Biflatie Crypto/Blockchain Bulletin: Crypto dood verklaard, hoera!

De negativiteit omtrent de toekomst van cryptomunten steeg de laatste weken van 2018 ten top. Wat meestal betekent dat alle zwakke handen het opgegeven hebben en verkocht. En kijk: de bitcoinkoers lijkt de bodem achter zich te hebben. In amper een week zijn we van onder de $3000 naar bover de $3500 gegaan. 2019 zou wel eens een uitstekend jaar kunnen worden voor crypto’s. Temeer omdat opnieuw een aantal grote spelers nog grotere plannen heeft voor blockchain en cryptomunten. Facebook. Western Union. Er er is nog meer positief nieuws te melden. Het tij lijkt te keren, the future looks bright!

De jeugd van tegenwoordig

“Bitcoin is zo goed als dood”, zei het inmiddels twintigjarige cryptofenomeen Erik Finman recent nog. De Duitse jongeman werd in 2017 naar eigen zeggen cryptomiljonair omdat hij in 2011 BTC kocht aan 10 euro. Maar na de enorme koersval van alle cryptomunten in 2018 werd hij de grootste der pessimisten. Zulke ‘wonderkinderen’ krijgen zeker in het internettijdperk waar nieuws zich sneller dan het licht verspreid, al vlug talloze volgelingen. Hij was echter lang niet de enige die publiek het vertrouwen in crypto opgaf. ‘Nederlanders keren zich in rap tempo af van de cryptomarkt.’ Zulk extreem soort pessimisme is, wanneer het au fond over iets van kwaliteit en waarde gaat, meestal het teken dat de bodem binnen is.

Ook Facebook stapt in crypto

Volgens nieuwagentschap Bloomberg gaat ook social media gigant Facebook de stap zetten naar een eigen cryptomunt. Het zou een stablecoin worden, dus een die gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar. Zo bestaan er ondertussen een 150tal. De testmarkt wordt naar verluid de grootste markt voor WhatsApp gebruikers: India, met 200 miljoen klanten.

10 nieuwe fiat-naar-cryptobeurzen

De CEO van Binance, ’s werelds grootste cryptobeurs, gaat in 2019 maar liefst tien bijkomende beurzen oprichten. Hij ziet 2018 als een correctiejaar en blijft vol vertrouwen. “2018 was inderdaad een moeilijk jaar als het om de prijzen gaat van cryptocurrency en we zien een heleboel projecten die het niet halen. Maar de technologie is hier om te blijven en we willen 2019 starten met vuurwerk. Daarom organiseren we een blockchain-conferentie in Singapore. Mensen in de industrie zijn nog steeds vol vertrouwen over de toekomst dus daar maken we ons geen zorgen over.”

Westen Union partnert met Ripple en exploreert blockchain

Het Amerikaanse Western Union bestaat al sinds midden 19de eeuw en laat toe geld te verzenden naar zowat wie en waar dan ook ter wereld. Een overlever dus en bijzonder succesvol bedrijf. Ongetwijfeld omdat het intelligent bestuurd wordt en zich weet aan te passen aan een immer veranderende (financiële) wereld. In deze videoboodschap deelt Western Union Global Money Transfer President Odilon Almeida zijn mening mee over cryptomunten en blockchain. Hij zegt o.m.’ that deep knowledge about international money transfer makes WU better positioned to benefit from the crypto-currency movement in the long-term than any start-up.’ Het bedrijf test met Ripple of geld verzenden d.m.v. de blockchain sneller en goedkoper is. En dat het geen grote stap zou zijn voor WU om cryptomunten toe te voegen aan zijn portefeuille. Almeida letterlijk: “Cryptocurrency might become one more option for a way for assets to be exchanged between people and countries. If that happens we would be ready to launch.” Het zou zo nog een munt kunnen worden om bij de 130 andere gevoegd te worden, om aan te bieden te verhandelen.

Nieuw derivaat om op bitcoinkoers in te spelen

’s Werelds tweede grootste  cryptocurrency exchange OKEx  lanceert een nieuw derivaat, de Perpetual Swap. Dit virtuele afgeleide product laat gebruikers toe in te spelen op de BTC/USD koers. Het heeft geen afloopdatum en de leverage of hefboom kan van 1 tot 100 gaan.

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: