Niet alleen voor BTC zit het tijdelijk tegen, sinds juli 2019. Toen Facebook zijn ondertussen beruchte libra cryptomunt aankondigde. Aanvankelijk was er zelfs euforie vanwege de wereldwijde publiciteit. Tot verschillende overheden zich er tegen kantten vanwege de kwalijke reputatie van het moederbedrijf op het gebied van privacy. BTC haalde in juli een recent hoogtepunt van bijna $13800. In augustus is dat net geen $11000 meer geworden. Reden tot paniek? Natuurlijk niet. Paniek is de slechtste raadgever, ook in deze.

Don’t panic

De altcoins slabakken eveneens, hoewel je hier toch van een aanzienlijker waardevermindering mag spreken. Het bekende ‘altcoin seison’ wil maar niet aanbreken in 2019. Vandaar dat de dominantie van bitcoin gegroeid is tot bijna 70 procent van de totale cryptomarkt. Maar paniek? Nee hoor. Plaatsen we even e.e.a. in het juiste perspectief. Het 52wekelijkse hoogtepunt; en het laagtepunt sinds augustus 2018:

52 Week High / Low$13.796,49 USD / 
$3.191,30 USD

Niet kniezen

Dat was dus over deze periode van één jaar: een meer dan verviervoudiging! Aan de huidige $10907 betekent het nog dat BTC meer dan verdrievoudigd is. Reden tot klagen? Dacht van niet. Tenminste: wanneer u niet toevallig op dat hoogtepunt bent ingestapt. Kàn. Dan zult u wat meer geduld moeten oefenen. Want het zit tijdelijk om nog twee redenen tegen voor cryptomunten in het algemeen.

Dompers

President Trump beslist out of the blue (of is het taktiek, wie zal het zeggen) om de aangekondigde, recentste 10 procent extra invoerrechten op Chinese producten uit te stellen. Bitcoin vooral teert de laatste maanden fel op onrust. Economisch, financieel, sociaal-maatschappelijk, geopolitiek onheil. Het is daarom dat goud en zilver ook hoge ogen gooien. Dus dat zet even een domper op de digitale vreugde. Plus: opnieuw heeft de SEC, Amerikaanse beurscommissie, de beslissing over een aantal ETF aanvragen uitgesteld. Dat zijn cryptotrackers die nieuwe beleggingsmogelijkheden zouden kunnen openen voor institutionelen. Dus nog een domper. Maar…is de digitale vlam daarom gedoofd? Ondergetekende denkt van niet. En u…?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: