bitcoin valutaAdvertorial | In navolging van het populaire Content Management Systeem WordPress, is het bij de webwinkel HQ Knives vanaf nu mogelijk bestellingen af te rekenen met Bitcoins. De online messenwinkel is daarmee één van de eerste bedrijven in Nederland waar fysieke goederen betaald kunnen worden met deze nieuwe internet valuta.

Alternatieve valuta

Bitcoin is een alternatieve valuta met een groeiende populariteit en steeds meer bedrijven en organisaties over de hele wereld accepteren betalingen in Bitcoins. Volgens ondernemer Gerben Groenenberg van de webwinkel HQ Knives vormt de Bitcoin inmiddels een interessante aanvulling op de gebruikelijke online betaalmethoden en sinds kort accepteert hij dan ook betalingen in Bitcoin.  Gerben: “De Bitcoin kan het best vergeleken worden met contant geld, maar dan voor internet. Het heeft ongeveer dezelfde voor- en nadelen. Om te betalen zijn dus geen pincodes of ingewikkelde toegangscodes nodig en bestaat er geen risico op identiteitsfraude. De echtheid van het geld volstaat voor het uitvoeren van een transactie en wereldwijd betalen gaat zo net makkelijk en snel als het versturen van een e-mail.”

Open Source

De beveiliging van Bitcoin is even eenvoudig als revolutionair. Het systeem is Opensource en iedere transactie wordt anoniem geregistreerd in het netwerk, de Blockchain genaamd. Iedere Wallet bezit een kopie van deze Blochchain, die bij verbinding met internet gesynchroniseerd wordt met miljoenen kopieën van andere gebruikers. Er vindt dus een gedecentraliseerde controle plaats, wat het praktisch onmogelijk maakt het Bitcoin systeem te kraken. “Bitcoins accepteren is vrij eenvoudig en de vraag ernaar neemt toe.” Gerben wil zijn klanten daarom graag die extra service bieden. “Ik zie Bitcoin niet als een vervanging van de bestaande betaalmethoden, maar als extra aanvulling daarop. Iedereen heeft de voorkeur voor een bepaalde manier van betalen en wij spelen daarop in door verschillende betaalmethoden aan te bieden.”

Toekomst van BTC

Volgens sommigen is Bitcoin het geld van de toekomst. Dat het die kant op kan gaan, blijkt uit het feit dat december dat de eerste Bitcoin exchange, een banklicentie heeft ontvangen. Een zeer belangrijke stap voor de toekomt en de acceptatie van deze nieuwe internet valuta. Ook komt er hoogst waarschijnlijk een kaart voor Bitcoin. Met de Bitcoin-Mastercard zouden Bitcoins voor het eerst op grote schaal gebruikt kunnen worden.

12 reacties

  1. En de bitcoin is gedekt door? Toekomstige beloftes van de waarde? Ik heb me nooit verdiept in bitcoin. Geloof er op voorhand niet in, zodra het een gevaar wordt voor andere fiat valuta gaan overheden er een stokje voor steken. Een bubbel gaat het worden, eerst veel vraag, en dan iedereen tegelijk naar de uitgang.

    1. GEEN ENKELE VALUTA IS MEER GEDEKT
      Niet door goud of wat dan ook.

      In de vs draaien de geldpersen volop en de ECB doet ook vrolijk mee.

      Miljarden worden gecreerd uit het niets.

      Wil je ons wijsmaken dat je WEL in Euro’s gelooft omdat deze uit de pin komen rollen, ookal sta je Rood??

      Dan weet je vast ook nog niets van de Corrupte banken zeker??

      Doe mij maar een lokale munt, bitcoins of een groene bank! (En dan niet de ASN, want die valt ook onder de SNS!)

      1. Nope. Heb de pest aan digitaal, fiat, centraal gemanipuleerd fascistisch papier. Een groene bank? Zo eentje waar de directeur een vingerplant op z’n bureautje heeft staan?

        Alles wat kan worden gemanipuleerd is foute boel. Ook bitcoins.

        1. Beste biflaat, vergeet niet: Bitcoin is compleet gedecentraliseerd. Centrale banken kunnen er niets mee, zien het zelfs als een bedreiging. Niet dat ik in Bitcoins zit, ik ben er veel te oud voor, en er zal altijd dreiging zijn van manipulatie, maar wil wel even laten weten dat de bits niet worden gecontroleerd door een CB. Niet bij te printen dus, alleen bij te maken door werk.

          1. Alweer een bewijs dat de gemiddelde Nederlander echt niet zelf kan nadenken. In coma gebracht door door televisie. Erg, oh wat erg.

          2. Zijn ze 1.000 jaar op bevel van Vaticaan op gefokt beste Hans. Kan je die arme zombie nazaten niet kwalijk nemen. Aan ons de nobele taak flink te zaaien. Wie weet gaat het IQ nog omhoog…

    2. De bitcoin wordt gedekt door de goudvoorraad van Iran en de rest door het vertrouwen van Noord-Korea. Verder moet je het denken aan een paard overlaten, Houtskool. Die heeft een veel groter hoofd dan jij.

  2. Ik vind die Bitcoins maar een raar idee. Wat als de stroom uitvalt of een systeem crasht ? Het is iets voor consumerende schapen achter een computer met een netwerk volgens mij..
    Het mining van de coins gebeurt met het rekenwerk van de computer. Er wordt niets geproduceerd maar er ontstaat wel weer een middel om te kunnen consumeren zonder dat je iets tastbaars in je handen hebt gehad om te betalen. Zonder computer of netwerk doe je ook niet mee dus het is ook weer een stimulans om iedereen met zijn mobiel of ipad overal en altijd aan het digitaal consumeren te krijgen.
    Bitcoins… niet voor mij !

  3. Er kunnen maximaal 21 miljoen bitcoins aangemaakt worden. Daarna is het niet mogelijk om nieuwe bitcoins bij te maken.

    Daardoor is de bitcoin behoorlijk inflatieproof. Op grote schaal “bijdrukken” kan niet.

    Net als elk ander geld is bitcoin gebaseerd op vertrouwen. De software is opensource dus iedereen met genoeg programmeerkennis kan de werking ervan controleren. Dat maakt het transparant.

    Goud en zilver zijn ws meer vertrouwd maar die lenen zich niet voor het doen van aankopen via internet. En bij een dienst als PayPal moet je maar erop vertrouwen dat het bedrijf dat er achter zit alles netjes afhandelt zoals beloofd. Zij zouden eventueel zelfs de stekker eruit kunnen trekken en dan ben je je PayPal tegoed kwijt. Bij bitcoin zit er geen bedrijf achter wat de stekker eruit kan trekken.

  4. Tegenwoordig zie je steeds meer dat de functies van traditioneel geld: sparen, rekenen, ruilen ook los van elkaar kunnen functioneren. Goud is ideaal om te sparen, de waarde wordt uitgedrukt in Euro’s en er wordt betaald met Bitcoins. Betalen met goud in een webshop gaat moeilijk en het enige onafhankelijke alternatief is de Bitcoin. Mensen die Bitcoin vergelijken met goud zullen nooit het nut ervan inzien want de Bitcoin is geen Goud. De Bitcoin is een Bitcoin. De Bitcoin heeft eigenschappen die goud niet heeft en andersom. Afhankelijk van welke behoefte men heeft, kiest men het middel. En ik hoef vast niet uit te leggen dat kopen via internet in een behoefte voorziet. Bitcoin heeft daarom absoluut bestaansrecht, naast de mogelijkheden die wij al tot onze beschikking hebben.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: