Stellar

Stellar (XLM), is in 2015 opgericht door Jed McCaleb en Joyce Kim. Jed McCaleb kennen we als oprichter van Ripple. Dit maakt dat Stellar enkele overeenkomsten heeft met Ripple.  Stellar is een steeds bekendere crypto en is een open netwerk dat als doel heeft om geld te verhuizen en vast te houden. Het project is in 2014 live gegaan met het doel om de mensen wereldwijd de mogelijkheid te geven te banken. Inmiddels heeft het project meer als doelstelling om financiële instanties met elkaar te connecten dankzij blockchain technologie. Stellar xlm

De token van Stellar heet XLM, deze zorgt als een brug ervoor dat het verschuiven van geld minder duur is buiten de grens. Dit zou er voor zorgen dat financiële transacties internationaal uitgevoerd kunnen worden tegen de laagste kosten. Hiermee daagt het payment providers uit welke vaak hoge kosten in rekening brengen. Het doel voor Stellar is om steeds meer financiële organisaties aan zich te binden waar ze goed mee bezig. Op de website van Stellar vindt je daarom ook een lijst van samenwerkingen.

Allereerst is het belangrijk om enkele termen toe te lichten. Stellar is de naam van het open-source netwerk dat erop gericht is om wereldwijde betalingen te faciliteren. Stellar heeft een eigen digitale valuta onder de naam Lumen XLM. 

Stellar lijkt veel op Ripple, wat ook zeker klopt. Het is namelijk een hard fork van Ripple, waardoor er meerdere functies nog hiervan zijn overgebleven. De token van Stellar heet XLM en is te verhandelen op Bitvavo, Bitcoinmeester en Litebit.

Wat is Stellar?

Stellar is een gedecentraliseerd betalingsnetwerk, met als doel internationale betalingen snel en goedkoop uit te voeren.

Wist je dat Stellar eigenlijk al in het leven was geroepen, voordat Ethereum zijn intrede deed? Sinds 2014 is Stellar aan de weg aan het timmeren. Immer groeiend in populariteit. Wat maakt XLM zo populair? En wat is de Stellar verwachting?

Om te beginnen, een blik op Stellar, wat is het eigenlijk? En wat hebben XSM en Lumen ermee te maken?  Met een beeld van dit project, gaan we door naar de verwachting voor Stellar.

Definitie van Stellar, XLM en Lumen

Hoewel deze begrippen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, worden zij geregeld door elkaar gebruikt.

  • Stellar: de naam van het blockchain netwerk
  • Lumen: de tokens die op dit netwerk Stellar gebruikt worden
  • XLM: de ticker, de naam van de cryptomunt die je kunt kopen en verhandelen

Hoe werkt Stellar

Het Stellar platform maakt het mogelijk om razendsnel, en op een goedkope manier, geld in een bepaalde munteenheid van het ene land naar jet andere land te sturen. Dit gebeurt via zogenoemde ankers. Wanneer jij geld wilt sturen naar familie in Amerika dan stuur je het bedrag in euro’s naar een anker. Deze zet de transactie op het netwerk waarna het netwerk automatisch naar de goedkoopste anker in Amerika zoekt. Die zet vervolgens de transactie om in dollars en stort het bedrag op de rekening van jouw familielid.  

Stellar is veilig

Niet het PoW, of het PoS protocol zorgen voor de veiligheid van het netwerk bij Stellar. Hier heeft Stellar het Stellar Consensus Protocol voor ontworpen. Dit zorgt ervoor dat er altijd een verificatie moet plaatsvinden. Deze verificatie vindt plaats zonder dat de identiteit daarbij naar toegankelijk wordt. Dit protocol van Stellar zorgt ervoor dat je geld dus niet bij de verkeerde personen terecht kan komen.

Stellar is snel

De transactiesnelheid van Stellar is hoog. en de transactiekosten zijn laag. Binnen enkele seconden is een transactie verwerkt. Hoewel we binnen onze landsgrenzen inmiddels al héél snel transacties kunnen doen via de bank, verstrijkt er bij internationale transacties nog steeds veel tijd.

Stellar is ingebouwde conversie

Dit betekent dat je transacties in verschillende munteenheden kunt versturen. Dit kan via een gedecentraliseerde exchange, waarbij alles direct wordt doorgevoerd. Zelf hoef je niet over koersen na te denken. De exchange zoekt naar de optimale conversie rates. Je zult zo dus minimaal aan geld verliezen in een transactie.

Stellar uitgelegd in een video

Stellar XLM en Ripple XRP

Dit herken je waarschijnlijk wel van Ripple, XRP. Ripple dient een zelfde functie. Met eenzelfde oprichter: Jed McCaleb kun je waarschijnlijk wel verwachten dat de twee cryptoprojecten overeenkomsten vertonen. Het verschil tussen de twee is de toegankelijkheid. Stellar heeft als doel voor een breed publiek toegankelijk te zijn. Hierdoor is het systeem door iedereen gemakkelijk te gebruiken.

Wat maakt Stellar zo populair

Om te beginnen is Stellar een non-profit organisatie. Het team achter Stellar wil dat de munt zo decentraal mogelijk houden. 

Een groot voordeel is dat er amper transactiekosten in rekening worden gebracht. De kosten van een Lumens transactie zijn 0,00001 XLM. De huidige waarde van Lumens is $0,01775 wat maakt dat een transactie $0,0000001 kost. Dit ligt dus een stuk lager dan een transactie in Bitcoin. 

Stellar is niet alleen goedkoop, het is ook nog eens razendsnel. Een transactie wordt meestal al binnen 3 tot 5 seconden aan de blockchain toegevoegd. Dit betekent een razendsnelle transactie zonder enige tussenkomst van banken. Dit is zeker in vergelijking met een normale internationale transactie een stuk sneller en dat maakt dat Stellar uitermate geschikt is voor dagelijkse transacties.

Stellar ontwikkelingen

Stellar kan veel mogelijkheden bieden voor de toekomst. Andere bedrijven en projecten zien dit ook. Zo ontstaan er voortdurend nieuwe samenwerkingen en ontwikkelingsmogelijkheden. Uit deze samenwerkingen komen weer nieuwe ideeën. Deze ideeën zijn gestoelt in de wensen van gebruikers. Dankzij deze ontwikkelingen en het vertrouwen dat Stellar geniet, blijft de cryptomunt groeien.

Gevolgen van deze samenwerkingen zie je terug in:

  • ontwikkeling van internationale, goedkope en snelle betaalmogelijkheid via de blockchain technologie. Schaalbaarheid en toegankelijkheid zijn nog in ontwikkeling
  • Goed door ontwikkelde development platforms. De Software Development Kits zijn al in meerdere talen beschikbaar met bijhorende handleidingen. Dit helpt in het toenemend vertrouwen, waardoor de technologie kan blijven verbeteren. Zodat het netwerk kan opschalen bij een groeiende stroom aan gebruikers.

Schaalbaarheid blijft immer nog een punt der discussie. Hier is het bedrijf actief mee bezig. Dankzij het protocol kunnen er nu al ruim 2.000 transacties per seconde verwerkt worden. Gericht op doorontwikkeling met het zicht op gebruikersaantallen die groeien, wordt er stevig door ontwikkeld deze snelheid omhoog te krijgen.

Stellar is populair door de voordelen die het biedt. Daarnaast zijn onder de partners van Stellar zijn enkele grote namen te vinden zoals IBM, Klickex en Deloitte. Deze bedrijven zorgen ervoor dat het vertrouwen in Stellar toeneemt en ook de koers van de Lumens heeft het afgelopen jaar een flinke stijging doorgemaakt. 

We kunnen nooit voorspellen wat de koers precies gaat doen. Wel zien we dat Stellar de afgelopen tijd flink in populariteit is gestegen. Met de toenemende vraag naar cryptocurrency in het algemeen en met de partnerschappen die Stellar is aangegaan en de roadmap waar ze de komende tijd aan gaan werken lijkt de toekomst zeer positief. 

Stellar kan veel mogelijkheden bieden voor de toekomst. Andere bedrijven en projecten zien dit ook. Zo ontstaan er voortdurend nieuwe samenwerkingen en ontwikkelingsmogelijkheden. Uit deze samenwerkingen komen weer nieuwe ideeën. Deze ideeën zijn gestoelt in de wensen van gebruikers. Dankzij deze ontwikkelingen en het vertrouwen dat Stellar geniet, blijft de cryptomunt groeien.

Gevolgen van deze samenwerkingen zie je terug in:

ontwikkeling van internationale, goedkope en snelle betaalmogelijkheid via de blockchain technologie. Schaalbaarheid en toegankelijkheid zijn nog in ontwikkeling
Goed door ontwikkelde development platforms. De Software Development Kits zijn al in meerdere talen beschikbaar met bijhorende handleidingen. Dit helpt in het toenemend vertrouwen, waardoor de technologie kan blijven verbeteren. Zodat het netwerk kan opschalen bij een groeiende stroom aan gebruikers.

Schaalbaarheid blijft immer nog een punt der discussie. Hier is het bedrijf actief mee bezig. Dankzij het protocol kunnen er nu al ruim 2.000 transacties per seconde verwerkt worden. Gericht op doorontwikkeling met het zicht op gebruikersaantallen die groeien, wordt er stevig door ontwikkeld deze snelheid omhoog te krijgen.

Stellar koers verwachting 2021 – 2025 De prijs van Stellar

Hieronder vind je de prijsgrafiek van Stellar. Hiermee heb je een analyse wat de prijs heeft gedaan in het verleden. Ook vindt je de mogelijkheid om direct de crypto te kopen.

Experts over de stellar verwachting

Experts verwachten dat de koersen alleen maar blijven stijgen. Één goede reden daarvoor is dat Stellar geruime tijd laat zien dat zij hun beloften waarmaken. Een voorbeeld hiervan is de hoge transactiesnelheid.

Populariteit

Het innoverende karakter van Stellar en het groeiende aantal samenwerkingen, het nakomen van beloften dragen bij aan een goede reputatie. En daarmee een toenemende mate van populariteit. Wat zijn weerslag vindt in de markt.

De markt

Dankzij de populariteit is de vraag naar XLM, de cryptovaluta van Stellar toegenomen. Meer mensen hebben het aangeschaft.

Partnerschappen

Het groeiend aantal partnerschappen zou je kunnen zien als een soort van ontsluitende kettingreactie. Door de groeiende partnerschappen wordt de XLM in goed daglicht gezeg, waardoor weer nieuwe investeerders naar de munt worden getrokken, wat naar verwachting een koersstijging teweeg zal brengen.

Het project

Het project zelf heeft zeker ook potentie. Voor goedkope en snelle transacties, zijn veel mogelijkheden te verzinnen.

Stellar kopen of verkopen

Wil je Stellar kopen via iDeal of andere betrouwbare betaalmethodes? Dat kan dat het best via een aantal platformen en exchanges met een goede reputatie. De beste opties in Nederland zijn Bitvavo, Bitcoinmeester, Litebit en Binance.

Beste websites om Stellar (XLM) te kopen in Nederland

AanbiederVoordelen Rating Aantal cryptocurrenciesMeer informatie
 /></a><br />
<p class=Bitvavo

Beste exchange in Nederland

Rating

9.5

Aantal cryptocurrencies

75-100

BekijkBitvavo
 /></a><br />
<p class=Binance

100+ cryptocurrencies om te traden

Rating

9.2

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBinance
 /></a><br />
<p class=Bitcoinmeester

Grootste Nederlandse broker

Rating

9.1

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBitcoinmeester
 /></a><br />
<p class=Plus500

Grootste CFD broker

Rating

8.5

Aantal cryptocurrencies

20

BekijkPlus500
 /></a><br />
<p class=Kraken

Internationale exchange

Rating

8.1

Aantal cryptocurrencies

25

BekijkKraken

Bij bovengenoemde exchanges kan je allemaal Stellar kopen, verkopen en traden. Het grote voordeel is dat je eenvoudig via iDeal kan afrekenen en ook bij het verkopen het binnen 24 uur weer op je bankrekening staat. Ten slotte hebben al deze platformen een erg goede reputatie en zijn ze erg gebruiksvriendelijk. Wanneer je de crypto koopt, heb je het ook direct in je wallet staan op het platform.

Stellar verwachting voor de langere termijn

De verwachtingen hierin liggen ver uiteen. De een ziet de meerwaarde niet en verwacht dat Stellar verdwijnen zal. De ander gelooft wel in de meerwaarde van het project, ziet de samenwerkingen als een goed teken en voorziet een flinke prijsstijging.

Afhankelijk van verschillende factoren zoals partnerschappen met IBM en Australische overheid, zou naar verwachting de koers van Stellar, XLM richting de $1,14 kunnen gaan. Met de huidige waarde, de moeite waard om in de gaten te houden.

Veel bekende traders en experts hebben een positieve prognose van Stellar zoals deze bijvoorbeeld.

Wil je gebruik maken van het traden van futures om kans te maken op hogere rendementen als de prijs stijgt? Dan kan je het beste gebruik maken van de Binance futures hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.