Er zijn door het team van Biflatie.nl vorig jaar bijna 1000 artikelen gepubliceerd. Hieronder de top 10 best gelezen artikelen van het jaar 2013:

10. ‘Tsunami aan lastenverhogingen op komst’

Nodig is innovatie in vrijheid. Het weer gebruik maken van onze sterkste eigenschappen om een basiseconomie op te zetten die voor ieder van ons voldoende eten, een warme woonplek  werk en een basale gezondheidszorg  oplevert. Solidariteit zal opnieuw gedefinieerd moeten gaan worden. Wat nu is, kan namelijk onmogelijk gehandhaafd worden. Voor o.a. graaiers, mooipraters, Fyra-projectleiders, raden van bestuur van scholen, semi-overheidsinstellingen en woningcorporaties is geen plaats meer. We gaan terug naar simpel, nu vrijwillig, of straks gedwongen. Simpel en overzichtelijk, robuust, warm, inspirerend, menselijk en op de toekomst gericht. Tot binnenkort als het zover is. Lees hier het hele artikel van Ben.

tsunami lastenverhogingen

9. Bank der banken komt met waarschuwing

De Bank for International Settlements (BIS) is ongeveer de centrale-bank-der-centrale-banken. Zij geeft nu een grote waarschuwing af dat de “buitengewone maatregelen van de centrale banken” de illusie hebben gecreëerd dat de massaal in de markt gepompte geldstromen de fundamentele economische en financiële problemen kunnen oplossen. Dat kan dus niet… Lees hier verder.

8. De werkelijke waarde van Goud en Zilver

Iedereen weet dat goud en zilver waardevol zijn, maar er zijn slechts weinig mensen die de echte waarde hiervan beseffen. Er wordt wel gesuggereerd dat de huidige prijs van goud en zilver te hoog is na een stijging van 12 jaar. Maar is dat wel zo? Als we de echte waarde van goud en zilver kennen, hebben we een duidelijker beeld van de situatie. In dit artikel spreekt Xinshan Zhou over drie hoofdcomponenten van deze waarde van goud en tevens zilver:

En als we deze componenten goed begrijpen, zullen we weten of het zinvol is goud en zilver bij de huidige prijzen aan te kopen. Dit buitengewone artikel gaat over de werkelijke waarde van Goud en Zilver en is bedoeld voor iedereen. Het doet er niet toe of je nu wel of geen goud of zilver in bezit hebt. Lees hier meer.

7. De banken zijn failliet in de meeste eurolanden

De banken in de volgende eurolanden zijn failliet: Cyprus, Duitsland, Frankrijk,  Griekenland, Ierland, Italië, Nederland, Portugal, Slovenië en Spanje. Geld boven een ton bij een failliete bank is niet meer veilig volgens de Dijsselbloem-doctrine. De veiligste eurolanden om je geld te stallen lijken vooralsnog Estland, Finland, Oostenrijk en Slowakije. De bankencrisis duurt inmiddels al vijf jaar. Tot eind 2012 werden banken gered met geld van de belastingbetaler. Maar sinds de bankencrisis op Cyprus wordt er gepraat over de Dijsselbloem-doctrine. Dat wil zeggen, dat bij een faillissement van een bank de aandelen en achtergestelde leningen waardeloos worden, de spaarrekeningen tot een ton worden gespaard en de spaarrekeningen boven een ton worden gekort voor zover nodig. Lees hier verder.

6. Middenklasse in Nederland wordt weggevaagd

Onlangs is bekend geworden dat de inflatie in NL voor de zoveelste keer is gestegen naar een niveau van 3,1 procent. Een hogere inflatie die hand in hand gaat met deflatie betekent rampspoed voor de (werkende) middenklasse. Hoeveel slechter zou het nog kunnen? Terwijl door deflatie de waarde van je eigen woning in waarde omlaag gaat, zie je tegelijkertijd dat van je zuurverdiende loon elke maand minder overblijft. Er ontstaat bij steeds meer mensen elke maand een groter tekort. Lees hier verder.

5. Bitcoin is booming, maar kent u Litecoin al?

We krijgen vaak de vraag of Litecoin, het jongere en eigenzinnige broertje van Bitcoin, nu een toekomst heeft of niet. Ik ben op dit punt best optimistisch over Litecoin, maar niet omdat het zogezegd onmogelijk is om er gespecialiseerde mining chips voor te bouwen (ASICs). Ik stel al een tijd dat dat zoiets perfect mogelijk is, en nu gebeurt het ook echt. Dus het minen van Litecoin zal in de toekomst dezelfde richting uitgaan als dat van Bitcoin. Lees meer.

4. Nederland en Europa op weg naar Faillissement

Om te voorspellen wat ons te wachten staat als we op de huidige wijze doorgaan hoef je geen Nostradamus te zijn. Wij en Europa zijn hard op weg naar een compleet faillissement. Failliet wat het bestuur betreft en failliet qua samenleving en economie. We zullen het vast nog wel een tijdje kunnen rekken. Het is net zo iets als met een open beenbreuk op een stok voortstrompelen, terwijl de levenskracht met elke bloeddruppel verder weglekt, bacteriën en virussen zich te goed doen aan al dat lekkers. Doorgaan of radicaal ingrijpen door een amputatie aan te durven? U mag het zeggen. Lees meer.

3. Is het tijd om uw geld van de bank te halen?

U heeft voldoende geld op uw rekening, maar als u met uw pinpas wilt betalen krijgt u van de caissière in de supermarkt te horen dat uw saldo niet toereikend is. Toch weet u zeker dat er voldoende saldo moet zijn. U laat de caissière nog een aantal pogingen doen, maar steeds met hetzelfde resultaat. Oké, dan zal er wel ergens een foutje zijn gemaakt. U laat de juffrouw van de kassa uw boodschappen apart zetten en spoedt u naar de dichtstbijzijnde geldautomaat want die zal het vast wel doen. Aangekomen bij de geldautomaat verwondert het u dat er een flinke rij staat. Lees verder.

2. Belasting op spaargeld slechts kwestie van tijd?

Eind maart 2013 begon Meneer Teun dit artikel, genaamd: Let op: Uw spaargeld is in gevaar, met de volgende woorden: Voor alle mensen die denken dat het spaargeld weer veilig is na de geruststellende woorden van Dijsselbloem, artikelen van belangrijke economen en de zachte zinnen van de Radio 1 presentatoren, think again. Het komt eng dicht bij de waarheid, want het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft voorgesteld om een eenmalige belasting van 10% te heffen op het spaargeld van de burgers in de 15 landen van de eurozone.

cijfers biflatie

1. De cijfers die u eigenlijk niet mag zien

De gevestigde media willen ons laten geloven in een sprookje. Het sprookje van de economie in Europa. Volgens de politici en de media kunnen we het einde van de crisis aan zien komen. Hierbij een paar economische cijfers over de verschillende lidstaten van Europa waaruit blijkt dat het helemaal niet zo goed gaat. Cijfers waarvan de gevestigde orde liever niet heeft dat u ze ziet. Bekijk hier de cijfers die u eigenlijk niet mag zien.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: