René Tissen, RTLZ | In Portugal is de politieke onmacht om aan het enorme verval van het land het hoofd te kunnen bieden ogenschijnlijk bezworen en meteen duiken weer de berichten op dat de Europese crisis onder controle is. In Spanje lijkt premier Rajoy de corruptie affaire van zich af te schudden. Blijft hij in functie door bluf of kennis van zaken? Feit is dat ook hij van geen crisis meer wil weten. In Frankrijk is er al sinds zijn benoeming geen enkele steun voor president Hollande en beginnen de sociale straatprotesten wederom op te laaien, maar zit zijn regering nog altijd stevig in het zadel en sprak president Hollande zich op de 14de juli zelfs krachtig uit over het einde van de crisis. L’Etat c’est moi.

Die niemand meer vertrouwt

In Italië is weliswaar sprake van een snel terugkerende politieke puinhoop als oud-premier Berlusconi in hoger beroep daadwerkelijk voor belastingfraude wordt veroordeeld, maar dat is al vaak geroepen en het wordt door de man zelf krachtig tegen gesproken. Dit laatste moet als een veeg teken voor de Europese crisis worden beschouwd. Niettemin is de regering Letta nog altijd in functie en blijft dat waarschijnlijk zo.

Ook in Nederland niet

In Nederland verliest het kabinet Rutte 2 steeds meer aanhang en draagt de regering inmiddels het karakter van een splintercoalitie. Er is bij burgers geen begrip voor het beleid van dit kabinet. Mijn bewering is echter dat dit het huidige kabinet niet mag worden aangerekend. Er wordt hard en integer gewerkt. Maar niemand weet meer waaraan. De crisis blijkt in hoge mate beleidsbestendig te zijn.

De klap komt eraan

Mijn bewering gaat verder. Geen enkel kabinet, van geen enkele parlementaire kleur of samenstelling, weet hoe Nederland ( en Europa) de dans van de bestaande en komende ellende kan ontspringen. Zou Roemer het beter doen? Nee. Pechtold misschien? Ook niet. Haersma Buma? Geen schijn van kans. Mijn bewering is dat Nederland binnenkort een enorme welvaartsklap gaat krijgen. Zoals het nu gaat kan het gewoon niet langer. Lees hier het hele artikel van René Tissen.

35 reacties

  1. Als je geld gaat uitgeven dat er helemaal niet is kom je je vanzelf op een goede dag genadeloos tegen. Ik las dat sommigen deze crisis als een herhaling van de jaren 80 zien. Ik zie het als voortzetting en uitdieping van de crisis die einde jaren ’70 begon omdat de problemen van toen helemaal niet vanaf de basis werden opgelost en de verzorgingsstaat desdtijds al failliet was. Ook toen waren bezuinigingen het toverwoord en werden de welvaartsverschillen al groter. Met de eurforie van het vallen van de Muur in 1989 en het ineenstorten van de Sovjet Unie In de jaren ’90 werden de internet-, IT- en huizenhype als strohalm gebruikt om de zaak weer los te trekken. Dat heeft slechts een jaar of 5-6 gewerkt en tot het smijten van fiat geld geleid.

  2. Rene Tissen, een ander komisch mannetje. In Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië zijn de politici maar niks volgens hem. In Nederland, zijn eigen landje, is het heel, heel anders volgens hem. Daar wordt wel hard en integer gewerkt maar kunnen de politici er écht niets aan doen. Concludeert mannetje Tissen met zijn waarschijnlijk heftig beslagen calvinistisch brilletje.

    Hoe benepen, kleinburgerlijk en ongeloofwaardig kun je zijn?

    1. Wat een vreemde reactie. Waaruit blijkt dat Tissen denkt dat het in Nederland beter gaat? Lees je zijn artikelen wel??

      1. “… In Nederland verliest het kabinet Rutte 2 steeds meer aanhang en draagt de regering inmiddels het karakter van een splintercoalitie. Er is bij burgers geen begrip voor het beleid van dit kabinet. Mijn bewering is echter dat dit het huidige kabinet niet mag worden aangerekend. Er wordt hard en integer gewerkt. Maar niemand weet meer waaraan. De crisis blijkt in hoge mate beleidsbestendig te zijn. …”

        Bovenstaand is uit Tissen’s artikel terwijl hij in hetzelfde artikel meldt dat de politici in de andere aangegeven landen simpelweg incompetent en/of onbetrouwbaar zijn.

        Wellicht heb jij het artikel niet gelezen? Begrijpend gelezen, natuurlijk.

        1. btw, Ik meld helemaal niet dat Tissen denkt dat het in Nederland “beter” gaat. Hoe kom je er bij??? Je hebt zijn artikel mogelijk niet goed gelezen maar zeker mijn reaktie erop niet.

          1. “Hoe benepen, kleinburgerlijk en ongeloofwaardig kun je zijn?”

            U denkt de Europese politiek beter te kunnen analyseren dan de heer Tissen.
            Geeft u eens in minimaal 12 zinnen aan, waarom het Europese of Nederlandse beleid goed of slecht is volgens u.
            Misschien kunt u ook mogelijke oplossingen aandragen, om de huidige of toekomstige problemen op te lossen.

          2. -Edit- Reactie verwijderd //offtopic

            Dit is een economische website. Discussies over het atheïsme & theïsme kunt u beter ergens anders voeren.

          3. Dat is prima, redactie. Wel is het slechts op verzoek van bertus gedaan. Daarbij, wanneer mensen geen link kunnen leggen naar theïsme/atheïsme, natuurwetten, levensstijl en economie dan zijn het simpelweg leeghoofden. Economie is sowieso geen geïsoleerd gegeven, dat lees je zelfs regelmatig op deze site.

      1. Wanneer de Europese Illusie uit elkaar spat, zal dat gepaard gaan met fors dalende beurskoersen, fors dalende Euro t.o.v. andere valuta, omvallende banken en een grote crash van het financiële systeem. Eén nieuwsberichtje dat in verkeerde aarde valt, kan al genoeg zijn.

        1. Helemaal mee eens. Vanuit de EU is het trouwens opvallend rustig de laatste maanden. Zoals al door zovelen aangehaald zijn landen als Nederland en België slachtoffer van het nivellatie proces dat volop plaats heeft en waar op termijn ook Duitsland aan ten prooi zal vallen. De goedkope arbeidskrachten die vanuit de EU onze landen binnenkomen zorgen daar wel voor. Voor je het weet hebben deze mensen een verblijfsvergunning, maken deel uit van onze verzorgingsstaat en je raakt ze niet meer kwijt. Een verzorgingsstaat die nu al onbetaalbaar is. Simpele vraag waarom kunnen die buitenlanders hier zomaar a/d slag terwijl er al zoveel in de ww of bijstand lopen? Juist ja omdat wij Europees moeten denken. Dan de huizenmarkt. Als men bang is dat het m.b.t. de huizenmarkt dezelfde kant als Spanje op kan gaan dan ben ik daar ook bang voor. Als je nu nog steeds ziet hoe makkelijk jonge mensen zich tot over hun oren in de hypotheekschuld steken dat vraag je je af of ze zitten te slapen. De Nederlanders moeten goed beseffen dat de prijzen van vaak kwalitatief betere huizen in België en Duitsland 20-50% goedkoper zijn. In Nederland zijn de prijzen veel en veel te hoog.
          Griekenland, Cyprus, Spanje en Portugal worden door de EU al kapot betutteld en de vraag is who´s Next?

    1. Kunnen forse bezuinigingen lastenverzwaringen een enorme welvaartsklap veroorzaken? Of moet ik meer denken aan de economie die plotseling met vele procenten krimpt?

      1. Ik zou tiessen wel eens wel wat concreter wil horen over het tempo van de welvaartsklap.
        Zo moeilijk kan dat toch niet zijn?
        Je kijkt naar het geld dat daadwerkelijk als krediet in de nederlandse economie wordt gepompt
        Je kijkt dan naar de gevolgen van een eventuele lagere kredietverlening.

        Enig idee hoeveel euroos jaarlijks nog als hypotheekkrediet verstrekt wordt in Nederland?

        Je kunt de kredietverlening ook per bedrijfstak bekijken.
        – landbouw
        – ziekenhuizen
        – bouwbedrijven

        Volgens mij is de kredietverlening voor bepaalde sectoren volledig ingestort.
        Minder krediet, is minder investering in productie en dus minder afzet.

        Het zou mij ook niks verbazen dat sommige branches die exporteren naar groeiende economieen juist meer krediet krijgen.

        Als deze exporterende bedrijven geen krediet meer krijgen van nederlandse banken waar halen ze het dan vandaan?

        De economische motor kan alleen blijven draaien als er geld ingepompt wordt.

    2. Dat zal niet zoveel uitmaken vrees ik omdat de “elite” uiteindelijk zelf bepaalt wat er gaat gebeuren. Als de tijd rijp is voor een uitdunningsoorlogje merken we dat wel.

  3. En wat nog leuker is; het betalen van hogere rente binnen een instortende economie op de opgelopen staatschuld, staatsschuld die ‘nodig’ was om een krimpend BBP te maskeren, aka drowning in debt….

    En welk effect aanstaande malaise heeft op het uitstaand risico van Deutsche Bank van €53 biljoen…

    Afijn, de leugens nog maar even aanhoren, en toekijken hoe het terminale systeem burgertjes verder leegzuigt.

  4. Er is maar 1 partij die weet wat er moet gebeuren om de zaak weer in het gareel te krijgen, dat is de libertarische partij.
    Een partij die staat voor de persoonlijke en economische vrijheid van de burgers waarbij overheidsingrijpen in de relatie tussen burgers minimaal of niet voorhanden is.
    De vrije markt bepaalt de onderlinge relatie tussen burgers en bedrijven. Deze relatie wordt bepaald o.b.v. gelijkwaardigheid en vrijwilligheid. Sociale organisaties moeten zichzelf instandhouden.
    Dit betekent wel dat je moet gaan leren samenwerken met andere individuen zonder dat je op hun beurs gaat leven.
    Voor veel mensen zal dit heel moeilijk zijn, omdat zij gewend zijn dat de overheid veel uit handen neemt, en veel mensen menen rechten te hebben.
    In de echte wereld zul je dan veel zelf moeten gaan doen. Je zult een andere set aan sociale vaardigheden moeten gebruiken. Egoistische mensen zullen het moeilijk krijgen, want die ga je uiteindelijk mijden.
    Het zal lang duren voordat mensen van de verslaving – overheid – af zijn. Dit geldt ook voor mij.

    1. Goed initiatief van Cordaid. Het is van groot belang dat de zorg voor de armen door de samenleving zelf wordt opgepakt, dat gaat de verharding en individualisme tegen.

  5. De klap komt eraan…

    Weet je welke klap?

    De mens is zo gehypnotiseerd door de opgelegde illusie vanaf onderwijs af aan dat wij als mensen het wel even zullen maken zonder te hoeven zien hoe de natuur functioneert.

    De arrogante zogenaamde moderne mens.. die wel even zal zeggen hoe het leven moet zijn voor ons allen.
    Allemaal lerend hoe we moeten tiepen op compjoetertjes en daarvoor papiertjes ontvangen waarmee we genetisch gemanipuleerd eten moeten kopen in de supermarkt.
    En luxe prullariaatjes waar we elkaar de ogen kunnen uitsteken om te laten zien hoe hip we wel niet zijn.

    Luxe gestroomlijnde autootjes met verbrandingsmotoren.

    En zelfs de mogelijkheid om filmsterretjes te worden.. allemaal..via feesbook…zodat we iedereen elk moment van de dag op de hoogte kunnen houden wat wij als filmster wel niet meemaken.

    De matrix ten top.

    Denk alsjeblieft eens verder na, en plant eens een aardappel.
    En wees eens tevreden.

    1. Alhoewel niet gemakkelijk (zit zelf in de “rat race”), ben ik het wel eens met je. Gelukkig heb ik ook niet veel nodig om gelukkig te zijn, maar heb dat vooral geleerd in het buitenland. Het was een bevrijding toen ik voor het eerst buiten NL woonde, er viel iets van mij af, voelde me bevrijd van die competitie in NL, dat met elkaar continue vergelijken, wie heeft de beste baan, de mooiste vrouw, de best auto… het gaat maar door…

  6. Buiten de matrix leven betekend in harmonie met de natuur een bestaan opbouwen.

    Dat is de beste manier om de zogenaamde elite te ondermijnen.
    Want dan heb je ze niet meer nodig. Met hun materialistische verleidingen.

    Een mens heeft helemaal niet veel nodig om een gelukkig bestaan te leiden.. en de natuur voorziet.

    Je moet slechts observeren en anticiperen. En vooral waarderen.
    Wij zijn allen vrij. Het besef moet nog komen.

  7. Wel goed water blijven geven. erg droog deze maand 😉

    Maar jullie hebben gelijk. de meeste mensen zijn te ver weg van een normaal bestaan. te veel schulden. geen verstand van basis zaken zoals kunnen zorgen voor jezelf. ext ext. schulden zullen blijven bestaan. er komt geen gemakkelijke uitweg voor niemand. zorg dat je schulden(hypotheek)vrij bent en je kunt voorzien in eigen primaire levens behoefte voor jezelf en je gezin. dat alleen maakt al gelukkig 🙂

    1. Heel waar Nostra…

      Simpel leven en tevreden zijn..

      Maar wat ultiem is.,,, tevreden leven , in harmonie met de werkelijkheid.

    2. 80% van de schaapjes heeft schulden…
      Koen, mag ie weer ff na maanden van afwezigheid?

      1. Vorm een team en koop wapens (long range en short range) en vooral veel munitie. Munitie is tevens prima ruilmiddel.
      Met point blank is elk probleem opgelost.
      Ga ook op zelfverdediging, bij voorkeur Krav Maga.
      Je kan lullen wat je wil over Joden maar wat ze doen, doen ze goed, dus ook meppen. ;-p hehehe
      http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2008/02/schietijzertje_kopen.html
      2. Keramisch waterfilter (niet op stroom!)
      3. Droog en blikvoer
      4. Zilver (of andere PM om eventueel spaargeld in om te zetten)
      5. Survivalboek en alles wat ze aanbevelen. Ik zou vooral gaan voor zeep, zaden, vitamines, messen, bijlen en ander gereedschap, slijpsteen en een niet vochtgevoelig setje om vuur te maken, vet en lonten en potjes… Verzin er zelf maar wat bij… bijv. antibiotica… wat dacht je van colloïdale zilveroplossing?

      Sleutelwoord = Teamwerk
      Team + Wapens = Winnen
      Niet luisteren naar passivisten, die hebben altijd het loodje gelegd hoe nobel ook hun streven.
      Better safe then sorry…

      Hier een verhaal over machtvacuum in voormalig Joegoslavië.
      http://sovietoutpost.revdisk.org/?p=72
      Niet denken dat het aan jouw deur voorbij zal gaan.

      1. Wow, met die ’tips’ geef je aan dat je zelf bij de 80% schaapjes hoort. Macht, door middel van geld, wapens of iedere andere manier is nu net het grote probleem. In deze samenleving wordt er van jongs af aan aangeleerd beter, sterker, slimmer, harder, rijker of sneller te zijn dan iedereen om je heen, en dat is juist het grote probleem. Er is overvloed in alles, vooral als je kijkt naar natuurlijke energie. Er wordt elk jaar honderdduizenden tonnen voedsel weggegooit, deel dit en andere rijkdommen met elkaar en je hebt een prachtig leven. Zelf ben ik een groot voortstander van het ’the venus project’ principe. Misschien ook iets voor jullie.

  8. De crisis mag dan “in hoge mate beleidsbestendig” zijn, het beleid is in ieder geval niet crisisbestendig.
    Met andere woorden: Rutte en de zijnen pakken het verkeerd (of
    helemaal niet) aan. En daarmee zijn zij deel van een crisis die er in deze en nog te verwachten omvang in dit land helemaal niet hoeft te zijn.

  9. geweldige tip om het pensioengeld van de burger nu vrij te geven, dit betekend dat de burger bij baanverlies na de ww geen recht meer heeft op sociale voorzieningen/kwijtschelding gemeentelijke lasten/(en meerdere regelingen) meer heeft omdat hij eigen vermogen tot zijn beschikking heeft, ook al zet hij dit om in een eigen huis, wat ook weer te belasten is, bij ellende kan hij eerst zijn eigen huis opeten en zijn pensioen is foetsie

    de overheid zal echt niet in het voordeel van de burger gaan rekenen. wel in het voordeel van de eigen vrinden

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: