Met 1 augustus voor de deur, wordt het steeds spannender hoe één en ander gaat aflopen voor bitcoin en de hardfork (Bitcoin Cash), die er sowieso gaat komen. De koers liep in de afgelopen weken flink terug door onzekerheid over een mogelijke softfork, maar na duidelijkheid over BIP91 & de UASF – User Activated Soft Fork (BIP148), kreeg de koers weer nieuwe impulsen.

Bitcoin stijgt, altcoins dalen

Momenteel loopt de koers van bitcoin verder op, terwijl de rest van de cryptocurrency markt zakt. Dat komt tot uiting in het feit dat de dominantie van Bitcoin in de totale crypto markt weer boven de 50% is gestegen. Het hoogste punt sinds mei van dit jaar, toen de hausse in altcoins begon (met voorop de forse stijging van Ethereum en Ripple). Ook Vechain en Chainlink zijn 2 altcoins die zeker in de gaten moeten worden gehouden.

dominantie bitcoin

Op weg naar nieuwe records?

De totale marktkapitalisatie van bitcoin is gestegen naar 47 miljard dollar en noteert vlakbij het hoogste punt ooit. Ook de huidige prijs van één bitcoin (op moment van schrijven $2838 dollar) lijkt op weg naar nieuwe records. Hoewel er dus flink Bitcoin gekocht worden is het voor veel mensen nog gissen welke consequenties de hardfork zal gaan hebben, die 1 augustus zal plaatsvinden.

Zes redenen om niet bang te zijn voor de hardfork

Investeerders lijken er in ieder geval niet bang voor te zijn. Hieronder de zes redenen waarom ze waarschijnlijk niet schrikken van de hardfork. De meeste exchanges en wallets zullen Bitcoin Cash als één van de vele altcoins beschouwen en het zal de originele bitcoin daarom waarschijnlijk niet schaden.

 

Eén reactie

  1. Ik denk dat je kan stellen dat Bitcoin in een algehele bullmarket van cryptocurrencies marktaandeel verliest en in een algehele bearmarket van cryptocurrencies marktaandeel wint.

    Bitcoin is de minst volatiele asset van alle cryptocurrencies. Dit betekent dat bitcoin in een bullmarkt geneigd is minder hard te stijgen. Dit trekt speculeerders naar altcoins toe.

    In een bearmarket zijn de altcoins door de verhoogde volatiliteit dan weer geneigd harder te zakken, wat speculeerders naar euro’s, dollars en bitcoins trekt.

    Dit is ook een dynamiek die zich tussen goud en zilver afspeelt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: