Waarom Stijgt Bitcoin? Er is genoeg te zeggen over het digitale goud. Zolang betaalmiddelen bestaan is Goud het ultieme investeringskapitaal geweest. Elke recessie zochten de slimme investeerders hun weg terug naar goud. Sinds 2008 heeft het goud er een digitale tegenhanger bijgekregen: Bitcoin. Een digitale munt uit louter code.

Een stukje code dat in eerste instantie voor zo’n 6 cent in de handen kwam van verschillende digitale avonturiers. Dit avontuur heeft ze in ieder geval geen windeieren gelegd.

Maar, waarom is bitcoin zo hard gestegen?

Kun je eigenlijk iets met bitcoin?

Dat Bitcoin vaak vergeleken wordt met goud is voor de meesten wel een bekend gegeven. Naast dat goud voornamelijk vele ringvingers siert, en het voor de meesten het ultieme materiaal voor een sieraad is, kun je er eigenlijk niet zo veel mee. Het grootste deel ligt ergens opgeslagen in een kluis. Voornamelijk is het een maatstaaf van waarde geworden, en is het voornamelijk afhankelijk van de wet van vraag en aanbod.

Is dit anders voor bitcoin?

In het eerste gezicht kun je het zien als opslag van waarde. En zoals het er nu naar uit ziet, kan deze waarde immens blijven stijgen. Als je het verhaal van Plan B en zijn Stock to Flow Model ernaast legt, zijn prijzen van 288.000 tot 1 miljoen voor 1 bitcoin niet ondenkbaar. Zijn model is tot noch toe altijd enorm accuraat gebleken.

Maar Bitcoin is meer. Bitcoin kun je zien als de grootvader van de digitale cryptocurrency. Het is de eerste munt die draait op een techniek die de blockchain wordt genoemd. Deze techniek kent enorm veel mogelijkheden die de mensenwereld in een héél nieuwe fase kunnen brengen.

Deze nieuwe mogelijkheden wekken natuurlijk directe en indirecte interesse van de investeerders, wat je terugziet in het stijgen van bitcoin.

Vertouwen en wantrouwen in de economie

Kijk je terug in de recente geschiedenis, dan zie je dat elke financiële crisis gepaard ging met een run op edelmetalen: goud en zilver. In tijden dat het vertrouwen in de economie, centrale banken, overheden etc. naar de grond ging, gingen de prijzen van de edelmetalen weer omhoog.

Bitoin: digitaal goud

Bitcoin wordt ook wel digitaal goud genoemd. Met in je achterhoofd de run op goud en zilver in onzekere tijden, hebben we hier nog een reden voor het stijgen van bitcoin.

Steeds meer aandacht van de grote jongens

Naast dat, gaan er steeds meer grote investeerders over op bitcoin, of nemen ze het op in hun portfolio. Een voorbeeld hiervan is Elon Musk van Tesla. Ook grote bedrijven beginnen steeds meer bitcoin te accepteren. Denk aan PayPal en VISA. Een andere cryptocurrency als Ripple heeft onlangs een nieuwe piek gehad toen het nieuws van accepatie door de eerste bank van Amerika de wereld bereikte.

In de praktijk

Uiteindelijk zijn het vraag en aanbod die de koers bepalen. Dat er groeiend vertrouwen is in de munt zie je terug in: “Higher Highs” en “Higher lows”. Nu in Maart 2021 zitten we nog steeds in een stevig stijgende trend. Een trend waarvan de top nog niet inzicht is. De bulls, de kopers zijn bereid gigantische bedragen neer te leggen voor bitcoin. En ze zijn in veel krachtiger dan de bears, de verkopers op dit moment.

Schaarste

Nog een belangrijk en niet te vergeten gegeven is; de eindigheid van bitcoin. Iedere bitcoin investeerder weet dat er uiteindelijk 21 miljoen bitcoins gemined zullen zijn.

Schaarste is nog een belangrijke factor, waarom bitcoin stijgt.

Samenvatting en conclusie: Waarom stijgt bitcoin?

Er is veel over bitcoin te zeggen. Dat wordt ook gedaan. In het einde kun je veel van deze ruis aan je zijde leggen. Met de wetenschap dat:

Kun je eigenlijk wel nagaan waarom bitcoin stijgt. Voeg daaraan toe gebrek aan vertrouwen in de economie en de centraal beheerde munten; het fiat-geld en een groeiend interesse van grote investeerders en acceptatie van grote betaalsystemen als VISA en PayPal. Dan kom je als vanzelf tot een redelijk begrip van waarom Bitcoin stijgt.

Natuurlijk kun je verschillende websites in de gaten houden als: Coin Telegraph en Bitcoin magazine. Daarnaast twittert het blauwe vogeltje ook héél wat bitcoin de wereld in: #Cryptocurrency #cryptotwitter


Ten slotte: Ik ben geen financieel adviseur, en niets van dit is financieel advies, louter een opinie. Overweeg je te gaan investeren, raadpleeg een professional en speel niet met vermogen dat je niet missen kunt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: