Binnenkort worden de zeventien (17) Ferraris van de failliete Eurocommerce-baas Ger V. die verdacht wordt van oplichting en valsheid in geschrifte geveild. In Duitsland koopt de overheid zogenaamde “Steur-CDs” met daarop de gestolen gegevens van Duitse bankrekeninghouders die in Zwitserland of elders, stiekem een dikke bankrekening hebben zonder dat ze dit aan de belasting hebben opgegeven. Dit en vorig jaar zijn er daarom bij onze buren in totaal al meer 40.000 strafzaken wegens belastingontduiking opgestart en heeft de overheid vele extra miljarden binnengehaald.
Als je het bovenstaande leest dan komen er vragen naar boven. Wat moet iemand in vredesnaam met zeventien Ferraris? Of als je kennelijk al behoorlijk wat geld hebt waarom zou je dan een belangrijk deel daarvan willen gaan verstoppen? Duidelijk is ook dat het geen incidenten zijn, ook niet in Nederland. Zijn er bijvoorbeeld in ons land het afgelopen jaren niet meerdere directeuren van woningbouwcoöperaties opgepakt, die ondanks hun flinke inkomens, kennelijke duistere zaken deden en allemaal in meer dan dikke auto’s reden?
Inkomen
Wie rond het minimum zit die moet in ons land netto van zo’n 1000 euro of minder per maand zien rond te komen. Omdat dit in de tegenwoordige tijd al lang niet meer lukt moeten subsidies op huren en de zorgpremies, vaak extra hulp bieden. Iemand die dus twee, drie, vijf, misschien wel tienduizend euro per maand netto “verdient” moet vergeleken met het minimum wel als super rijk worden gezien. Over jaarbedragen van tonnen of miljoenen heb ik het dan nog niet eens. Als je naar de factoren geluk en tevredenheid in ons leven kijkt dan zou je verwachten dat mensen met dergelijke inkomens toch voortdurende zingend door het leven gaan en het heerlijk vinden om met de minder bedeelden te kunnen delen. De praktijk laat echter zien dat eerder het tegendeel waar is. Wie veel heeft wil nog vééééél meer. Een inkomen van een half miljoen of een miljoen, dan ook nog bonussen van vele tientallen miljoenen. Een meer dan dik officieel inkomen vermeerderd met een nog veel groter bedrag dat stiekem moet worden beheerd en natuurlijk niet in de belastingaangifte wordt meegenomen.
Geluk en moraal
Veel inkomen maakt kennelijk niet echt gelukkig. Men wordt bang om het te verliezen, hebberig, men wil steeds meer. De moraal van eerlijkheid, willen meebetalen en delen wordt kennelijk steeds dunner of verdwijnt helemaal. Ook het zicht op de wereld en de maatschappij wordt zo te zien helemaal vervormd. Men vindt zich zelf als uniek en bijzonder, deel uitmakend van een bijzondere klasse, die wat zijn natuur betreft, superieur is aan alle gewone –ordinaire- volk.
Wat ons zeer bedenkelijk zou moeten maken is dat de behoefte om deel uit te gaan maken van het relatief kleine groepje super bedeelden, steeds groter wordt. Meer rijken nog rijker en een enorme druk naar beneden op de middenklasse en alles wat daar onder zit. Tevreden over de huidige gang van zaken hoeven we dus zeker niet te zijn. Is het gewoon de menselijke natuur die ons zo doet handelen, of zijn het de ontwikkelingen in de tijd? Wie het weet die mag het zeggen.
Je zou je ook af kunnen vragen wat je doet als je 200 miljoen euro wint in de staatsloterij. Dat is ongeveer hetzelfde als bovenstaand. Wat voor voordelen brengt dit met zich mee en wat voor nadelen.
Het stomme is dat ‘ze’ nog vinden dat ze er recht op hebben. En anders verdwijnen ze uit Nederland. Wat moet je met tonnen per jaar? Een huis in het buitenland aan een kust met speedboat. Ik moet nu aan Dick Bruna denken. Die man heeft miljoenen op zijn rekening maar is altijd een bescheiden man gebleven. Zo kan het dus ook. Heel wat leuker mens dan die Ben Verwaaijen. Zomergasten. Goede manager (hoewel.. zijn rendement was wat laag las ik), maar hij moest zo nodig z’n horloge tonen. Geschenkje van De Mol.
Bescheidenheid siert de mens. “Hé, zo ken het ook.”
@1, als je dat wint, zou je je hypotheek kunnen afbetalen, je huis volledig laten renoveren, koop een zeilbootjebootje of huur er af en toe een en zet een deel om in Au of Ag en geef de rest aan goede doelen. Je kunt dat ook in delen doen. Elk jaar iets weggeven en op het einde van je leven je kinderen een deel geven en de rest weggeven. Wat moet je in hemelsnaam met 200 miljoen?
“The point is ladies and gentlemen that greed, for lack of a better word, is good. Greed is right, greed works.
Greed clarifies, cuts through and captures the essence of the evolutionary spirit. Greed in all of its forms.
Greed for life, money, love, knowledge, has marked the upward surge of mankind. “
Ik kan mij er anders wel wat bij voorstellen. Tegenwoordig hoor je van alles en ieddereen wat je allemaal MOET. Als iemand graag 17 ferraris wil hebben is dat zijn zaak. En op de vraag wat je in hemelsnaam met 200 miljoen of voor mijn part 20 miljard moet doen is het antwoord zeer simpel, en zal je ook krijgen van iedder kind met een nog levendige fantasie. Namelijk van het geld genieten, tot de laatste cent.
De Nederlandse samenleving heeft meer aan duwers dan aan trekkers. Niet zeuren, maar poetsen !!
Gaan we vanzelf weer meer verdienen…
Hup.. Aan de slag….
Moet je op een ander forum wezen Moshe. Niet hier. “We hear but don’t listen.” Misschien proberen op het UWV-forum?
Een beetje een azijn-pis-post als je het mij vraagt. Als iemand zoveel geld heeft en hij heeft er hard voor gewerkt of een briljant idee uitgewerkt of gewoon slim gehandeld dan moet dat kunnen. Als de politiek het makkelijk maakt dat er minder belasting betaald wordt via bepaalde constructies dan is dat niet de schuld van de rijke… Het zit nu eenmaal in ons systeem dat er rijke en arme mensen zijn. Het probleem zit hem wel in stinkerds die keihard belasting ontduiken, daar moeten wereld spelregels voor komen anders blijft het bestaan…
Volgens een Chinees heeft een mens drie schatten:
Shen – Hemel – Hart
Qi – Mens – Maag-Milt
Jing – Aarde – Nier
Het is verstandig om deze drie schatten te koesteren en daar zuinig mee om te springen.
Ik moest bij het lezen van de titel die bij dit stuk hoort aan deze westerse interpretatie denken.
Tot mijn ontsteltenis zie ik een razernij om me heen die steeds engere proporties aanneemt.
Daarom deze reactie, omdat het mij rust en vrede brengt op het moment dat ik teveel wereldse emotie binnen laat.
Op zulke momenten probeer ik mijn schatten weer de plaats te geven die nodig is om in deze heksenketel nog enige balans te vinden.
Misschien voor sommige een onzin post, maar ik hoop er ook een enkeling mee te helpen balans te vinden in deze roerige tijd.
Bij veel rijken gaat het helemaal niet meer om het geld.
Het gaat erom dat je je onderscheid, om de status en om de macht.
Deze mensen moeten niet denken aan een wereld waarin een ieder ruimschoots voldoende heeft, ze zouden de afgunstige blikken missen.
Zo, denken ze gelukkig te worden maar het blijkt dat deze rijkaards vaak helemaal niet zo gelukkig te zijn.
Ik kan me niet voorstellen dat het bevredigend is als je altijd alles kunt kopen waar je oog op valt. Het is soms zo leuk om ergens van te dromen omdat het buiten je bereik is. Dat maakt het leven leuk.
Het gaat in het leven om zaken die niet te koop zijn.
Zo simpel is het.
Er zijn waarschijnlijk heel veel rijken die alle reden hebben om stinkend jaloers op jou of op mij zijn.
Dit neemt allemaal niet weg dat het des te erger is dat er mensen zijn die zoveel hebben dat ze er ongelukkig van worden en dat er daarentegen nog meer mensen zijn die zo weinig hebben dat ze er ongeluk van worden.
Wat erg, als je je realiseert dat er zoveel rijken en armen gelukkiger zouden zijn als de rijken geld aan de armen zouden schenken.
Wat een verspilling van al dat geld. 🙁
@8 pietjes, prachtig gezegd.
Ik vind ook dat hemel en aarde meer in evenwicht moeten zijn.
Te veel hemelse berusting leidt niet tot een betere wereld.
Maar te veel wereldse opwinding brengt zeker niet de hemel op aarde.
Mmm ook wel aardig.
Niet van Shakespeare of zo, maar gewoon van een Verontruste Burger.
http://sgtreport.com/2012/08/boom-day-2-silver-smashes-through-heavy-resistance/
@11, KTM, bedankt voor je goed bedoelde advies. En zoals eerder gezegd waarschijnlijk zijn de tastbare edelmetalen een goede investering.
Maar de allerbeste investering is in je gezondheid.
PS heb je zelf fysiek goud en/of zilver in je bezit??
Kan ik het bij jou kopen eventueel?
@11 en 12
Wat ik me nu eigenlijk afvraag, wat is de inkoopprijs van zilver en goud en de verkoop prijs ervan. Simpel gezegd ik koop vandaag voor 1000 euro bij een goud verkooppunt vervolgens wil ik dat een jaar later weer kwijt. de waarde is bv gestegen met 5%. Echter heb ik provisie + kosten moeten betalen toen ik het kocht, dus in feite kreeg ik voor 950 euro aan werkelijk waarde (gewicht) van goud. Vervolgens is die 950 euro met 5% gestegen(=47,50). Ik heb dus een jaar later voor 997,50 goud. Echter het goud inkooppunt rekent provisie + kosten van 6% dus dat gaat weer van het bedrag af. Simpel gezegd verlies ik dus behoorlijk na een jaar ondanks dat de goudprijs is gestegen. Wellicht wordt het pas interessant als ik voor enorme bedragen koop… Maar uit m’n simpele rekensom kan ik toch opmaken dat goud of zilver niet zo makkelijk waardevast lijkt als het is. Je moet het inkopen en verkopen. Kan iemand hier meer opheldering over geven.
@13, ik ben geen econoom maar kan wel logisch denken. In jouw voorbeeld zou het niet uimaken hoeveel goud je koop, met de provisie en prijsstijging percentages die je noemt blijft het natuurlijk verlies als je na een jaar verkoopt.
Dat is niet zo moeilijk.
Je moet natuurlijk voor langere termijn investeren.
Als de percentages zo zouden zijn als in jouw voorbeeld en je verkoopt na 10 jaar dan heb je een flinke winst.
Immers je betaalt maar 1 x de provisie bij koop en 1 x bij verkoop. Maar me hebt bijvoorbeeld 10 jaar lang kunnen profiteren van een stijgende goudprijs.
Dus €950,00 x 1,05 x 1,05 enz en uiteindelijk delen door 1,06
Grapje: niet delen door 1,06 maar vermenigvuldigen met 0,94
Ja ja zelfs met eenvoudige sommetjes sluipt er zomaar een foutje in.
Veel succes.
@11
http://kingworldnews.com/kingworldnews/KWN_DailyWeb/Entries/2012/8/21_Leeb_-_Supply_Crunch_To_Send_Silver_Into_The_Stratosphere.html
Maar proberen we nu onze zeventiende Ferrari te kopen, of is dit een overlevings-dingetje?
Hebzucht, ktm, hebzucht. Ook gij Hamlet. I guess it’s a natural thing.
@ houyskool je weet toch wat Mosh Weintraub over greed heeft gezegd.
@13 Pe, hier een handige link:
https://www.inkoopedelmetaal.nl/
@ verontruste burger
Het feit dat ‘ie zwaar is gemind bevestigd mijn vermoeden dat we ons in een ponzi bevinden.
En bevestigt moest met een t
@19, houtskool
Geweldig, dat zouden er meer moeten doen. 😆
Tja, ik blijf een mierenn… als het om taal gaat.
@ 14 16 17 bedankt, als ik de goudprijs van de laatste 10 jaar zien is het een goede belegging geweest. Ik zie alleen dan de prijs de laatste tijd behoorlijk schommelt. En bij goud lijkt me ook te gelden: in het verleden behaalde resultaten zijn geeen garantie. Ik weet het zo nog niet, goud en ponzi scheme doemen gelijk op… of beter buy the dip
Ik doelde overigens met mijn vraag op de tussenhandel die duidelijk niet op elke hoek zit. Maw je bent afhankelijk van een factor die heel gemakkelijk uit te schakelen is als men dat wil.
@13 Pe
Wil je een advies? Doe je pm’s in een condoom en steek het ergens waar het altijd donker is. Het moment waarop het van pas komt zal zich op overtuigende wijze aandienen.
Deze man kletst er niet naast:
http://www.earth-matters.nl/11/6003/verborgen-nieuws/machthebbers-in-hun-hemd-in-senaat-vs.html
ktm.
Het blog zion’s big lie is verdwenen hoop dat jij het veilig hebt opgeborgen.
Ik was een beetje dom.
Wanneer komt jou blog?
vr.gr.
@13 PE
Ik zelf denk dat de meeste mensen die nu goud en (vooral) zilver kopen, dat doen omdat ze ook rekening houden met een eventueel toekomstig scenario. Namelijk inflatie danwel hyperinflatie. Een eventuele crash van de dollar of de euro betekent dat de waarde van het fysieke geld in rap tempo zal kelderen en de geschiedenis leert dat dan de werkelijke waarde van het zilver en goud zich laat zien: het enige waardige betaalmiddel dat in de geest van mensen zich heeft bewezen. Misschien doemdenkerij, maar de vraag is, is een crash echt zo ondenkbaar?
@9 Heel mooi verwoord. Aan mijn voorgaande post zal je waarschijnlijk al kunnen raden dat ik er toch wel anders over denk 🙂
Ik kan mij er absoluut niets bij voorstellen dat ik mij ongelukkig zal voelen als ik genoeg financiele ruimte om al mijn dromen (matterieel) uit te laten komen, versus niet genoeg financiele ruimte te hebben om alleen maar te kunnen dromen van dingen die ik nooit zal kunnen veroorloven. De laatste situatie lijkt mij minst wenselijk. Ik geloof ook niet dat rijken over het algemeen ongelukkiger zijn dan armen of mensen met een midden inkomen. Het ligt aan de persoon zelf, als je genoeg fantasie hebt kan je een boel leuke dingen bedenken om te doen tot je 80ste en daarna.
Ik snap wel dat veel mensen zeggen dat ze denken dat rijken wel ongelukkig moeten zijn, maar ik zie dit meer als een soort zelfrechtvaardiging of een mentaal ontkenningsmechanisme om je beter te laten voelen over je eigen situatie. Aan het einde vaqn de dag ben ik er vrijwel zeker van dat ieddereen op dit forum een situatie met 20 miljoen op de rekening prefereert boven een situatie met 20 euro op de rekening.
Vergeef mij de spelfouten, dit is geschreven op een mobiele telefoon. 😆
@26, Het is niet bedoeld om heel letterlijk te nemen.
Maar de kern ervan is de mooie waarheid.
Al het geld dat een mens bezit, dat meer is dan voldoende, draagt niet of nauwelijks bij aan het geluk.
Je zegt het zelf al: hangt af van de persoon.
Als je een depressieve aard hebt dan word je nooit echt gelukkig. Of … enz.
Wel is het zo dat te weinig geld waardoor je niet in je basisbehoeftes kunt voorzien ongelukkig kan maken.
Met andere woorden een belangrijke drijfveer in onze maatschappij, het altijd streven naar meer, draagt niet bij aan een gelukkige maatschappij.
We moeten andere ambities hebben dan alleen materiele, willen we een betere wereld maken. 🙂
Zie het ook als een vorm van rechtvaardigheid. De rijken kunnen alles kopen, maar het allerbelangijkste, geluk, is niet te koop. 😉
Ik persoonlijk kan het goed verdragen als er rijke mensen zijn, mits ze een waardevolle bijdrage leveren of hebben geleverd aan de maatschappij en hun geld eerlijk verdienen.
Een suksesvolle zakenman? Prima
Tot die categorie reken ik heel nadrukkelijk niet de bankiers in deze wereld. Deze mensen maken helemaal niets en leveren helemaal niet een unieke prestatie dat zou rechtvaardigen dat ze zo rijk zijn.
Ik kan dus prima leven met rijkdom.
Maar niet als die in dezelfde maatschappij bestaat naast schrijnende armoede.
In dat geval moeten we het geld een maximaal grensnut ‘geven’ en het wat eerlijker verdelen.
Men staat niet stil, haalt geen adem, is liever gericht op meer en beter, wij zijn hier zo’n beetje allemaal wel schuldig aan. Echter is het zo dat de mensen die al veel van alles in de materiële zin en veel monopoly-geld lijken te hebben alleen maar nog hebberiger worden en de ontevredenheid blijvend is of zelf misschien nog meer naar de voorgrond treedt.
Ontevredenheid zit in de mens ingebakken, een beetje daarvan lijkt mij ook niet eens zo verkeerd. Het is het gevoel dat iets beter kan wat de uitvinders en andere strebers doet drijven. Of men zonder het stukje ingebakken ontevredenheid gelukkiger zou zijn, waag ik te betwijfelen.
Het is een feit dat men niet altijd maar in een gevoelsstaat van gelukzaligheid kan verkeren. Het zijn enkel momenten van geluk, en deze vind je vaak in de kleinste dingetjes. Of je nu werkt, slaapt, leest, dagdroomt of wat dan ook het zijn in wezen allemaal verschillende niveaus van trance/hypnose, je verkeert altijd in een trance maar dan op verschillende niveaus. Als je dat weet, begrijp je ook dat een continue-gelukstrance een onmogelijke opgave is.
Het is zoals in de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring beschreven is: [quote][i]”Life, Liberty and the pursuit of Happiness”[/i][/quote] Zij wisten dat je dit vooral blijft najagen.
Terug naar de ontevredenheid. Grote groepen mensen blijken aspiratie te hebben tot het behalen van meer status en/of het verkeren in een andere groep mensen. Veel mensen blijken naar anderen te kijken, als referentie, en kijken daarbij vooral naar de mensen die ‘meer’ lijken te hebben. Dus dat is wat zij dan ook op z’n minst zouden moeten hebben. Mochten ze dat punt dan bereiken dan is er altijd wel iemand die meer betaald krijgt, een groter huis heeft, et cetera. En dan begint het weer opnieuw, of te wel non-stop. Ze dachten eerst dat ze zich dan gelukkig zouden voelen, dat dit geluk te koop was met meer geld, maar dat valt dan tegen.
Het behalen van grote successen blijkt maar weinig geluksgevoel op te leveren, dit is zo weer weg. Uit onderzoek is ook gebleken dat een jaar nadat mensen de loterij wonnen en mensen die een dwarsleasie op hadden gelopen hetzelfde niveau van geluk ervoeren als voor de gebeurtenis.
Vroeger, lang geleden, was er een tekort/schaarste van zo’n beetje alles. Dus at men wat ze konden eten, verzamelden wat ze konden verzamelen. En dit lijkt, ondanks dat er van zo’n beetje alles wel een overschot aan lijkt te zijn, bij heel wat mensen nog aanwezig te zijn, dit uit zich bij iedere weer in andere vormen. Sommige eten alles, als het maar veel is, pas dan vinden ze het lekker.
Het is grappig of eigenlijk meer jammer dat men vrijwel nooit stilstaat bij het feit dat er niet altijd mensen zijn die meer (mee) lijken te hebben, maar er ook áltijd mensen zijn die minder (mee) lijken te hebben.
Kijk naar die gasten die multi-millionair zijn, zij kennen wat andere problemen maar ook veel van dezelfde problemen. Problemen die over het algemeen niet met geld op te lossen zijn. En als je dan ziet dat veel van die gasten die miljoenen voor hun werk betaald krijgen -wat volslagen bullshit is, geen mens is zoveel geld waard- zelfs dan nog lopen te schrapen middels declaraties, vliegtickets voor privé-reizen door de zaak als zijnde zakenreizen laten betalen et cetera. Dan is toch wel te zien dat ze nooit genoeg hebben en dat ze niet gelukkig zijn. En wie zal er gelukkiger zijn iemand die -op geluk na dan- alles zo maar zou kunnen kopen, of iemand die ergens voor zal moeten sparen? Welke van de twee zal zijn/haar aankoop meer waarderen?
Het zijn niet spullen die je geluk doen ervaren eerder het ervaren. Zo hoorde ik ook eens het verhaal over een lotto-winnaarsstel. Hij wilde gaan reizen, zij wilde niet en wilde hokken. Ze deelden de prijs, hij is de wereld rond gaan reizen tot het geld op was. Hij kwam tevreden en zonder terug met heel veel ervaringen waar hij gelukkig van werd wanneer hij er aan terugdacht. Daarmee is niet gezegd dat iedereen maar zou moeten gaan reizen.
Kijk eens naar dieren als honden en katten. Zij leven niet, zoals veel mensen, vooral in de toekomst of het verleden. Zij leven pas echt in het heden en zijn al snel tevreden; eten, spelen en luieren. Wat wil je nog meer?
[quote]Kijk eens naar dieren als honden en katten. Zij leven niet, zoals veel mensen, vooral in de toekomst of het verleden. Zij leven pas echt in het heden en zijn al snel tevreden; eten, spelen en luieren. Wat wil je nog meer?[/quote]
Eigenlijk zie je dit ook wel bij jonge kinderen. Wat mij de vraag doet oproepen of het niet het gevoel aan onvrijheid is; regels die je je op den duur zelf aan praat*, de maatschappij van jou verwacht -angst voor afkeer/uitsluiting- en de regels die door politici en lobbyclubs bedacht zijn waar jij je onder dwang -met dreiging van geweld en/of gevangenneming- aan dient te houden.
En hoopt men onbewust dit gevoel van onvrijheid te verdoven met het accumuleren van monopoly-geld en andere materiële onzin? Zou men zich in een vrije samenleving minder (snel/vaak) ontevreden voelen?
[i]*Tot je achttiende levensjaar zijn het jouw ervaringen die jouw overtuigingen van de wereld creëren. Daarna is het andersom, het zijn jouw overtuigingen die jouw ervaringen in de wereld creëren. Daarna is het moeilijk om deze overtuigingen te veranderen. Het is ook al snel dat men de overtuiging aanneemt dat met geld geluk/vrijheid te koop is, dat is wat men ook via o.a. televisie aangepraat wordt.[/i]
@ Maple In de 60s werd veelal de term “overleven” gebruikt itt leven wat het verschil is kan iedereen begrijpen. maar wellicht toch interessant want als je alleen werkt om je hoofd boven het water te houden kun je duidelijk stellen dat je met overleven bezig bent.
Overigens zijn er zich nog niet veel mensen van bewust maar btw gaat per 1 oktober naar 21% heel veel wordt dus 2% duurder
@Pe
Ja, helaas gaat het alsmaar meer over van leven naar overleven. En hoe komt dit? Door de politiek die onvrijheid in de hand werkt met al hun bullshit, je hebt die leden nergens voor nodig.
En die 2% BTW-verhoging, het zal waarschijnlijk wel aangegrepen worden om alles weer mooi naar boven af te ronden. Inflatiecorrectie voor de detailhandel. Of zullen/kunnen ze die 2% voor eigen rekening nemen? Vast niet, water staat bij velen al aan de lippen.
Hmmmm, zijn we niet allemaal hier schat hemeltje rijk?
Verplaats je gewoon eens in de levens situatie van een Afrikaan, een kind in India, Bangladesh , moet ik nog doorgaan?
Of je nou 200 miljoen op de bank hebt of een paar duizend Euro, je moet willen blijven zien hoe goed je het hebt, als je weer eens achteloos bij Albert Heyn je kar volgooit.
De reactie van Pietje is preies waar het om gaat, geluk is NIET met geld te koop.
[quote]Geluk en moraal
Veel inkomen maakt kennelijk niet echt gelukkig. Men wordt bang om het te verliezen, hebberig, men wil steeds meer. De moraal van eerlijkheid, willen meebetalen en delen wordt kennelijk steeds dunner of verdwijnt helemaal. Ook het zicht op de wereld en de maatschappij wordt zo te zien helemaal vervormd. Men vindt zich zelf als uniek en bijzonder, deel uitmakend van een bijzondere klasse, die wat zijn natuur betreft, superieur is aan alle gewone –ordinaire- volk.
Wat ons zeer bedenkelijk zou moeten maken is dat de behoefte om deel uit te gaan maken van het relatief kleine groepje super bedeelden, steeds groter wordt. Meer rijken nog rijker en een enorme druk naar beneden op de middenklasse en alles wat daar onder zit. [/quote]
Echt de mentaliteit van een groot deel van de VVD-achterban.
Als je moraal en de maatschappij belangrijk vindt, kijk dan eens op:
Facebook.com/MR.WiseGuy.NL
Page met de beste stukjes cabaret, quotes, actualiteiten etc.
Share!!