Binance is de grootste crypto exchange ter wereld, en daar zijn goede redenen voor. Binance is sterk bezig met innovatie en is constant op zoek naar manieren om hun diensten te vernieuwen, te verbeteren of uit te breiden. Om die reden heeft Binance meerdere diensten opgezet die je op geen enkele andere exchange vindt.
In deze Binance review nemen we enkele van deze innovatieve eigenschappen van Binance onder de loep, en maken we duidelijk wat hen zo uniek maakt.
Wat is Binance?
Binance is een cryptocurrency exchange. Dit wil zeggen dat je er als gebruiker rechtstreeks met andere gebruikers handel kan drijven, zoals bijvoorbeeld het Verkopen of kopen van Bitcoin.
Binance is nog relatief jong. Het werd opgericht in 2017, maar zag een gigantische groei in de eerste maanden. Dit kwam door de “zero trading fee policy” die ze hanteerden gedurende de eerste maand. Hier werd al meteen duidelijk dat Binance hoge ambities had en niet bang is om een out-of-the-box strategie te gebruiken.
Binance DEX
Eerst en vooral is het belangrijk om te begrijpen wat een ‘DEX’ is. DEX staat voor ‘Decentralized Exchange’. Dit is de meest moderne vorm van crypto exchanges, waarbij de gebruikers zélf hun eigen private key in bewaring hebben. Met andere woorden zijn de gebruikers zelf verantwoordelijk voor de toegang tot hun cryptomunten. Dit is niet alleen beter voor de gebruiker, die hierdoor dus volledige controle heeft over zijn eigen vermogen, maar ook voor de exchanges die tot hiertoe de sleutels zelf moesten opslaan in een centraal systeem.
Dit systeem decentraliseert de crypto dus (vandaar ‘Decentralized Exchange’), waardoor het ook minder onder controle van de overheid komt. Dat is uiteindelijk ook het doel van cryptocurrency.
Binance app
Binance biedt hun gebruikers ook een mobiele applicatie aan, met dezelfde functionaliteiten als de desktopversie. De app maakt het daardoor mogelijk om ook onderweg cryptocurrency te traden.
Wat de Binance app (en bij uitbreiding ook de desktopversie overigens) zo uniek maakt, is dat er een interface is voor beginners en gevorderden. Hiermee kan je dus kiezen hoe uitgebreid de functionaliteiten binnen Binance zijn, afhankelijk van je eigen kennisniveau. Gevorderden willen bijvoorbeeld gebruik maken van uitgebreide charts om de Bitcoin koers te volgen, of uitgebreide orderopties hebben zoals een stop-loss, stop limit, enzovoort.
Binance Launchpad
Uit alles wat Binance doet, blijkt dat ze op een missie zijn om cryptocurrency meer te integreren in de maatschappij. Daar draagt hun initiatief ‘Binance Launchpad’, dat begin 2019 gelanceerd werd, ook toe bij.
Met Binance Launchpad kunnen ondernemers en leden van de community projecten starten binnen de cryptowereld. Als een project geaccepteerd wordt, kan het worden uitgewerkt met behulp van middelen die door de cryptocommunity worden aangereikt.
Op deze manier helpt Binance om initiatieven te lanceren die de cryptowereld kunnen verbeteren, zoals one-click banking platformen voor crypto, gaming platformen, etc.
Binance Fees
Binance hanteert een vaste fee van 0,1% op alle transacties. Dit is heel transparant, want veel exchanges hebben heel wat verschillende transactiekosten die afhankelijk zijn van verscheidene factoren, waardoor je soms wel eens voor onaangename verrassingen kan komen te staan. Bij Binance is dat dus niet het geval, en weet je op voorhand goed wat je te wachten staat. Als je voor het eerst wil inloggen op Binance, is het overigens ook volledig gratis om een account aan te maken.
De transactie fee is dus relatief laag, en kan zelfs nog zakken wanneer je voor hogere bedragen gaat handelen (vanaf 4500 BTC). Wanneer je transacties uitvoert met de Binance Token, kan je zelfs nog 50% korting krijgen op je transactiekosten.
Wanneer je geld wil storten naar Binance is dit gratis. Echter kan Binance wel kosten aanrekenen om weer geld over te dragen naar je eigen bankrekening. Deze kosten kunnen best oplopen en verschillen sterk per token. Kijk dit dus goed op voorhand na.
Binance wallet
Gebruikers van Binance kunnen beroep doen op de Binance wallet. Dit is een wallet die wordt aangeboden door Trust Wallet, een van de meest veilige en bekende wallets die er bestaat.
Trust Wallet werkt sinds 2020 samen met Binance, dus voor veel Binance gebruikers is dit de meest logische keuze. Trust Wallet is volledig gratis en heeft minimale transactiekosten. Het ondersteunt 40 blockchains en daardoor meer dan honderdduizend tokens, dus de kans dat je een extra wallet nodig hebt, is zeer klein.
Trust Wallet is gedecentraliseerd en zeer sterk beveiligd. Het ondersteunt staking én je kan betalen met crypto of je munten uitwisselen met andere gebruikers.
Voordelen van Binance
Maar niet iedereen wil gebruik maken van de innovatieve oplossingen die Binance biedt. Ook als je gewoon wil handelen, ben je bij Binance aan het goede adres. Dit zijn de belangrijkste voordelen van Binance:
- Het grootste platform ter wereld
- Hoge trading volumes
- Groot aanbod aan cryptocurrency’s en tokens
- Veiligheid en betrouwbaarheid
- Goede klantenondersteuning
- Hoge beoordeling, ook andere gebruikers hebben goede Binance ervaringen
- Regelmatig nieuwe functionaliteiten
Nadelen van Binance
Het kan natuurlijk niet altijd rozengeur en maneschijn zijn, dus Binance heeft ook wel enkele nadelen. Dit zijn de belangrijkste nadelen van Binance:
- Geen Nederlandse support
- Niet telefonisch bereikbaar, alles gebeurt via mail of chat
- Hoge kosten op je geld op te nemen
Conclusie
De uitgebreide functies en het grote aanbod dat Binance biedt, maakt het een geschikt platform voor geavanceerde handelaars. Omdat je ook kan kiezen voor een meer gebruiksvriendelijk interface, is het tevens geschikt voor beginners.
Als je kiest voor Binance, ben je zeker dat je altijd mee bent met de laatste vernieuwingen binnen de cryptowereld.
Door het grote aantal aan gebruikers, slaagt Binance erin om transactiekosten laag te houden en het platform toegankelijk te maken voor iedereen. Om die redenen geloven wij dat Binance een mooie toekomst heeft, niet alleen in de cryptowereld, maar ook in onze maatschappij.