Cardano

Cardano (ADA) is een proof-of-stake blockchain dat is opgericht in 2017. De ADA token van Cardano is er zodat eigenaren kunnen participeren op het netwerk. Iedereen die daarom Ada tokens heeft, kan stemmen op nieuwe ontwikkelingen. Het doel van Cardano is om een open-source project te zijn om zo een samenleving te creëren dat veiliger, meer transparant en eerlijk is.  Het team achter Cardano is daarom druk bezig met nieuwe innovaties op het blockchain netwerk, zo is het onder andere bezig om meer gedecentraliseerde apps en smarts contracts te ontwikkelen. Zo wordt Cardano bijvoorbeeld veel gebruikt bij landbouw bedrijven om verse producten te traceren van het veld tot aan de consument.

De oprichter van Cardano is Charles Hoskinson, dit was één van de co-founders van Ethereum, wat inmiddels het tweede grootste blockchain netwerk is bij waarde. Hij staat bekend als tech ondernemer met een wiskundige achtergrond. Wat Cardano ook uniek maakt is dat het veel gedecentralizeerder is dan andere blockchain netwerken. De token van Cardano heet Ada en is te verhandelen op Bitvavo, Bitcoinmeester en Litebit.

Cardano koersDe prijs van Cardano

Cardano heeft momenteel een tiende plaats in de coinmarktkapitalisatie. Bij de ICO ging Cardano over de toonbank voor $0,0024 en op 4 januari 2018 bereikte de coin een all time high van $1,1621. Omwille van de crisis kende Cardano net als vele andere munten een drop in maart, maar sindsdien is de prijs weer aan het stijgen.  Deze opwaartse trend kwam er onder andere ook door de update in juli om het netwerk nog gedecentraliseerder en schaalbaarder te maken en om staking te introduceren. De verwachtingen naar de toekomst zijn dan ook voornamelijk positief. 

Hieronder vind je de prijsgrafiek van Cardano. Hiermee heb je een analyse wat de prijs heeft gedaan in het verleden. Ook vindt je de mogelijkheid om direct de crypto te kopen.

Derde generatie blockchain

Omwille van een aantal slimme ontwerp, noemen ontwikkelaars Cardano ook wel de derde generatie blockchain. Er zijn momenteel veel virtuele munten die op korte termijn erg groeien, maar daarna weer stagneren omdat ze hun beloftes niet kunnen waarmaken. De ontwikkelaars van Cardano pakten het daarom groots aan en baseerden de software op wiskundige theorieën. Bovendien zijn er voor elk specifiek vakgebied binnen Cardano academische experts betrokken om modellen te ontwikkelen op wiskundige basis die ook in de verre toekomst niet dreigen vast te lopen. Deze doordachte toekomstvisie maakt de Cardano coin (ADA) niet alleen vandaag interessant, maar het geeft Cardano ook de kans om te blijven groeien. 

Schaalbaarheid en transactiesnelheid

De snelheid en de vaak bijhorende schaalbaarheid is een welgekend probleem bij vele cryptovaluta. Cardano overkomt deze uitdaging door te werken in lagen. Transacties van de blockchain die worden uitgevoerd door de ADA cryptocurrency worden namelijk gescheiden van de “smart contracts”. Hierdoor kan het systeem snel en flexibel kan blijven draaien.

Deze snelheid en schaalbaarheid van het blockchain project Cardano is cruciaal voor de verdere ontwikkeling van applicaties op het platform. Door het gebruik van zogenaamde sidechains kan de blockchain in theorie veel meer transacties aan en staan de deuren open voor talrijke toepassingen. 

Het treasury model

Ook het Treasury model is gericht op lange termijn succes. Veel crypto projecten halen een berg geld binnen bij een ICO, maar zien dit nadien weer smelten doordat het weer uitgegeven wordt. Cardano stopt bij iedere ADA transactie een klein percentage in de Treasury, hiermee kan de verdere ontwikkeling van het systeem betaald worden. Opnieuw een bewijs van een weldoordacht systeem met een mooie toekomstrategie. 

Cardano prijsverwachting 2021-2025

De huidige coronacrisis had in maart een duidelijke impact op de prijs van Cardano en andere crypto’s. Hoewel de markt zich hersteld kunnen verdere ontwikkelingen in de crisis nog onvoorspelbare prijsschommelingen teweegbrengen. Maar de ontwikkelaars van Cardano hebben duidelijk een lange termijnvisie ontwikkeld en dat kan potentiële investeerders het vertrouwen geven dat Cardano, welke nu al een sterke marktpositie heeft, een blijver is. 

Als Cardano zijn belofte van derde generatie blockchain verder kan waarmaken, dan is het toevoegen van ADA aan je huidige portfolio een uitstekende keuze die je ongezien rendement kan geven. Maar elke voorspelling moeten we met een korrel zout nemen, al kan een beetje dromen nooit kwaad. 

Cardano kopen of verkopen

Wil je Cardano kopen via iDeal of andere betrouwbare betaalmethodes? Dat kan dat het best via een aantal platformen en exchanges met een goede reputatie. De beste opties in Nederland zijn Bitvavo, Bitcoinmeester, Litebit en Binance.

Beste websites om Cardano (ADA) te kopen in Nederland

AanbiederVoordelen Rating Aantal cryptocurrenciesMeer informatie
 /></a><br />
<p class=Bitvavo

Beste exchange in Nederland

Rating

9.5

Aantal cryptocurrencies

75-100

BekijkBitvavo
 /></a><br />
<p class=Binance

100+ cryptocurrencies om te traden

Rating

9.2

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBinance
 /></a><br />
<p class=Bitcoinmeester

Grootste Nederlandse broker

Rating

9.1

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBitcoinmeester
 /></a><br />
<p class=Plus500

Grootste CFD broker

Rating

8.5

Aantal cryptocurrencies

20

BekijkPlus500
 /></a><br />
<p class=Kraken

Internationale exchange

Rating

8.1

Aantal cryptocurrencies

25

BekijkKraken

Bij bovengenoemde exchanges kan je allemaal Cardano kopen, verkopen en traden. Het grote voordeel is dat je eenvoudig via iDeal kan afrekenen en ook bij het verkopen het binnen 24 uur weer op je bankrekening staat. Ten slotte hebben al deze platformen een erg goede reputatie en zijn ze erg gebruiksvriendelijk. Wanneer je de crypto koopt, heb je het ook direct in je wallet staan op het platform.

De toekomst van Cardano

Zo is het team achter Cardano dus druk bezig met nieuwe innovaties wat erg positief is voor de toekomst. De Cardano toekomstprijs zal ook geheel afwachten zijn hoe al deze bovengenoemde punten gerealiseerd gaan worden door het team hierachter. De plannen en verwachting voor 2021 – 2025 zien er in ieder geval goed uit. Veel kiezen er dan ook al voor om in te stappen voor de verwachtingen van 2021.

Zijn er dan voorspellingen te doen over de prijsverwachting van Cardano?

Helaas is dat niet mogelijk. Belangrijk is het om naar de roadmap te kijken van een blockchain project. Kijk daarom naar het team, de visie, de doelstellingen, de samenwerkingen en ontwikkelingen waar ze mee bezig zijn en waar ze naartoe willen werken. Dit geeft een goed toekomstbeeld van Cardano (ADA).

Interesse om meer te weten over andere cryptocurrencies? Bekijk hieronder de complete lijst van cryptocurrencies waar wij over geschreven hebben.

Crypto overzicht footer

Bekijk het overzicht van Biflatie.nl over andere cryptocurrency:
ZilliqaDigibyte
Cosmos
MoneroTezos
IconStellarTronUniswapDash
WavesFilecoinYearn FinancePolkadotCardano
AaveZcashThetaOMG NetworkCompound
Bitcoin CashNeoOntologyRENOcean Protocol
Bitcoin SVLoopringKyber NetworkEthereumRipple
VechainChainlinkLitecoinSynthetix
Celsius
The Graph
Dogecoin
UMA
Maker
FTX Token
Decred
Kusama
Elrond
Loopring
Algorand
OMG Network
Reserve Rights
Ocean Protocol
BandProtocol
Verge
Ethereum Classic
EOS
Binance Coin
DAI
Revain
REN

Veel bekende traders en experts hebben een positieve prognose van Cardano zoals deze bijvoorbeeld.

Wil je gebruik maken van het traden van futures om kans te maken op hogere rendementen als de prijs stijgt? Dan kan je het beste gebruik maken van de Binance futures hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.