De gespecialiseerde pers staat er bol van – we bedoelen de beursgang van de grootste Amerikaanse cryptomakelaar, Coinbase. Vandaag, 14 april 2021, op de Amerikaanse techbeurs Nasdaq, wordt een COIN – het trade symbool – aangeboden voor 250 dollar. Het betreft inderdaad een mastodont waarvan de waarde geschat wordt op 90 miljard dollar. Het is ook geen ICO, initial coin offering zoals wel in het verleden voor cryptocurrencies, maar een rechtstreekse IPO, initial public offering. Het is tevens in zoverre een ´gewoon´ bedrijf dat op relatief korte termijn miljardenwinsten kan voorleggen. Nogal wat marktcommentatoren opperen dat ´t een soort van test is voor de gezondheid, acceptatie of duurzaamheid van heel het Cryptogebeuren. 

Lage startkoers voor COIN

Zo ver zouden wij van uw Cryptonieuwsbrief zeker niet gaan. Maar het is een aandachttrekker, een poster child; een interessante manier misschien om van de boom van coins en tokens te profiteren. In de zin van: of de (crypto)markt nu stijgt of daalt – gehandeld wordt er sowieso, dus Coinbase wint ook sowieso. Net als je mijners kunt kopen op reguliere beurzen, producenten van crypto-mijnapparatuur, wat eveneens zo´n zijdelingse manier is om mee te liften op de Cryptoboom. En een Boom is het inderdaad, zoals april 2021 al meteen de start van een nieuw altcoin seizoen inluidde. Bitcoin, Ethereum, Ripple – om de grootste coins maar te noemen – tikken het ene na het andere nieuwe hoogtepunt aan. De opwinding over genoemde beursgang zal daar enigszins mee te maken hebben, maar determinerend is die zeker niet. Het is een interessante passage op weg naar een of de volgende top, misschien een tijdelijke halte – noem het een pitstop. Nog een laatste noot over de koerszetting: 250 dollar per COIN waardeert het bedrijf op slechts 65 miljard dollar….

De rijkste Satoshi ter wereld

Wie de illustere Satoshi Nakamoto ook mag zijn – een hij, zij of ze – het is anno april 2021 in ieder geval één van de rijkste eeuh…personen ter wereld. Tja, je zal maar de grootste uitvinding sinds het internet die wereld insturen aan 0,0008 dollar in 2009. Om gebaseerd op de 1 miljoen BTC verondersteld nog steeds in eigendom van Nakamoto anno 2021 daar 63 miljard dollar van te maken. Of beter: dat deden anderen. U misschien ook? Ondergetekende vast en zeker. Wie Satoshi Nakamoto ook mag zijn, misschien is ´t wel zoals wijlen Harry Mulisch het eens omschreef: ´Het beste is, het raadsel te vergroten´. In ieder geval is één ding wel geweten: IK ben het zeker niet! Want met 65 miljard dollar in mijn wallet zou ik waarschijnlijk niet elke ochtend de Cryptonieuwsbrief volpennen? Aan de andere kant – wat doet een mens met alleen maar vrije tijd. Zoals een andere schrijver ooit terecht beweerde: ´Allles wat een mens nodig heeft om gelukkig te worden is iets om enthousiast over te zijn´…

1 BTC = 1 BTC

De Amerikaanse overheid is bezorgd over de mogelijke bedreiging van de dollar vanwege China´s digitale yuan. Zo luidt het toch op News.bitcoin.com.  De testfases van deze laatste, met werknaam DC/EP, digital currency electronic payment, breiden inderdaad almaar uit. Die bezorgdheid is dan volkomen terecht, al komt de echte dreiging voor de greenback ook nog vanuit een heel andere kant. Just my 2 Satoshi´s opinion hoor, maar ik lees nog wel eens wat links en rechts; hoor ook nog eens wat langs voor en achter. Het IMF kan heel best het mandje met 5 wereldmunten waarop haar SDR´s gebaseerd zijn, grondig herschikken. We dwalen nu af naar een heel andere pad, en van de rechte weg af van het dagelijkse crypto/blockchain nieuws. Maar een dergelijke zet op het allerhoogste beleidsniveau – dat zou of zal pas de wankele en tanende positie van de USD als wereldreservemunt ondermijnen. De dag zal komen dat olie, goud en alle andere commodities niet meer (alleen) in dollar worden verhandeld. Net als bitcoin et al. eigenlijk niet horen in dollar te noteren. Bitcoin en altcoins zullen dan ook eerder vroeg dan laat in…bitcoin noteren. Wat op heel wat cryptoplatformen al het geval is!

Kopje Stellar?

Het belangrijkste blockchain event van Europa is nog steeds aan de gang. De European Blockchain Convention loop namelijk van 12 tot 16 april 2021. Eén van de prominentste sprekers is wel ´Denelle Dixon, the CEO of the Stellar Development Foundation.´ U moet gewoon de grafiek van XLM even bekijken – lijkt dat geen reusachtige saucer bottom, een zogenaamde cup and handle formatie?

´Technical indicators are bullish, supporting the possibility that XLM breaks out. If so, there is virtually no resistance until the all-time high price of $1.05.´

Opgepast: bitcoin kan verslavend werken

De stichter en CEO van het beursgenoteerde MicroStrategy kwam in de zomer van 2020 prominent in het nieuws. Door de publieke aankondiging voor 50 miljoen dollar bitcoin te kopen. Peanuts voor zijn bedrijf, dit bedrag aan dollar contanten omzetten naar digitaal, maar het werd beslist opgemerkt door de wereldwijde cryptogemeenschap. Een belangrijk IT/software bedrijf dat in crypto stapt, wat helemaal buiten haar core business ligt? Maar MIchael werd zozeer ´gebeten´ door bitcoin dat hij sindsdien niet meer gestopt is met kopen. Ook Tesla en andere bedrijven volgden zijn voorbeeld. Nu gaat deze CEO die schijnbaar het licht gezien heeft (verblind is?) nog een stap verder. De Raad van Bestuur van MicroStrategy wordt vanaf heden vergoed in…, jawel, u raadt het juist! En wat met die initiële investering van 50 miljoen in BTC? Dat is 5 miljárd dollar geworden. Da´s al geen micro- maar macrostrategie, als u het ons vraagt!

Uit: Cryptonieuwsbrief.nl. Elke ochtend het laatste crypto- en blockchainnieuws in uw electronische brievenbus. 3000 Cryptobeleggers en -geïnteresseerden gingen u reeds voor. Prijs abonnement: 0,00€

Wij geven geen financieel advies. Mocht u besluiten in crypto te willen investeren, wij zelf hebben goede ervaringen met Bitvavo en Binance als gebruiksvriendelijke en betrouwbare exchanges. 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: