Rienk Kamer is nog altijd somber. Zo zitten banken ‘nog steeds in een zeer glibberige situatie.’ Overheden proberen momenteel de situatie te redden, maar dit gaat volgens Rienk niet lukken omdat verschillende landen een verschillende aanpak hebben. Volgens Kamer hebben we momenteel te maken met de grootste credit crunch in de geschiedenis. De welvaart gaat de komende jaren flink dalen en veel mensen moeten aan ‘het nieuwe normaal’ gaan wennen.
Het zal moeilijk blijven om aan geld te komen en de particuliere schulden zullen eerst moeten worden afgebouwd. De banken houden de economie kunstmatig in stand. De oorsprong van de hele crisis is de huizenmarkt in Amerika en dit probleem is volgens Kamer nog steeds niet opgelost. Ook geeft Kamer aan dat uit een onderzoek van Morgan Stanley blijkt dat als een economie niet met 2,5% stijgt het bedrijfsleven geen winst kan maken op lange termijn. Tevens geeft hij aan dat deflatie in Amerika weldegelijk op de loer ligt.
Bekijk het hele interview met Rienk Kamer.
Zuinig aan doen jongens! Ik als Wajong’er ben al 100 Euro per maand op achteruit gegaan! Hoe, door 100 Euro extra per maand naar de spaarrekening te storten.
@ #1 Ik raad je aan om het niet op een spaarrekening te zetten, maar er iets tastbaars en waardevast van te kopen. Bijvoorbeeld goud of zilver. Anders zou [b]de waarde [/b] van je spaargeld wel eens in rook op kunnen gaan als (hyper)inflatie toeslaat.
@#2: Vooralsnnog is geld nog gewoon tastbaar en waardevast hoor. En de inflatie is momenteel 1,5%, nou niet echt hoog vergeleken bij de afgelopen 10 jaar. Dat ze miljarden dollars bijdrukken hoeft niet meteen te betekenen dat de prijzen in euro’s ook gaan stijgen.