Institutionele beleggers zijn de belangrijkste groep die Bitcoin kopen geworden van crypto’s in transacties boven de $100.000. Ze verdringen hiermee de ‘high net-worth individuals’. Het gaat daarbij om hefboomfondsen en andere traditionele kopers. Ze handelen nu meest door privé-transacties op de OTC-markt. De tijd van het Wilde Westen is hiermee ten einde gekomen. Aldus een Amerikaanse hoofd-handelaar in digitale munten.
Minder volatiliteit, meer professionalisme
“One of the biggest criticisms of crypto by institutional investors has been the volatility. Over the last four to six months, the market has been trading in a very tight range, and that’s seems to be corresponding with traditional financial institutions becoming more comfortable diving into the space.” (Bobby Cho, global head of trading at the Chicago-based cryptocurrency trading unit of DRW Holdings LLC, Cumberland.)
Het duidt ook op meer professionalisme over de ganse lijn van de sector, gaat Cho verder. De OTC- of Over The Counter-markt is een niet- of nauwelijks gereguleerde markt voor assets die (nog) niet op een officiële markt noteren. Deze moet niet onderschat worden. De handel hier is opgelopen van maximaal 15 miljard dollar per dag tot 30 miljard. Een nieuwe studie door Chainalysis ziet meer stabiliteit in de markt. Wat inderdaad een van de redenen kan zijn van de verhoogde participatie vanwege institutionele partijen. Ook Vechain en Chainlink zijn populair om te kopen op Bitvavo en Binance. Op binance is het bijvoorbeeld ook mogelijk crypto te staken en de Bitcoin koers verwachting in de gaten te houden.
Crypto-revolutie
Op Thecrux.com spreekt men over niets minder dan een revolutie: ‘(…) the crypto revolution is just getting started.’ the crypto revolution is just getting started. Daar zijn drie belangrijke redenen voor:
- cryptomunten worden meer en meer gebruikt. En dit ondanks of misschien net dankzij de aanzienlijke koersdalingen sinds de eerste helft van 2018. Coinbase, een van de belangrijkste crypto-handelsplatformen, meldt 25 miljoen gebruikers. Een stijging met 250 procent sinds 2017
- hefboomfondsen en venture capitalists (risico-investeerders) steken meer en meer geld in start-ups. De investeringen door deze laatsten zijn verdubbeld sinds 2017 tot 4,5 miljard dollar
- de meeste ontwikkelde landen houden het wat wetgeving betreft bij een “do-no-harm”. Dat komt omdat ze meer en meer beseffen dat de cryptomarkt niet meer genegeerd kan worden. En omdat ze vrezen wel eens uitgesloten te kunnen worden van deze nieuwste technologie.
- Andere in populariteit stijgende investeringen om te doen zijn: