Dat is wel heel veel geld, luidt de reactie van Miss Bitcoin, oftewel de Nederlandse Madelon Vos. Zij houdt online een wekelijkse Crypto–update. Het is een commentaar op wat een megalomane voorspelling lijkt vanwege The Emperor of Bitcoin. Diens echte naam is dan weer Daniel Krawisz. Amerikaan en Director of Research at Satoshi Nakamoto Institute , schrijft hij al jaren over cryptomunten, bitcoin in het bijzonder. ‘Daniel Krawisz can come across as off or silly, but hang in there long enough and he will blow your mind.’
Massale adaptatie
De Keizer (Emperor) houdt ook regelmatig podcasts. Hier vindt u er een paar. Het is een ongewone man, met ongewone gewoonten. Maar ook veel zelfspot, altijd gezond o.i. Alvast Coinspace.io noemt hem wel ‘mind blowing’ en meent: ‘There is no one like Daniel in the space.’ Krawisz heeft ook zijn eigen video kanaal op YouTube, genaamd Bitcoin Stuff . Deze verschijnt zowat elke maand. Wel maar met een vierde van het aantal abonnees dat Miss Bitoin volgt. Zij noemt zijn voorspelling ‘uit de lucht gegrepen’. Iedereen kan voorspellen wat hij of zij wil, maar niemand heeft een glazen bol, stelt ze terecht. Daaraan toevoegend toch: indien we allemaal, of toch het grootste deel van de wereldbevolking inderdaad overschakelt op digitale munten, dan kan de bitcoin koers natuurlijk wel exploderen. Massale adoptie zou zich kunnen voordoen wanneer of als het vertrouwen verloren gaat in traditionele munten zoals de euro en de dollar. Ook wel fiatmunten genoemd door crypto adepten.
Hyperbitcoinization
Het is de natte droom van alle cryptobezitters, maximale verpreiding en gebruik van digitale munten. Zo’n fenomeen noemen we hyperbitcoinization. De term voor die massale adaptatie is dus al voorzien! En zo te merken is er alvast in het VK een start gemaakt. ‘Millennials Turning from Traditional Investments and Toward Crypto’ bloklettert Bitcoin.com. Maar liefst 27 procent van alle mannelijke millennials ziet cryptomunten als een betere investering dan vastgoed! Aldus een poll over gans het VK gehouden in april 2018. Het is slechts een momentopname maar voor één land toch al zeker significant. Des te meer in Groot–Brittannië, met vastgoedprijzen die almaar meer de pan uit swingen. Of misschien wel net daarom?
Is de jeugd de toekomst?
Natuurlijk in het algemeen, en mogelijk ook zelfs voor wat beteft cryptomunten. Wat of wie zijn precies die millennials? Wikipedia: ‘De millennials zijn een demografische generatie, volgend op de pragmatische generatie. Hoewel er geen eenduidige definitie van millennials is, wordt deze meestal gehanteerd als geboren tussen 1980 en 2000. Hun ouders zijn veelal van de babyboomgeneratie of van de generatie X.’ Het is de generatie die veel belangt aan het milieu, in is voor en méé met nieuwe dingen, uitvindingen, ontwikkelingen. De allerjongsten van hen zijn degenen die met honderdduizenden klimaatmarsen inrichten in tal van landen ondertussen. Die voor zichzelf denkt en, zoals de meeste nieuwe generaties, het àndres wil doen dan de vorige, dan hun ouders. Die liever reizen en dure festivals bezoekt, dan gans hun leven te wroeten en sparen voor een hoop stenen. (Stenen die niemand nog heeft meegenomen in zijn of haar graf tenslotte.) Ook hebben veel millennials het crypto staken ontdekt.
Andere studies zeggen hetzelfde
Die 27 procent voorstanders in genoemde poll in het VK bevestigen trouwens twee andere peilingen. Een in maart 2018 onder 1000 studenten op universitair niveau met een studentenlening, vanwege The Student Loan Report. ‘The survey found that 21.2 percent of current (UK) college students with student loan debt have used financial aid money to fund a cryptocurrency investment.’ Studenten lenen soms meer dan hun directe behoeften en dat overschot wordt door alvast een vijfde van hen geïnvesteerd in cryptomunten. Net als ‘a late 2017 Harris Poll, finding that 27% of all millennials preferred bitcoin core (BTC) to traditional stock and bonds.’
Investeer jij je geld toch liever in edelmetalen?
Bekijk dan ook eens volgende artikelen:
De meest onrechtvaardige methode toch stinkend rijk te worden?