De beste crypto banken

Ten eerste is het niet zomaar een gedigitaliseerde bank. Natuurlijk hebben de meeste banken een app. En internetbankieren is nu de norm, maar het is niet alleen een digitale bank. Banken als de ING, ABN of Rabobank zijn digitale banken. Maar het zijn geen Crypto banken. Het zijn gewoon digitale banken die zijn verbonden met een gevestigde instelling en gebruikmaken van de bestaande infrastructuur.  

Bij een Crypto bank kun je niet in de rij gaan staan en achter een glazen scherm met een baliemedewerker praten. Ze bieden een volledig digitale ervaring en leveren de gebruikerservaring die hun (meestal jongere) doelgroep wil. 

Wat anders is aan Crypto banken, is dat ze niet alleen nieuw zijn, maar ook iets anders bieden dan het traditionele bankmodel. Dit kan een volledig mobiele ervaring zijn. Het kunnen innovatieve financiële producten zijn die zijn ontwikkeld voor slechts een nichemarktsegment. Het kan de mogelijkheid zijn om rekeningen van een reeks instellingen in de interface van de Crypto bank te zien.

Een crypto bank is gericht op jongere klanten

Een Crypto bank is een bank die van de grond af is ontworpen om klantgericht te zijn. En niet zomaar een klant. Jonge, verbonden klanten, die misschien nog geen grote spaarrekeningen of hypotheken hebben, maar dat in de toekomst wel zullen doen.

bankera

Bankera

Een voorbeeld van een Crypto bank is Bankera die zichzelf ziet als dé digitale bank voor het blockchain-tijdperk, met als doel traditionele en crypto-economieën te integreren en de one-stop-shop voor alle financiële diensten te worden. Bankera bied traditionele en cryptovriendelijke financiële diensten aan particulieren en bedrijven aan over de hele wereld en is een modern bankrekening alternatief.  

De diensten voor individuele gebruikers omvatten speciale Europese IBAN-rekeningen met ondersteuning voor SEPA-overboekingen en natuurlijk is Bankera is crypto-vriendelijk. Ze accepteren fiat-stortingen en opnames van cryptocurrency. Ook bieden ze zakelijke rekening diensten aan voor digitale bedrijven.

mistertango

Mistertango

Mistertango is andere zogenoemde Crypto bank en  een merk van Secure Nordic Payments, met het hoofdkantoor in Vilnius, Litouwen. Mistertango.com is geregistreerd als een elektronische geldinstelling (EMI) en wordt gereguleerd door de Bank van Litouwen.  Mistertango biedt eenvoudige en goedkope betalingsdiensten met behulp van de Mistertango-app en -website,  in de hele Europese Economische Ruimte (EER).

Mistertango heeft twee soorten rekeningen, persoonlijk en zakelijk. Om een account te openen, moet je jezelf registreren op de website of op de MisterTango-app en volgt er een verificatie process. Er zijn twee opties voor abonnementen en beide worden geleverd met gratis transfers tussen Mistertango-gebruikers, speciale Ibans en gratis saldocontroles in de mobiele app. Bedrijven mogen meerdere rekeningen openen en beheren. Ze kunnen ook een onbeperkt aantal virtuele Ibans aanmaken. Hierdoor kan voor elke klant of betaling een aparte Iban worden gegenereerd.

Mistertango is een samenwerking aangegaan met Nexo om crypto-leningen aan te bieden via een SEPA-betaling rechtstreeks naar de Mistertango-klantaccounts en de virtuele bank werkt ook samen met Exmo, een cryptocurrency exchange, zodat het gebruikers in staat stelt om Mistertango-cryptotransacties te financieren.  

Verder voldoen ze aan de beginselen van gegevensbeschermingsvereisten onder de Wet op elektronisch geld en instellingen voor elektronisch geld, de wet op de juridische bescherming van persoonsgegevens en de algemene verordening gegevensbescherming en het geld van klanten wordt opgeslagen bij de Litouwse Centrale Bank en andere grote banken in de Europese Unie. 

Mistertango ondersteunt trouwens alleen klanten in de Europese Economische Ruimte (EER). Verder ondersteunt het SEPA en geen SWIFT waardoor je alleen euro’s binnen de EER verzenden, maar niet naar klanten buiten de SEPA-zone.

cashaa

Cashaa

Cashaa, een op blockchain gebaseerde fintech, heeft de handen ineengeslagen met United Multistate Cooperative Society, een kredietcoöperatie, om de cryptobank-joint venture UNICAS te lanceren.  Cashaa heeft een bankplatform gebouwd dat voldoet aan de regelgeving en waarmee gebruikers naadloos transacties in fiat en crypto kunnen uitvoeren vanaf het dashboard met één account.

Het platform geeft zijn gebruikers toegang tot de Bank of England, de Europese Centrale Bank, de Federal Reserve en maakt gebruik van JP Morgan als correspondentbank. Cashaa is genoteerd op de KuCoin exchange om de acceptatie van zijn eigen CAS-token te vergemakkelijken. KuCoin kan met 6 miljoen gebruikers wereldwijd het bewustzijn van Cashaa’s bankdiensten en de toegankelijkheid van het CAS-token aanzienlijk vergroten.

Het CAS-token is een essentiële vereiste om de diensten van Cashaa te gebruiken. Hulpprogramma’s zijn onder meer: Activeren van bankrekeningen, korting op transactie- en internationale bankkosten, gratis FX en crypto-uitwisseling en andere exclusieve bankdiensten. Vanaf dit jaar biedt Cashaa haar diensten aan in zowel de VS, het VK en Europa.

Associatie met Cashaa is – volgens het bedrijf zelf – altijd veilig, als belegger of als eindgebruiker. Cashaa zorgt ervoor dat iedereen die op de één of andere manier met Cashaa is verbonden, veilig is in alle processen. 

Is een crypto bank iets voor mij?

Veel Crypto banken gebruiken dezelfde beveiligingsprotocollen die traditionele banken gebruiken om jouw geld te beschermen.  Zorg echter altijd zelf ervoor dat je meer te weten komt over hoe een desbetreffende Crypto bank samenwerkt met een traditionele bank om verzekeringen en dekking te bieden. 

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: