Crypto staken – alles wat je moet weten

De kans is aanzienlijk groot dat jij wel eens van crypto staking hebt gehoord, je bent niet voor niets bij dit artikel terecht gekomen. Aangezien er nog altijd een hoop onduidelijkheid bestaat over crypto staking hebben we de belangrijkste informatie hieronder voor je op een rijtje gezet.

Het beste platform in Nederland je cryptocurrency te staken is Bitvavo. Het voordeel is dat zij staking aanbieden voor veel verschillende cryptocurrencies en je daar tevens niks voor hoeft te doen, behalve de coins in je wallet te zetten op Bitvavo. Makkelijker kan het niet gemaakt worden, elke dag keren zij het rentebedrag uit in je wallet. Lees hier meer over de werking van het staken bij Bitvavo.

Enkele andere platformen waar je ook staken zijn de volgende:

Vergelijk op

Celsius

BlockFi

Crypto.com

Binance

Coinloan.io

Nexo

Rendement op Bitcoin 4,5% 8,6% 6% Verschillend 5% 4,8%

Aantal Crypto’s

25+ 5 20+ 100+ 15+ 5
Helpdesk taal Engels Engels Engels Engels Engels Engels
Rente lening 3% 4,5% 3,3% Verschillend Verschillend Verschillend

Via app mogelijk

Ja Nee Ja Ja Ja Ja

Meer weten?

Meer informatie Meer informatie Meer informatie Meer informatie Meer informatie Meer informatie

 

Wat is crypto staking?

Goed, laten we eens beginnen met de vraag wat crypto staking eigenlijk is. crypto staking kan gezien worden als de aankoop van bepaalde cryptovaluta om deze voor een langere periode vast te houden in een speciale wallet. Je kunt dit vergelijken met een vaste storting van normale fiat valuta (bijv. dollars of euro’s) met een vaste rente aan het einde van het contract. Crypto staking is nauw verbonden met het concept van Proof of Stake. Hierbij draait het om een bepaald algoritme wat nieuwe blokken toevoegt aan de Blockchain. Door middel van crypto staking worden deze blokken gemaakt door iemand die zelf al crypto in bezit heeft.

Hoe werkt crypto staking?

Om het wat te verduidelijken is het handig om te kijken naar de werkwijze achter crypto staking. Iedere miner moet bijdragen aan het onderhouden van de blockchain. Deze miner moet cryptovaluta hebben of verifiëren. Door middel van crypto staking wordt er gezorgd voor een financiële prikkel. Deze prikkel is nodig om miners er aan toe te zetten om de Blockchain te onderhouden.

Zonder crypto staking zou er voor de miners geen reden zijn om zich in te zetten voor het platform.

Voordelen van staking

Er zitten veel voordelen aan het toepassen van crypto staking. Op de eerste plaats elimineert het gebruik van crypto staking de noodzaak om veel geld te investeren in dure mining apparatuur. Doordat er minder mining apparatuur vereist is zal er een minder grote invloed zijn op het milieu. Crypto mining is namelijk een zeer intensieve praktijk die veel stroom kost. Door middel van crypto staking wordt de waarde van je cryptovaluta niet zomaar afgeschreven. Uiteraard zal de koers van de cryptvaluta wel van invloed zijn op je portfolio, echter verlies je niet zomaar munten. Dit zorgt ervoor dat crypto staking ontzettend veel voordelen bied voor alle gebruikers van de Blockchain die dit toepassen.

De beste platformen voor staking

Als het aankomt op crypto staking zijn er verschillende platformen die je hiervoor kunt gebruiken. We hebben de belangrijkste platformen van dit moment voor je op een rijtje gezet. Vaak hoef je alleen maar een bepaald soort cryptovaluta aan te kopen en een wallet applicatie op je computer te houden. Kies altijd een betrouwbare wallet als je ervoor wilt zorgen dat je jouw munten op een veilige manier wilt bewaren.

  • Bitvavo – Het eerste Nederlandse platform dat staken aanbied in hun wallet.
  • Celcius – een van de beste platformen als het aankomt op crypto staking
  • crypto.com – platform met een zeer lange ervaring op het gebied van trading
  • Binance – zeer bekende aanbieder met een grootschalig klantenbestand
  • Coinloan.io – handig platform met een toegankelijke interface voor beginners
  • Nexo – een opkomende aanbieder met een zeer prettige ondersteuning