Dat is toch wat 56 procent van de respondenten op een Twitter poll verwacht. Dit online marktonderzoek werd niet door de eerste de beste gehouden. Het is het Internationaal Monetair Fonds dat wil weten hoe we allemaal onze lunch denken te betalen binnen 5 jaar. Hoewel polls via Twitter nu niet bepaald wetenschappelijk bewijs zijn, toont het toch twee zaken aan. (Buiten de gegeven antwoorden natuurlijk.) Het IMF is behoorlijk ‘moderner’ dan we haar gaven. Plus: wat een ‘eer’ eigenlijk voor Twitter dat het medium door zo’n hoge instantie gebruikt wordt. Tja, wanneer zelfs de president van de VS een verwoed twitteraar blijkt… We zien ons allemaal vroeg of laat nog gaan stemmen voor verkiezingen online, en waarom niet?
Wel 37660 reacties kwamen binnen op de oproep van het IMF:
We would like to hear from you.
How do you think you will be paying for lunch in 5 years? #IMFmeetings #DigitalPayments4,28310:55 PM – Apr 10, 2019Twitter Ads info and privacy 8%Cash 56%Cryptocurrency 27%Mobile Phone 9%Bank Card 37,660 votes • Final results4,870 people are talking about this
Zo smart die phone…
Niet alleen denkt genoemde 56 procent van wie reageerde cryptomunten te zullen gebruiken. Maar 27 procent vermoedt met de smartphone te betalen. Laat nu net die smartphone hét toestel worden dat we allemààl zowat voor àlles gaan gebruiken. Iedereen mobiel! Dat is toch de bedoeling van de talloze apps die je van links en rechts worden aangeprezen. (Persoonlijk zullen wij moeten uitkijken naar een toestel met meer gigabytes; het huidige staat zo goed als ‘vol’) Bedoeling is dat we niet alleen betalen met die smartphone, maar ook beleggen, ons fortuin (nou ja) beheren dus. Dat behelst trouwens een of meer wallets, als het goed is, voor wie méé is in de digitale wereld. Slechts 8 procent denkt nog altijd contant geld te gebruiken. Wie heeft eigenlijk gelijk of is de slimste: de meerderheid of deze minderheid? Wat u, beste lezer…?