Coinbase aandeel

Investeren in coinbase aandelenCoinbase, opgericht in 2012, is de grootste en meest popularie cryptocurrency-uitwisseling in de VS en in de wereld. Coinbase biedt een veilige manier om te investeren in en te handelen met cryptocurrencies De doelstelling van het bedrijf is om een globaal transparant financieel systeem voor de wereld te creëren én gelijktijdig het leidende merk te zijn dat mensen helpt om digitale valuta om te zetten in en uit hun lokale valuta.

Coinbase aandelen kopen? Dat kan het beste bij de volgende brokers:

AanbiederVoordelen Rating Kosten per maandMeer informatie
 data-lazy-src=

Zelf beleggen tegen lage tarieven

Rating

9.5

Kosten per maand

Gratis

BekijkDEGIRO
 data-lazy-src=

Gratis € 200,- transactietegoed

Rating

8,9

Kosten per maand

€40 per jaar

BekijkBinck
 data-lazy-src=

Beleggen via een app

Rating

8,5

Kosten per maand

Gratis

BekijkBux zero
Beleggen is risicovol

De Coinbase beursgang

Het bedrijf zal naar verwachting 14 april naar de beurs gaan, handelend op de NASDAQ onder de ‘COIN’ ticker. Alvorens naar de beurs te gaan, zal Coinbase op 6 april zijn winstrapport over het eerste kwartaal van 2021 publiceren, een primeur voor het bedrijf aangezien dit een ongebruikelijke benadering van een traditionele beursgang is, waarbij financiële informatie voor het eerste kwartaal van 2021 wordt bekendgemaakt. Deze financiële gegevens voor het eerste kwartaal van het jaar en de verdere richtlijnen die Coinbase zal aanbieden dienen ertoe beleggers te informeren over de verwachte aandelenkoers op de eerste handelsdag.

De financiële toelichtingen voor het eerste kwartaal van 2021 zullen des te belangrijker zijn, omdat op dat moment bitcoin en andere munten een grote groei doormaakten. Dit leidde tot meer interesse in crypto’s, meer transacties en meer inkomsten voor uitwisselingen zoals Coinbase. De resultaten zouden beleggers in staat stellen de waarde van Coinbase aandelen te beoordelen.

Particuliere aandelentransacties duwden de waardering van Coinbase eind februari naar $ 104 miljard, een cijfer dat sommige analisten betwistten aangezien Coinbase onthulde dat de gemiddelde prijs van aandelen die tussen 1 januari en 15 maart werden verkocht $ 343,58 bedroeg, wat zich vertaalt naar een waardering van $ 68 miljard. Mochten de cijfers van Q1 2021 echter indruk maken, dan zou de Coinbase IPO-prijs voorbij dat recente gemiddelde van $ 343,58 van particuliere investeerders kunnen schieten.

Afgezien van het onthullen van financiële resultaten dagen vóór de Coinbase IPO, maakt Coinbase nóg een ongebruikelijke stap. In plaats van samen te werken met banken om bepaalde investeerders de eerste keuze en preferentiële prijzen aan te bieden zal Coinbase kiezen voor een directe notering. Bovendien zal Coinbase geen nieuwe aandelen uitgeven. In plaats daarvan zullen werknemers en vroege investeerders hun aandelen tegen marktprijzen kunnen verkopen.

Coinbase kondigde een paar weken geleden aan dat het in 2020 $ 322 miljoen verdiende op een omzet van meer dan $ 1,2 miljard, als onderdeel van de verplichte S-1-regulering voorafgaand aan de IPO. Dat is een enorme verbetering ten opzichte van 2019 toen Coinbase $ 30 miljoen aan verliezen registreerde op een omzet van $ 522 miljoen. Het sentiment in de markt is het belangrijkste verschil tussen de twee jaren. Ondanks de enorme uitverkoop van cryptocurrency begin maart 2020 die samenviel met een enorme marktcrash vanwege de angst voor COVID-19, herstelde de cryptocurrency-markt zich in de volgende maanden, wat tegen het einde van het jaar tot aanzienlijke winsten leidde.

De belangstelling voor bitcoin en de rest van de cryptocurrency-industrie is de afgelopen maanden explosief gestegen, waarbij de digitale munten een enorm moment meemaakten. En het zijn niet alleen de slimme investeerders die profiteren van deze enorme groeiperiodes. Dat geldt ook voor de tussenpersonen die particuliere beleggers toegang bieden tot de felbegeerde digitale munten.

De beursgang Coinbase komt op een cruciaal moment voor de crypto economie.  De notering zal waarschijnlijk een rol spelen bij het verder pushen van cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum in de richting van algemene acceptatie, slechts een paar maanden nadat PayPal crypto valuta op zijn betalingsplatform heeft toegelaten.

Coinbase aandelen kopen? Dat kan het beste bij de volgende brokers:

AanbiederVoordelen Rating Kosten per maandMeer informatie
 data-lazy-src=

Zelf beleggen tegen lage tarieven

Rating

9.5

Kosten per maand

Gratis

BekijkDEGIRO
 data-lazy-src=

Gratis € 200,- transactietegoed

Rating

8,9

Kosten per maand

€40 per jaar

BekijkBinck
 data-lazy-src=

Beleggen via een app

Rating

8,5

Kosten per maand

Gratis

BekijkBux zero
Beleggen is risicovol

De Toekomst van Coinbase

De rally van Bitcoin heeft de weg geëffend voor Coinbase om naar de beurs te gaan met een waardering van rond de $ 100 miljard. En er is nog veel ruimte voor groei en vele manieren waarop Coinbase dit kan doen. Coinbase heeft reeds een enorme speelruimte om hun retail accounts te laten groeien met een vaste basis van ruim 43 miljoen gebruikers. Het bedrijf ziet “iedereen met een smartphone” als een potentiële klant, waardoor het een in feite een markt heeft van 3,5 miljard mensen.

Verder kan Coinbase kan ook nieuwe crypto-activa aan zijn platform toevoegen. Het ondersteunt momenteel ongeveer 90 crypto-activa of slechts 1% van de 8.859 crypto-activa die er zijn, volgens gegevens van CoinMarketCap. Ook kunnen ze nieuwe en aanverwante diensten uitrollen, zoals een manier voor ontwikkelaars om betalingen in hun applicaties te integreren, waardoor het crypto transactievolume toeneemt waar Coinbase dan weer aan verdient.

Nu de interesse in crypto-activa blijft toenemen, wil Coinbase zijn enorme voorsprong benutten om een ​​nog grotere speler te worden en te blijven maar feit is dat Coinbase zich op niet al te bekend terrein begeeft in een opkomende industrie. Veranderingen in technologie, concurrentie en andere risicos zoals regelgeving kunnen allemaal de groei mogelijkheden doen ontsporen. Dus tenzij je een kristallen bol hebt kun je als potentiële investeerder van Coinbase nog voor vele verassingen komen te staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: