Welke cryptomunt steeg het felst in maart 2019, de maand die we net achter de rug hebben? En welke was helemaal niet in trek waardoor ze bij de verliezers belandde? Na de hype van einde 2017 waarbij zowat alle digitale munten en masse gekocht werden, kwam de ontnuchtering. Heel 2018 duurde het verteren en verwerken. Tot ver in december wel, toen de cryptomarkt officieel dood verklaard werd. In de diverse gespecialiseerde media toch. Kiene beleggers echter weten dat dit meestal het sein is om (opnieuw) in te stappen. Dat deden we zelf, en daarover lichtten we u ook meteen in. Het lijdt weinig twijfel dat de stierenmarkt in deze opnieuw is ingezet. Wel is het zo dat we veel selectiever in onze keuze moeten worden. De winnaars worden in dit stadium gekozen, de verliezers ook.

Up and running

Op moment van schrijven, de vroege ochtend van 2 april 2019, schieten tal van cryptomunten de hoogte in. Bitcoin (BTC) met wel 11 procent in een half uur! Het ziet er naar uit dat Biflatie toch maar mooi de bodem van de cryptomarkt voorspeld heeft. Wanneer u dit en zovele andere artikels op Biflatie waardevol vindt, kunt u altijd uw appreciatie tonen met een kleine donatie. Opdat we ons werk zeker verder kunnen zetten. Zie onze homepage. Alvast bedankt!

Tezos gaat los

De gecombineerde marktkapitalisatie van de cryptomunten steeg in maart 2019 van 125 miljard dollar tegenwaarde naar 146 miljard. Natuurlijk gingen niet alle coins dezelfde richting op. Indien maart 2019 een bevestiging kan zijn om selectiever te moeten worden, volgt hier de grootste winnaar van die maand. Tezos (XTZ) steeg met 152 procent. ‘(…) the San Francisco-based regulated crypto firm announced that it was launching a block staking program on Tezos. The new service promised that it could generate up to 6.6% returns annually if investors stake their XTZ tokens via Coinbase Custody to support Tezos’ proof-of-stake blockchain. Coinbase also confirmed that it would keep the clients’ XTZ assets in secure cold storage while staking its XTZ holdings on behalf of investors. The move made Coinbase staking service attractive to the institutional investors’ class.’

Wil de ware Satoshi opstaan?

De grootste verliezer was wel Bitcoin SV (BSV). Met 1,86 procent. Slechts! Er waren andere munten die veel meer verloren, maar we kozen slechts onder de meest prominente. Het brein achter het project slaat in de media wild rond zich heen. De controverse is of hij dé Satoshi Nakamoto is die hij beweert te zijn. Er volgden dreigementen heen en weer tussen Dr. Craig Wright en de BSV gemeenschap. De munt werd verkocht zij het dat BSV de maand sloot met een luttel verlies. Van de andere munten die veel minder bekend zijn, verloor Edgeless’ EDG coin wel het meest. Deze munt ging 38,66 procent lager.

Vissen in april

Er bestaat reeds fake news, er zijn immer geruchten en de commentaren van crypto en blockchain specialisten lopen ook nog al eens uit elkaar. Laat het dan daar bovenop nog 1 april worden, aprilvisdag! Wat of wie kan een mens dan nog geloven?! Omdat wel meer nieuws over cryptomunten en blockchain technologie onwaarschijnlijk is maar wèl waar. Echter: op 1 april 2019 werd wel héél wat ‘bijzonder’ nieuws gelanceerd. En soms klakkeloos overgenomen door gespecialiseerde nieuwssites en particuliere beleggers. Zo werd de stichter van Tron, Jason Sun, genomineerd voor de Nobelprijs voor Economie! Eén Dogecoin wordt er twéé waard! De directeur van Coin Center, een non-profit organisatie ter promotie van crypto’s, wordt ‘onze man’ bij de SEC! Amazon gaat ook cryptomunten gebruiken! En nog veel meer fraais dat niét waar is. Nog niet…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: