René Tissen, RTLZ | Als een huis in de brand staat heeft het dan zin om er een nieuw dak op te zetten? Dat gevoel bekroop mij naar aanleiding van het besluit van de Europese regeringsleiders om het bankentoezicht in Europa bij de Europese Centrale bank onder te brengen, althans de wettelijke grondslag daarvoor per einde van dit jaar te hebben geregeld. Het signaal dat Europa hiermee geeft is glashelder. Banken kunnen in de toekomst niet langer vrij hun gang gaan. Het spel is uit. Maar is dat werkelijk zo?

Politieke mijlpaal, maar verder niets

Ten dele. Het feit dat er Europees bankentoezicht komt is een politieke mijlpaal van formaat die tot voor kort voor onmogelijk werd gehouden. Er zal zeker een preventieve werking van uit gaan. Maar zoals altijd zit de duivel in de details. Ten eerste is slechts besloten dat er aan het einde van dit jaar een juridisch kader moet staan. Meer niet. Het is niet eens een formele oprichtingsacte. Daar moet het kader uieindelijk toe leiden.

Vooruitschuiven van de verschillen

Ten tweede tast iedereen nog volledig in het duister over de organisatorische en operationele invulling van het Europese bankentoezicht. Alleen is helder dat de ECB de kwestie voor zijn rekening gaat nemen, maar de rest moet nog geheel worden uitgedokterd. Met alles wordt hier letterlijk alles bedoeld. Van het mandaat tot de begroting. Van het werkingsgebied tot de regelgeving en de procedures. Van de strafmaat tot de beroepsmogelijkheden. Het enige dat zeker is dat de meningen hierover volledig van elkaar verschillen en op de nodige principiële en praktische weerstand zullen stuiten. Lees het hele artikel op RTLZ>

6 reacties

  1. We gaan niet maar we zijn al naar de @#$@#$@
    Alleen beseffen dat de meeste nog niet.
    Tegen de tijd dat de mensen begrijpen wat hier, en aan de overkant van de oceaan aan de hand is zal de SHTF uitbreken.
    Vandaar is het ook verstandig om aan uzelf en familie te denken.
    Bereid je voor d.m.v zelfvoorziening in alles.

    Groet NostraDamus

    hint: toiletpapier kan beter absorberen dan papiergeld.

  2. Je kunt zeggen dat het goed is als het toezicht op de banken bij de ECB komt en het spel zogenaamd ( ten dele ) uit is.
    Ik heb er echter geen vertrouwen in dat het spel zelfs maar ten dele uit is. Ik ga er niet vanuit dat de khazaartjes van de ECB het toezicht transparant en eerlijk gaan uitvoeren.
    De ECB wordt een veel te machtig instituut dat wel even 6000 banken, waaronder hele grote multinationals, gaat controleren. Dit wordt een walgelijk onbestuurbaar moloch.
    Zoveel macht geconcentreerd in één instituut is gewoon foute boel, en zeker omdat het een ONDEMOCRATISCH instituut is.
    Het is een volgende grote stap naar een politieke unie, met grote machtige Europese instituten, en dat is slecht nieuws.
    Het spel is uit?
    Ja, het spel van de democratie en soevereine staten. Het vuile spelletje van de banken gaat ongetwijfeld door.
    De ECB en de grote secundaire banken gaan samen spelen, worden bestuurd door dezelfde type mensen, met dezelfde egocentrische mentaliteit.
    Blijft één grote orgie van bonusgraaien, het zal zich alleen maar nog verder aan het gezichtsveld onttrekken, en de mogelijkheden daatoe zijn straks onbeperkt.
    Weer een klap in het gezicht van de democratie en de Nederlandse soevereiniteit.

  3. Je zou kunnen beginnen met een verbod op handelen voor eigen gewin. In het Toezicht zullen enkele toptraders van vandaag zitting moeten krijgen. Zij begrijpen de markt beter dan wie dan ook. Uiteindelijk zal een totaalverbod op derivaten moeten komen. Maar ja, de “elite” bepaald nog steeds dus is het wachten op de zoveelste blunder bij een bank en dan begint de discussie wederom.
    In april 2009 kregen de banken 100 dagen de tijd om aan te geven hoe hun assets eruit zagen. Dit is volledig in de doofpot gestopt…..

  4. Voor wie in wonderen gelooft. Het zoveelste konijntje uit de hoge hoed!

    Zijn met dit mega-instituut alle problemen als sneeuw voor de zon opgelost!

    Wat een list en bedrog, niemand durft nog de waarheid te vertellen ([b]EUROPA IS FAILLIET[/b]). Vooral de laffe politici blijven hun sprookjes verkondigen. Als het kalf verdronken is dempt men de put is het gezegde. Hier is niet 1 kalf verdronken ,maar alle staten van de EU. De 1 zit nog meer in de stront dan de ander en maar doen of er niets aan de hand is.

    We drijven steeds sneller af naar een derde wereld land.
    Steeds meer controles, die veel weg hebben van een dictatuur. Burgers wees op U hoede, dit mega-instituut zal de kosten op U verhalen en niet op de banken!

  5. Ik zag gisteren op het nieuws nog dat enge mannetje Rompuy, brrrrrr.

    Ik herhaal hier graag nog even de laatste column van Alexander Sassen van Elsloo

    http://www.telegraaf.nl/dft/goeroes/alexandersassenvanelsloo/13098114/__Vaarwel_Nederland__.html

    Citaat:”Nu is er binnenkort een EU top waar ze onder andere een plan van aanpak willen formuleren om criticasters van de EU en de euro de mond te snoeren. Deze mensen zijn namelijk schadelijk want ze zorgen ervoor dat de door de EU en de andere maakbare maatschappij fanatici gewenste uitkomsten niet behaald worden. Dit lijkt zo maar een zin in een column, maar leest u deze zin alstublieft nog maal eens.
    Dit betekent de onderdrukking van recht op meningsuiting; het onderdrukt de ware aard van de mens. Eind jaren 30 in Duitsland begon het ook zo. Bepaalde groepen werden uitgesloten, onderdrukt en aangewezen als zondebok in naam van. Een democratie sterft zodoende beetje bij beetje met verschrikkelijke gevolgen. Als dit zo doorgaat dan zeg ik niet alleen Nederland vaarwel, maar Nederland zegt u vaarwel”

    Nou dan kan Biflatie zijn lol op, en wij ook.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: