In deze onderstaande video legt Dr Rohan Weerasinghe uit wat een dubbele dip recessie is en welke gevolgen een double dip heeft. Een uitgebreide uiteenzetting met tips die niet alleen de economische kant van het verhaal belicht, maar ook ingaat op de gevolgen die de economische crisis kan hebben op het leven an sich.

11 reacties

  1. Ik zie nu deze video over dubbele dip; ik weet uit de praktijk dat de dubbele dip in volle gang is. Zojuist binnen gekomen van CBS: omzet in maart met ruim2 % gestegen. Met name non-food……Dit is echt een volkomen leugen van het CBS!! Wij hebben een accountantskantoor in het westen en bedienen zeer veel ondernemers, met name in non-food sector. Wij zien bij onze klanten omzetdalingen van 10 tot 20% !! sinds vorig jaar; dit is begonnen toen de regering over de bezuinigingen is gaan praten. Het gaat volgens de ondernemers momenteel slechter dan tijdens het hoogtepunt van de crisis in maart 2009. We hebben ook nagecheckt bij concurrenten van ons/andere accountantskantoren wat hun bevindingen zijn en ook zij gaven te kennen forse omzetdalingen te zien.
    De berichtgeving van de CBS kan echt niet kloppen; sterker nog; in onze optiek liegen ze dat ze barsten!! Graag wil ik jullie dit meegeven, want er komt meer bagger en leugens vanaf cbs zijde zoals dat de koopkracht sinds 1982 25% gestegen is gemiddeld; ja als je dat afzet tegen een kunstmatig laaggehouden CPI kun je dat wel kloppend krijgen. Laat u niet misleiden. De NL regering gaat op dezelfde tour als in Amerika: iedere dag een bombardement aan overwegend goede berichten over de economie, terwijl nog nooit zoveel mensen rond en onder de armoedegrens leven. Dat de kloof tussen het nieuws en de realiteit steeds groter wordt, is een teken dat een grote catastrofe te wachten staan; de gescheidenis wijst dit genoegzaam uit.

  2. Cees, hoe komt het CBS aan deze cijfers? Tellen zij de omzet van de nutsbedrijven, ziekenfonds en de voedingsindustrie mee dan? Dan kom je best aan deze cijfers. Vergeet ook de defensie niet en wat dacht je van de pillendraaiers. Of de advocatuur, nog nooit lagen zoveel mensen en bedrijven met elkaar in de clinch. Incassobureaus, ja ach, het zijn alles bij elkaar de aasgieren welke blijkbaar de balans aardig in evenwicht houden. De kadavers zijn niet aan de slepen… Zoiets?
    Nee, serieus, ik heb het nooit begrepen maar laat ik wel kritisch zijn naar eventuele onkunde van mijn kant. Dus als iemand het weet dan zegt u het maar.

  3. Wat je meestal gaat zien in tijden van recessies en depressies is dat de overheid niet meer te vertrouwen is. Ook dat is nu gaande.
    Een inflatie van 2,7% ??? Laat mij niet lachen.

    Alleen dit bericht al: http://www.nu.nl/economie/2810004/energierekening-zeker-160-euro-hoger.html
    Geeft mij straks een gevoelsinflatie van 7 a 8%, en dan komt er nog die 400 euro eigen bijdrage op zorg.
    Als we alle elementen opsommen die ons het komende jaar meer geld gaan kosten denk ik dat op een inflatie van 20 tot 25% komen.

    We gaan dus met z’n allen een flinke stap terug doen. Dat is gewoon wat er nu gebeurd. De US houdt de schijn nog even op, maar volgend jaar zijn zij echt wel aan de beurt.

  4. Goed om te zien dat de mensen zich niet langer voor de gek laten houden en goed dat er hier alvast wat handige tips worden gegeven voor de economische tegenspoed die we staan te wachten.

    Het sprookje is over. Griekenland zal binnen korte tijd uit de euro stappen en dan zal de dubbele dip in de komende jaren nog wel even blijven.

    Het worden barre tijden.

  5. En op http://www.gaslicht.com/nieuws/fors-hogere-energierekening-door-belastingverhoging-en-stijgende-gasprijzen.aspx lees ik het volgende:

    [quote]Fors hogere energierekening door belastingverhoging en stijgende gasprijzen

    Uw energierekening zal het komende jaar fors hoger uitvallen. Uit de berekening van Gaslicht.com blijkt dat een huishouden gemiddeld 160 euro meer kwijt zal zijn. Oorzaken zijn de stijgende gasprijs en de nieuwe bezuinigingsplannen. Toch is torenhoge energienota te voorkomen.

    Gas fors duurder
    De energietarieven zullen het komende jaar vrijwel zeker fors gaan stijgen. Er wordt voor 1 juli aanstaande al een stijging van zo’n 11 procent verwacht op de variabele gasprijzen. Op jaarbasis zal dat een toename van ongeveer 65 euro op de energierekening zijn. De stroomtarieven zullen naar verwachting per 1 juli niet veel wijzigen, al is een geringe verhoging niet uit te sluiten.

    Naast de stijging van de leveringsprijs van gas zal de energierekening volgend jaar vooral flink hoger uitvallen door de nieuwe bezuinigingsplannen van het kabinet.

    Wat zijn de gevolgen van de bezuinigingsplannen?

    De btw-verhoging van 19% naar 21% zorgt voor een huishouden met gemiddeld verbruik voor een stijging van bijna 35 euro per jaar.
    De energiebelasting op aardgas gaat omhoog. In de plannen is nog niet duidelijk met hoeveel. Die belasting is nu 19,8 cent per m3 aardgas (incl. btw). Zelfs bij een stijging van slechts 1 cent per m3 betekent al een kostenverhoging van 18 euro per jaar.
    Daarbij komt tenslotte nog de zogenaamde kolenbelasting, die is goed voor nog eens 35 euro per jaar.
    Al deze overheidsmaatregelen bij elkaar zorgen voor een stijging van circa 100 euro op jaarbasis. De gassprijsstijging per 1 juli aanstaande daar bovenop geteld betekent voor volgend jaar dus een kostenverhoging van zo’n 165 euro voor een huishouden met gemiddeld verbruik. Dat is ruim 8% van de huidige kosten. En dan is nog geen rekening gehouden met een mogelijke verdere stijging van de olieprijzen.

    Stijging voorkomen?

    Het nu nog vastzetten van de prijs zorgt er in ieder geval voor dat de komende prijsverhogingen voor gas en een eventuele lichte verhoging van de stroomprijs niet doorwerkt in de portemonnee van de consument. Met overstappen kan een consument al snel 250 tot 300 euro besparen. We raden dan ook iedereen aan om niet te wachten tot de prijzen oplopen, maar tijdig een weloverwogen keuze te maken.

    Ben Woldring: ‘Door tijdig goed te vergelijken en een juiste keuze te maken kan de consument zich mooi wapenen tegen de voorziene verhoging van de belastingen op energie en nog geld overhouden ook.[/quote]

    En door onrust in het Midden-Oosten of het instorten van de Euro t.o.v. de Dollar en andere valuta kan de energienota i.p.v. 160 Euro wel vele honderden Euro’s per jaar stijgen volgend jaar!! Ga daar maar alvast voor sparen en schrap alle uitgaven aan luxe!

  6. ‘Maar het moet wel allemaal een beetje gecontroleerd gebeuren. “De euro is serieus in gevaar”, aldus miljardair en mega-investeerder George Soros zaterdag in de Italiaanse krant La Republica. “De gevolgen van een niet-gecontroleerde implosie van euroland kunnen rampzalig zijn,” zo zei hij. Griekenland eruit is wellicht geen probleem, maar de situatie kan onbeheersbaar worden als de crisis de economieën van Spanje en Italië verkrampt,” zo waarschuwde Soros. “In dat geval kan Europa instorten.” Hij doelt daarmee op het domino-effect waar we maanden geleden al bang voor waren. Had ik Portugal al genoemd? Ja, die komt er ook nog bij.’ (bron:http://www.telegraaf.nl/dft/goeroes/barryvanderlaan/12128879/__Grexit__.html)

    Het domino-effect kan voorkomen worden door de ecb vrij spel te geven maar helaas dat willen de weimar-duitsers niet. Trouwens bij normale marktwerking horen ook gewoon faillissementen dus ook bankfaillissementen.

    Het wordt elk jaar minder welvaart.

    Ik denk niet dat die k-klap gaat komen. Alhoewel dat damocles-derivaten zwaardje slingerd ook nog steeds boven de markten. En het onroerendgoed zwaardje ook nog.
    En de bedrijvenkredieten zwaardje ook nog. En het creditcard zwaartje ook nog.
    En veel banken hebben deze leningen door middel van derivaten van hun eigen balans gehaald en o.a. doorverkocht aan pensioenfondsen en andere banken.
    Een kleine waarschuwing voor wat komen gaat heeft Vestia in Nederland laten zien. Die had zich ook best wel ondoorzichtige derivaten aan laten smeren door ….. de banksters

  7. Het zal wel voorbarig zijn, en wellicht onnodig, en ook is het mijn bedoeling niet om paniekerig te doen, maar toch wilde ik wat kwijt, voor degenen die in NL wonen. Kijk, mij zal het een worst zijn, daar niet van, want hier op het afgelegen platteland is er geen gas-leidingnet, zodat iedereen gasflessen van 30 liter koopt (momenteel 31€ de vulling excl. statiegeld) en ongeveer 1 keer in de 4 maanden een nieuw exemplaar aan het fornuis (oven) schroeft.
    Kijk, als ik nog in NL zou wonen, had ik al lang een paar gasflessen met bijbehorende (flexibele) gasslangetje èn 4 andere ‘sproeiertjes’ gekocht ; butaan/LPG-gas uit flessen vereist namelijk een ander ‘sproeiertje’ in de gaspit dan het aardgas dat via de leiding binnenkomt.
    Het is maar een idee natuurlijk, en mijn probleem is het natuurlijk niet, maar als ik nog ‘daar’ woonde zou ik alvast zo’n ombouw-sproeier-setje plus (minimaal) 3 gasflessen regelen. Gebeurt er niets dan kunt u over 8 of 10 jaar die sproeiertjes er in draaien en die flessen alsnog aansluiten om ze op te maken ; het spul ‘rot’ namelijk niet voor die tijd.

    Nogmaals, ik hou niet van onruststokende ideëen, maar daar gaat het m.i. niet om ; zie het maar als een verzekering(-spolis) ; de goedkoopste uit uw leven.

    .

  8. @ Cees:
    Kan best kloppen dat de omzet in maart met 2% is gestegen, maar dan hebben ze het over in vergelijking met februari. Dat is het gegoochel met cijfertjes… Het klinkt heel wat, maar in principe betekent het gewoon dat de omzet in februari nog 2% slechter was. Het kan heel goed zijn dat in maart de omzet ten opzichte van vorig jaar maart alsnog 10% minder is, en dat het ten opzichte van februari tóch 2% gestegen is..
    Zijn heel algemene truukjes om cijfers mooier te laten lijken dan ze in feite zijn, worden overal gebruikt.

  9. @10 MP
    Klopt helemaal de omzet in 2% gestegen in vergelijjking met wat? Iedere keer weer gebruikt met ander vergelijkingsmateriaal, als vorige maand niet goed uitkomt dan pakt men voor het gemak maar vorig jaar zelfde periode. De uitkomst van het ‘goede’ nieuws is al bekend en de statistieken makers moeten zorgen voor een kloppende statistiek 9creatief zijn ze wel weer).

  10. Dus voor een ieder die best bang is voor nog verder stijgende prijzen, stap NU over en leg het voor 3 / 5 jaar vast! Dan heb je de tarieven van nu en die kan je dus 5 jaar lang vastzetten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: