Regeringen over heel de wereld doen onbewust heel wat om cryptomunten te promoten. Ze zetten in de herfst van 2019 meest strengere regels op voor digitale munten. Waarbij deze net aantrekkelijker worden. De vrucht die des te lekkerder is wanneer ze verboden wordt, weet u wel. Maar er is een aantal andere onhebbelijkheden dat ze maar niet kunnen laten. Quantitative Easing oftewel fiatgeld bij verzinnen. Improviseren (want dat is het vaak) met rentevoeten ook. ’t Is uit noodzaak hoor. Voor de staatsfinanciën. Om het evenwicht in het traditionele monetaire stelsel te bewaren ook. Een evenwicht dat almaar wankeler wordt trouwens. 

Adieu koopkracht

Ccn.com: ‘However, the injection of large sums of fiat currency in the economy has the adverse effect of inflation. As a result, fiat currency loses value over time. For instance, the purchasing power of the U.S. dollar has been in a sharp decline since 2008.’

Cash is out

Door de race to debase, de wedren om een zo laag mogelijk gekwoteerde munt te verkrijgen, drijft men spaarders en beleggers alzo meer richting cryptomunten. Bitcoin bijvoorbeeld, dat de beste belegging over tien jaar ooit is gebleken. Van 2009 tot 2019. Ook het bewust ontmoedigen nog cash te gebruiken draagt hier aan bij. Meer en meer landen evolueren richting een cashloze maatschappij. Cash is discreet, is privé. Maar contanten zijn ook de levensader van criminaliteit. Je kunt de herkomst en bestemming ervan moeilijk controleren. Vandaar steeds strengere offciële limieten in het algemeen voor betalingen en ontvangsten in contanten. Ook denken overheden meer controle over de handel en wandel van burgers en bedrijven te bekomen, belasting technisch gezien.

Crypto forever?

Een aantal landen geeft dan weer tegenstrijdige signalen uit. Binnen de EU bijvoorbeeld, waar toch een zekere eenheid van mag worden verwacht. Zo is in Frankrijk de handel en transactie van crypto naar crypto onbelast verklaard. Slechts wanneer je die crypto(winsten) omzet naar fiat moet je belastingen erover betalen. (Wat verhindert je om voor altijd in crypto te blijven…?!) In Portugal word je dan weer niét belast wanneer je van crypto naar fiat gaat. Verder zijn er naties die cryptomunten verbieden. Zoals Burundi en misschien binnenkort ook India. En andere die ze net aanmoedigen, bijvoorbeeld Japan en Malta. Ongetwijfeld zullen de slimsten in de cryptowereld van deze discrepantie gretig gebruik maken. Je transfereert digitaal geld soms in seconden ook. De geest is al lang uit de fles hoor, dames en heren wetgevers…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: