Met een tekort van ruim 15,3 biljoen dollar en een begrotingstekort van bijna 1.600 miljard dollar per jaar is Amerika de grootste schuldenaar ter wereld op dit moment. Vorige week verhoogde de Senaat in Amerika opnieuw het schuldplafond van ruim 15.1 biljoen dollar naar bijna 16,4 biljoen dollar. Uit deze grafiek, die we tegenkwamen op ZeroHedge, kunnen we concluderen dat elke verhoging van de schuldlimiet een zeer positef effect op de prijs van goud heeft gehad. Lees verder op Goudvergelijken.nl
Is te verwachten.
Want nadat deze keer (voor de zoveelste keer) het schuldenplafond omhoog is gegaan gaat het de volgende keer weer. En de toename van schuld per dag lijkt me een exponentieel gegeven, waardoor men in een schuldenpsychose terecht komt en er niet meer uitkomt. In dat geval gaan ze defaulten of krijg je bankbiljetten van $1.000.000,- Maar voor de Euro is het eigenlijk hetzelfde laken een pak.
Detlev Schlichter heeft er deze week weer een uitmuntend artikel over. De staats-schuldenberg groeit harder dan de economie. Om maar een idiotie te noemen.
http://papermoneycollapse.com/2012/02/aggregate-nonsense/
@2 Ik geloof dat er in de US 5 miljoen dollar nodig is om 1 miljoen BNP te realiseren. Maar vreemd dat ze de inflatie niet omzetten in economische groei. De US staan inmiddels wel al bekend met het knutselen met getallen en statisstieken.
We zijn in ieder geval lekker op weg naar Weimar of Zimbabwe, De tocht is lang en ijskoud…… maar zeker.
@VanZaken : Ik las “Public spending and deficits help the economy grow faster”, wat inderdaad een grote leugen is.
Maar een minstens zo grote leugen die je vandaag de dag steeds vaker hoort, is dat oorlog de economie er weer boven op kan helpen. Waarschijnlijk wèl waar voor de winnaar, omdat ie het overwonnen land kan leegroven en zijn economische voorwaarden er aan kan opleggen, maar de bovenstaande bewering is zeker niet waar als je de totale optelsom maakt, voor àlle landen dus.
@Knowtoomuch
Inderdaad, oorlogen verwoesten de economie, zowel humanitair als fysiek. Herstel van de Grote Depressie vond pas plaats [i][b]na[/b][/i] WOII en nadat er nog een flinke bezuiniging in de VS overheen ging, in 1945-1946. Daarna volgde door particulier initiatief sneller herstel dan tijdens de New Deal! Dat zegt alles.