Een student uit Amsterdam viel bijna van zijn stoel, toen hij van de week zijn beleggingsoverzicht op internet bekeek. Volgens de Rabobank waren zijn ’turbo’s’ ineens 16,2 miljoen euro waard!
‘Ik stond echt perplex toen dit bedrag op mijn scherm verscheen. Twee weken geleden had ik via de Rabobank 75 turbo`s gekocht tegen een koers van 9 euro per stuk. Bleek van de week dat de waarde van elke turbo gestegen was tot €216.268.’ Met turbo’s kunnen beleggers extra profiteren van een juist voorspelde koersstijging of -daling op de beurs.
De Amsterdamse student twijfelde geen moment en gaf direct opdracht om zijn turbo’s te verkopen en zo de miljoenen op te strijken. Dat ging helaas niet door, want de internetsite van de Rabobank blokkeerde de order.
‘Stel dat het wel gelukt was, dan had ik hier niet meer gezeten. Had je me waarschijnlijk moeten bellen in het Braziliaanse Sao Paulo, waar ik bijna een jaar heb gestudeerd’, droomt de Amsterdammer hardop.
Er bleek jammer genoeg al snel dat er een fout in het spel was. Een andere site gaf namelijk een heel andere koers van de turbo’s weer, dan de waarde die de webpagina van de Rabobank vermeldde.
‘Ik baalde dan ook als een stekker toen Rabobank-site de volgende dag gewoon de juiste koers liet zien. Mijn turbo’s waren nog maar een paar honderd euro waard. Van een telefoontje naar de bank werd ik niet veel wijzer. Een fout in het script van de koers, zeiden ze’, vertelt de toekomstig zakenman.
Toch bekijkt de student Small Business & Retail management, die nu weer door het leven gaat als ’arme’ student, de hele zaak achteraf door een roze bril: ”Ik was toch maar even multimiljonair. Een ontzettend goed gevoel kan ik je zeggen!”
Een woordvoerder van de Rabobank zegt niet te weten hoeveel mensen afgelopen week op papier ineens miljonair waren. ‘Toch zal deze belegger niet de enige zijn geweest. Wij maken gebruik van ingewikkelde computersoftware, dan kan er wel eens iets misgaan. Meestal zijn de problemen binnen 24 uur verholpen.’