Bitcoin IRA kocht al voor $350 miljoen bitcoin en altcoins bestemd voor pensioenen. Financiële gigant en investeringsreus Fidelity gaat lonen uitkeren in crypto. Allemaal omdat er vraag naar is. Louter op vrijwillige basis, uiteraard. Hoe zou dat dan wel komen? Dat dit soort initiatieven genomen wordt én gretig afgenomen, aanvaard, gebruikt. Het fiat (!) krijgen van gebruikers die de belangrijkste digitale munten wel willen als werkvergoeding nu. En als pensioenuitkering voor later. Waarom? Omdat alvast voor pensioenen gekeken wordt naar de lange termijn. Altijd zo geweest.

Prestaties over decennia

Herinnert u zich nog wat dat wel was? De lànge termijn? De langere en lange termijn zijn dus niét de volatiele weken of maanden. De vaak wilde koersbewegingen op middellange, korte en heel korte termijn. Maar de prestaties en verwachtingen over vele jaren, decennia. Dat heet dus investeren. Investeren, beleggen voor een in principe zorgeloze oude dag. En dit in absolute tegenstelling tot speculeren. De mogelijkheid om sowieso in bitcoin te beleggen voor je pensioen, bestaat wettelijk ook nog pas kort. Maar Bitcoin IRA verwacht reeds na de halving in mei 2020 aan 1 miljard dollar tegenwaarde in crypto te zitten. Een verdrievoudiging van de pensioeninvesteringen zit reëel in de pijplijn. Twee Amerikaanse pensioenfondsen hebben hun investeringen erin trouwens ook al verdubbeld.

Verloning in crypto: de korte termijn

Toegegeven, het is allemaal nog miniem in omvang. Vergeleken met de reguliere pensioeninvesteringen en fondsen. Klein maar wel snel groeiend in omvang en belangrijkheid en bekendheid. Oké zult u misschien opwerpen, de lange termijn, en pensioenuitkeringen worden altijd al zo berekend. Maar hoe zit het dan met die lonen, salarissen in crypto? Dat zijn maandelijkse vergoedingen. Waar mensen, werkers van moeten leven. Op heel korte termijn, toch? Point taken.

Salaris: zelf zorgen voor ‘promotie’

Ook dit gebeurt pas sinds kort, is pas recent wettelijk. In NieuwZeeland bijvoorbeeld, volledig in de wet ingeschreven. Geïmplementeerd. Maar eigenlijk al in de hele EU en in tal van landen is het toegestaan. Nog te weinig geweten trouwens! Ook dit verschijnsel is nog in de beginfase, is nog pril. Maar eveneens groeiend in bekendheid en omvang. Wat dacht u van de salarisopslag van 30, 35 procent voor die werknemers die voor bitcoin kozen in 2018? En dat is nà de mini crash van de cryptomarkt van heel recent, in november 2019. Want op bepaalde momenten in afgelopen 18 maanden verdienden deze ‘durvers’ of ‘pioniers’ wel 75 procent meer. Door (een deel van) hun salaris in crypto te verlangen. Het is niet iedereen gegeven. Met vaste maandelijkse kosten, en die gaan zelden naar beneden. Maar wie het kan, wie het mag, wie het aandurft? Die heeft ’t dus nog geen windeieren gelegd.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: