Bitcoin koers verwachting

Het nieuws rond Bitcoin (btc) is de laatste weken weer heel wat actiever geworden.  Recent wordt de all time high steeds maar weer doorbroken , maar wat zijn de verwachtingen voor de lange termijn? Steeds meer grote beleggers stappen in, ook de mainstream media begint aandacht te geven aan crypto. Wat betekend dat voor de prijs?

Op het moment van schrijven is de Bitcoin zelfs de 41.000 USD voorbij op de exchanges zoals Bitvavo en Bitcoinmeester, een grote mijlpaal. Maar hoeveel verder kan dit gaan? 

AanbiederVoordelen Rating Aantal cryptocurrenciesMeer informatie
 /></a><br />
<p class=Bitvavo

Beste exchange in Nederland

Rating

9.5

Aantal cryptocurrencies

75-100

BekijkBitvavo
 /></a><br />
<p class=Binance

100+ cryptocurrencies om te traden

Rating

9.2

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBinance
 /></a><br />
<p class=Bitcoinmeester

Grootste Nederlandse broker

Rating

9.1

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBitcoinmeester
 /></a><br />
<p class=Plus500

Grootste CFD broker

Rating

8.5

Aantal cryptocurrencies

20

BekijkPlus500
 /></a><br />
<p class=Kraken

Internationale exchange

Rating

8.1

Aantal cryptocurrencies

25

BekijkKraken

Geloof jij in crypto op de lange termijn? Ben je van plan btc voor een langere tijd te hodlen? Verdien dan rente op deze coin via Bitvavo voor 1.22% of Binance voor 0.52% bij Kraken voor 0.61% Celcius voor 4.51% en bij Blockfi voor 5%.

Maar wat is nu nog een realistische Bitcoin verwachting in 2021 – 2022? En wat staat er te gebeuren op lange termijn? Enkele macro-economische en maatschappelijke factoren kunnen wel eens een positief effect hebben op de koers van Bitcoin richting 2025. Wij vertellen je er graag wat meer over, zodat je zelf kan bepalen of je bitcoin kopen wilt.

Wanneer ontploft de ‘bubble’ in de aandelenmarkt?

Er gaan meer en meer stemmen op over de ‘bubbel’ die zich nu vormt op de aandelenmarkt. Volgens velen is het economisch herstel te snel gegaan na de opdoffer die we te verwerken kregen na de intrede van het coronavirus eind februari en begin maart van dit jaar.

Beleggers zouden zich volgens velen te optimistisch gedragen en de aandelenmarkt zou binnenkort een serieuze correctie te wachten staan. Hoewel je dergelijke uitspraken over correcties wel eens vaker hoort waaien, kan het nu wel eens menens zijn. Zelfs Warren Buffet heeft onlangs een deel van zijn vermogen verplaatst van de aandelenmarkt naar goud, wat mogelijks een indicatie is dat hij nattigheid voelt op de aandelenmarkt.

Buffet claimde in het verleden dat zowel goud als Bitcoin geen goede investeringen zijn, en maakt met deze beweging dus een opvallend statement. Velen achten het mogelijk dat hij misschien wel eens hetzelfde zou kunnen doen met Bitcoin.

De acties van ’s werelds meest gerespecteerde belegger worden door veel investeerders op de voet gevolgd en zijn vaak een voorbode van het begin van een nieuwe trend. Daarnaast wordt de bulltrend van de aandelenmarkt nu vooral gedragen door ongeziene prestaties van een handvol giganten, zoals Amazon, Apple, Google en Tesla. De huidige groei van deze bedrijven geeft mogelijk een vertekend beeld van de ware staat van onze economie, en die ‘bubbel’ zou vroeg of laat kunnen ontploffen.

De kans is daarom groot dat, bij een eventuele correctie van de aandelenmarkt, heel wat beleggers heil zoeken in Bitcoin met een mogelijk stevige prijsuitbraak op korte termijn tot gevolg.

De halving van mei 2020

In mei afgelopen jaar vond er een zogenoemde ‘halving’ plaats. Dit is een moment waarop de beloning die miners krijgen voor het vinden van een nieuwe block, wordt gehalveerd. Het gaat voor de duidelijkheid dus om een halvering van die beloning, niet om een halvering van de waarde van Bitcoin zelf.

Elke 4 jaar vindt er een nieuwe halving plaats. De eerste keer gebeurde dit op 28 november 2012, dus dit jaar was de derde halving ooit. Ditmaal werd de beloning gehalveerd van 12,5 BTC naar 6,25 BTC.

Waarom bestaan deze halvings?

Simpelweg omwille van het principe van vraag en aanbod. Dankzij een halving van de beloning wordt het aantal Bitcoins dat wordt aangemaakt verlaagd. Dit zorgt ervoor dat de stijging in het aanbod minder snel stijgt, terwijl er geen impact is op de stijging in vraag. Op deze manier kan de waarde van Bitcoin dus niet gekelderd worden door het eigen systeem, maar kan deze in principe oneindig blijven stijgen.

Welke invloed heeft een halving op de waarde van Bitcoin?

Als de vraag sneller stijgt dan het aanbod, zal je logischerwijs een stijging in waarde zien. Dat is ook exact wat er gebeurt na elke halving:

  • In 2012 steeg de waarde van BTC van 11 dollar naar 1000 dollar
  • In 2016 steeg de waarde van 700 dollar naar 20.000 dollar

Waarom gebeurde dat dit jaar dan niet?

Hier zijn veel verklaringen voor, maar dit zijn de twee belangrijkste redenen:

  • Dit halving viel dit jaar in een zeer lastige economische periode. De hele wereld was nog in halve paniek na het inslaan van het coronavirus, waardoor de economie in een nooit eerder geziene situatie terechtkwam.
  • Het hele Bitcoinnetwerk is ‘volwassen’ geworden. Tijdens de twee vorige halvings was de cryptomunt nog jong en moest de wereld nog kennismaken met het effect van halvings. Niet alleen beleggers zelf, maar ook Bitcoinbedrijven kunnen de situatie nu beter inschatten en zijn beter voorbereid.

Zal er dan helemaal geen prijsstijging meer zijn na een halving?

Ongetwijfeld wel. Enkel was het initiële effect dit jaar minder voelbaar, omdat de halving midden in de coronacrisis gebeurde. Een halving zorgt dus telkens voor een bullrun, en die is dit jaar opnieuw ingezet.

Dankzij de halving van dit jaar, mogen we tijdens de rest van 2020 waarschijnlijk een verdere stijging van BTC verwachten.

Bitcoin blijft groeien door inflatie

Het belangrijkste verschil tussen Bitcoin en de dollar, is dat Bitcoin niet zomaar kan worden bijgedrukt als het slecht gaat met de wereldeconomie. Daarnaast kan de Federal Reserve de waarde van de dollar ook ‘manipuleren’ door rente te verhogen of verlagen, afhankelijk van wat de economie op dat moment nodig heeft. Het gevolg: inflatie.

Nieuwe Bitcoins daarentegen worden aan een vooraf bepaald tempo uitgegeven. Dit maakt het mogelijk om waardevermindering onder controle te houden en inflatie op voorhand te berekenen.

Adam Back, vooraanstaand figuur in de cryptowereld, gaf in een recent interview  zelfs aan dat inflatie een van de belangrijkste katalysators zal zijn voor een stijging van Bitcoin. De Bitcoin koers verwachting voor 2025 bedraagt volgens Back zelfs 300.000 dollar, dat betekent een Bitcoin koers in euro van ongeveer 115.000.

De komende jaren (en misschien wel decennia) zal de effectieve waarde van de dollar verder blijven dalen, naarmate er meer geld wordt gedrukt. Bij Bitcoin zal de waarde echter blijven stijgen, waardoor er meer en meer kopers op de markt komen. De vraag stijgt dan sneller dan het aanbod, waardoor de koers van Bitcoin blijft groeien.

Bitcoin raakt meer en meer geïntegreerd in onze samenleving

Stelselmatig leren meer mensen Bitcoin digital kennen als betaalmiddel en niet enkel als belegging. Momenteel wordt het voornamelijk gebruikt als betaalmethode in de e-commercemarkt, maar dankzij de versnelde groei van de e-commerce tijdens en na de coronacrisis gedurende Q2 van dit jaar, zullen ook meer transacties met Bitcoin gebeuren.

Daarnaast werken ook veel BTC-platformen aan hun merchant toepassingen, die het makkelijker moeten maken voor de consument om producten te kopen d.m.v. Bitcoin.

Kortom, de groeiende markt van mobiele betalingen en de uitbreiding van de toepassingen van Bitcoin in onze maatschappij, kunnen de Bitcoin koers de komende jaren naar nieuwe hoogtes leiden.

Nieuwe halving in 2024

Bovenop inflatie en een verdere uitbreiding van de toepassingen van BTC (en cryptovaluta in het algemeen) in onze samenleving, vindt er in 2024 opnieuw een halving plaats. Een volgende halving betekent opnieuw een kans voor de Bitcoin koers om weer wat extra wind in de zeilen te zetten.

Geloof Bitcoin voorspellingen niet

Niemand kan een nauwkeurige Bitcoin voorspelling maken, zeker niet op lange termijn. Er gaan stemmen op die beweren dat de waarde van BTC in 2020 nog 90.000 dollar zal bereiken, anderen zeggen dan weer dat Bitcoin binnen 5 jaar naar de 1 miljoen klimt. Zelfs Willy Woo, die in 2019 de koers van Bitcoin in de eerste helft van 2020 wel goed voorspelde, beweert dat we dit jaar nog een waarde van 135.000 dollar zullen zien.

Bekend in de bitcoin wereld is ‘PlanB’ zoals hij wordt genoemd, hij heeft een erg interessante bitcoin voorspelling voor de markt tot 2025 welke tot op heden zeer accuraat is en van een aantal belangrijke cijfers in de markt uitgaat. Hieronder vindt je een uitleg over dit ‘flow model’ zoals het wordt genoemd.

Profiteer zelf van de verwachtingen

Het belangrijkste is om nuchter te blijven en met gezond verstand en een kritische blik de markt te volgen. Luister niet naar zelfverklaarde “goeroe’s” en hoop niet dat Bitcoin je van vandaag op morgen rijk zal maken. Lees jezelf in over het hele onderwerp van de cryptowereld en volg de Bitcoin koers live.

Hieronder vindt je een tabel met de hoogste en laagste prijs van bitcoin de afgelopen 5 jaar, zo zie je als je op jaarniveau kijkt het elk jaar stijgt door de toenemende vraag.

De waarde van bitcoin elk jaar Laagste prijs Datum Hoogste prijs Datum
2020     € 17800  
2019 € 2.928,67 29-jan € 12.223,31 26-jun
2018 € 2.775,40 15-dec € 15.249,53 06-jan
2017 € 707,06 12-jan € 16.727,68 17-dec
2016 € 314,69 16-jan € 937,90 28-dec
2015 € 135,85 14-jan € 426,79 18-dec
ATH (hoogste prijs aller tijden): € 16.727,68 17-12-’17    

 

Er is een mooie toekomst voor Bitcoin en verschillende macro-economische factoren wijzen hierop. Maar tot we onze glazen bol gevonden hebben, blijven ook wij met de voetjes op de grond.  Ben je er van overtuigd dat dit het juiste moment is? Meld je dan aan bij Bitvavo of Bitcoinmeester waar je eenvoudig met iDeal je eerste cryptocurrency kunt kopen.

AanbiederVoordelen Rating Aantal cryptocurrenciesMeer informatie
 /></a><br />
<p class=Bitvavo

Beste exchange in Nederland

Rating

9.5

Aantal cryptocurrencies

75-100

BekijkBitvavo
 /></a><br />
<p class=Binance

100+ cryptocurrencies om te traden

Rating

9.2

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBinance
 /></a><br />
<p class=Bitcoinmeester

Grootste Nederlandse broker

Rating

9.1

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBitcoinmeester
 /></a><br />
<p class=Plus500

Grootste CFD broker

Rating

8.5

Aantal cryptocurrencies

20

BekijkPlus500
 /></a><br />
<p class=Kraken

Internationale exchange

Rating

8.1

Aantal cryptocurrencies

25

BekijkKraken

Wat is jouw bitcoin verwachting 2021? Deel het in de reacties, wij zijn erg benieuwd!