Da’s zware kost, heavy stuff, zo uitgedrukt?! Dan kennen we eigenlijk maar één persoon, één man die zoiets luidop durft stellen. Toch wanneer hij daar de bewijzen voor heeft. Jawel, de gerenommeerde trendvoorspeller Gerald Celente gesticuleert weer wild om zich heen. Woedend als hij is om zijn geliefde land naar de verdoemenis te zien gaan. Pas op wanneer hij met een glimlach de kranten overloopt en becommentarieert. Want lang blijft dat niet duren. Veertig jaar ervaring heeft Celente, met zijn Trends Research Institute. Nochtans moet hij peildiep in de archieven en zijn memorie duiken, om een situatie als anno maart 2020 terug te vinden. Sociaal-maatschappelijk, en economisch. Maar vergeefs; zelfs niets wat erop lijkt! Zo is het weer oké om de grootste gokkers ter wereld van vers geld te voorzien. 1,5 Miljard dollar heeft de Fed ditmaal veil om ‘keep the wheels turning’. Voor de banksters en de hedgefund managers. The usual suspects dus. Maar ook de oliebaronnieën moeten dringend geholpen, ondersteund worden. Want de olieprijs staat ’te laag’. Waarom het nog anders is dan anders, wat we dezer dagen meemaken? Kan de schuldenballon nog verder opgepompt worden? Afgezien van het Coronavirus dat meandert over de wereld, over zowat alle landen heen? Watch and learn:
We kunnen nu wel stellen dat de VS het grootse communistische land voor de rijken is.
Kapitalisme en vrijemarkt economie zijn ver te zoeken in de VS.
Bedrijven horen failliet te gaan dat is kapitalisme en horen geen overheidssteun te krijgen.
Een systeem dat niet werkt vernietigt uiteindelijk zichzelf. Een milde vorm van kapitalisme is niet verkeerd, mits de marktwerking het uitgangspunt is. Als de marktwerking wordt vervangen door overheidssteun en stimulering van centrale banken dan nadert het einde van een kunstmatig opgeblazen systeem. Met de snelheid van een doorgeprikte ballon.
Begin van einde financieel systeem? Begint er steeds meer op te lijken, beurzen crashen en banken crashen nog harder, ik ga vandaag nog wat extra pinnen… centrale banken kunnen niets meer voor het vertrouwen doen. Economie = dood nu.
Nee, dat zal niet. Misschien het einde van die nutteloze beurzen en geldgraaiende banken. Dat zou mooi wezen.
De regeringen vernietigen de economie? Dat hebben de achterlijke beurzen al voor ons gedaan