Cardano

0

Cardano (ADA) is een proof-of-stake blockchain dat is opgericht in 2017. De ADA token van Cardano is er zodat eigenaren kunnen participeren op het netwerk. Iedereen die daarom Ada tokens heeft, kan stemmen op nieuwe ontwikkelingen. Het doel van Cardano is om een open-source project te zijn om zo een samenleving te creëren dat veiliger, meer transparant en eerlijk is.  Het team achter Cardano is daarom druk bezig met nieuwe innovaties op het blockchain netwerk, zo is het onder andere bezig om meer gedecentraliseerde apps en smarts contracts te ontwikkelen. Zo wordt Cardano bijvoorbeeld veel gebruikt bij landbouw bedrijven om verse producten te traceren van het veld tot aan de consument.

De oprichter van Cardano is Charles Hoskinson, dit was één van de co-founders van Ethereum, wat inmiddels het tweede grootste blockchain netwerk is bij waarde. Hij staat bekend als tech ondernemer met een wiskundige achtergrond. Wat Cardano ook uniek maakt is dat het veel gedecentralizeerder is dan andere blockchain netwerken. De token van Cardano heet Ada en is te verhandelen op Bitvavo, Bitcoinmeester en Litebit.

Cardano koersDe prijs van Cardano

Hieronder vind je de prijsgrafiek van Cardano. Hiermee heb je een analyse wat de prijs heeft gedaan in het verleden. Ook vindt je de mogelijkheid om direct de crypto te kopen.

Cardano kopen of verkopen

Wil je Cardano kopen via iDeal of andere betrouwbare betaalmethodes? Dat kan dat het best via een aantal platformen en exchanges met een goede reputatie. De beste opties in Nederland zijn Bitvavo, Bitcoinmeester, Litebit en Binance.

Beste websites om Cardano (ADA) te kopen in Nederland

AanbiederVoordelen Rating Aantal cryptocurrenciesMeer informatie
 /></a><br />
<p class=Bitvavo

Beste platform & exchange in Nederland

Commissions

9.5

Current Offers

75-100

BekijkBitvavo
 /></a><br />
<p class=Binance

100+ cryptocurrencies om te traden

Commissions

9,2

Current Offers

100+

BekijkBinance
 /></a><br />
<p class=Bitcoinmeester

Grootste Nederlandse broker

Commissions

8,9

Current Offers

100+

BekijkBitcoinmeester
 /></a><br />
<p class=Plus500

Grootste CFD broker

Commissions

8,5

Current Offers

20

BekijkPlus500
 /></a><br />
<p class=Kraken

Internationale exchange

Commissions

8,1

Current Offers

25

BekijkKraken

Bij bovengenoemde exchanges kan je allemaal Cardano kopen, verkopen en traden. Het grote voordeel is dat je eenvoudig via iDeal kan afrekenen en ook bij het verkopen het binnen 24 uur weer op je bankrekening staat. Ten slotte hebben al deze platformen een erg goede reputatie en zijn ze erg gebruiksvriendelijk. Wanneer je de crypto koopt, heb je het ook direct in je wallet staan op het platform.

Interesse om meer te weten over andere cryptocurrencies? Bekijk hieronder de complete lijst van cryptocurrencies waar wij over geschreven hebben.

Crypto overzicht

Bekijk het overzicht van Biflatie.nl over andere cryptocurrency:
ZilliqaDigibyte
Cosmos
MoneroTezos
IconStellarTronUniswapDash
WavesFilecoinYearn FinancePolkadotCardano
AaveZcashThetaOMG NetworkCompound
Bitcoin CashNeoOntologyRENOcean Protocol
Bitcoin SVLoopringKyber NetworkEthereumRipple
VechainChainlink

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.