardoor gewone, hardwerkende burgers noest spaargeld vergaren – om het dan te verkwanselen aan ijdele dromen en beloften? Het is hebzucht, Greed, via wat ze dan lezen of horen of tips die ze krijgen over geweldige winsten, die dan nog eens heel makkelijk en vooral snel te maken zouden zijn. Klopt wel hoor, maar meestal dan door de heel vroege vogels; degenen die iets starten digitaal wat aanslaat; en zij die insider knowledge hebben of zeer, zeer goed weten waarmee ze bezig zijn. Get rich quick, beste kleine belegger? Velen voelen zich geroepen hoor, maar weinigen die het echt halen…
De Cryptonieuwsbrief komt te hulp
Uw redder in nood? Geen financieel advies beste dames, beste heren, dat spreekt; dus niet en nooit bij Ome Joost komen klagen achteraf hoor! Maar in blockchain bedrijven investeren, dat is vooral wat ikzelf doe. In de digitale sector die wel degelijk hier is om te blijven. Dit kan misschien alvast inspiratie bieden: ´Top 10 Cryptocurrencies You Can Buy While They’re On Sale´. Doet u wel uw eigen onderzoek, en het is volledig op uw eigen risico. Beleg nooit meer dan u zich kan veroorloven en u mag er ook nooit van wakker liggen! Maar die blockchain sector – dat is een blijvertje. Kopen waar vooral de Chinese overheid van houdt, wat ze laat blijven en bloeien, dat kan ook lucratief zijn. Heel binnenkort meer hier over. Ook nog deze week: een Wedstrijd waaraan iedereen gratis en zonder verplichtingen kan deelnemen. Stay tuned!
Hier vindt u altijd de live koersen, met voor elk nog in detail de hoogste en laagste noteringen; wat elke munt precies voorstelt, grafieken en nog veel meer. Check it out!
3955 Lezers al – veel dank voor al uw trouw en interesse, en de talrijke positieve reacties. De 4000ste abonnee van de Cryptonieuwsbrief zal nu wel heel vlug in de digitale bloempjes worden gezet…