RIPPLE (XRP): meer dan een rimpeling in het financieel landschap?

Weinig cryptomunten die zo controversieel zijn als XRP, de digitale munt van de Ripple blockchain. Nochtans heeft ze alles mee om een internationaal digitaal betaalmiddel te worden. CEO Brad Garlinghouse gaat er prat op contacten te hebben op het allerhoogste politieke en monetaire niveau. Veertig tot vijftig centrale banken, het IMF, de Wereldbank – de verantwoordelijken lijken er kind aan huis. De plannen om voor ´all the money´ te gaan dateren reeds van een kleine tien jaar terug.

AanbiederVoordelen Rating Aantal cryptocurrenciesMeer informatie
 /></a><br />
<p class=Bitvavo

Beste exchange in Nederland

Rating

9.5

Aantal cryptocurrencies

75-100

BekijkBitvavo
 /></a><br />
<p class=Binance

100+ cryptocurrencies om te traden

Rating

9.2

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBinance
 /></a><br />
<p class=Bitcoinmeester

Grootste Nederlandse broker

Rating

9.1

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBitcoinmeester
 /></a><br />
<p class=Plus500

Grootste CFD broker

Rating

8.5

Aantal cryptocurrencies

20

BekijkPlus500
 /></a><br />
<p class=Kraken

Internationale exchange

Rating

8.1

Aantal cryptocurrencies

25

BekijkKraken

Wist je dat je ook rente kunt ontvangen op Ripple. Ideaal als jij deze coin voor een langere tijd wilt vasthouden. De rente wordt uitbetaald in dezelfde valuta. Dat kan via de volgende link via Bitvavo voor 0,85%.

Prognose Ripple toekomst – De Ripple koers verwachtingen van 2021 – 2015

Zo zou XRP een bridge currency kunnen worden, een overbruggingsmunt. Om al die verschillende CBDC, central bank digital currencies, met elkaar te verbinden. Ook voor het internationale remittances verkeer, geld transferten over grenzen en zeeën, zou XRP kunnen dienen. Of de manier waarop banken onderling betalingen afhandelen vervangen, moderniseren en verbeteren, versnellen zeker ook.

Om inzicht te krijgen in de Ripple koers verwachting, raden wij een ieder aan die handelt in Ripple om het meest recente Ripple nieuws nauwlettend in de gaten te houden. Aan de hand van het Actuele Ripple nieuws is het vaak mogelijk een ripple prognose te maken.

Ripple kopen via iDeal? Dat kan eenvoudig hier

Ripple verwachtingen

Schitterende vooruitzichten en toch… Wat is het probleem? Waarom krijgt het Amerikaanse Ripple Labs Inc. zoveel tegenwind vanuit de sociale media? Worden bedrijf en munt in de ban gedaan op fora en andere gespecialiseerde media? Er bestaat ook een hechte gemeenschap pro Ripple/XRP, met de veelbetekende naam The XRP Army. Die bezitters en verdedigers van de vierde grootste digitale munt gaan ervoor door het vuur. Dus: vanwaar de hevige controverse?

$XRP is opening up the world to a new means of cross border payments and on-demand liquidity. Running a XRP validator via Overledger gateways – which plugs into Quant’s ecosystem of ecosystems of the future, earn $QNT by processing transactions from @Ripple.

Powered by $QNT. pic.twitter.com/BnSPTSw9Jt

— Quanthony (@industry_q) October 15, 2020 0-400×266.jpg” alt=”” width=”400″ height=”266″ />

 

Meewerken, niet tegenwerken

Ripple Labs Inc. besloot reeds vanaf de oprichting in 2012 te Californië om niet tegen maar met de autoriteiten mee te werken. Te gaan voor volledige acceptatie, in orde met alle nationale en internationale wetgeving. En dat zint een flink deel van het cryptopubliek helemaal niet. Vooral dan de zogenaamde Bitcoin Maximalisten die streng in de leer zijn vinden het heiligschennis. Zo heeft Satoshi Nakamoto het ook volgens hen helemaal niet bedoeld, toen hij (zij, ze?) het beroemde white paper in 2008 publiceerde.

Bitcoin et al.

Waarmee BTC, bitcoin het leven zag. Allengs nog heel miniem in waarde en slechts door nerds en crytografen gebruikt, om anno 2020 uit te groeien tot een reus in het digitale landschap. Zo belangrijk zijn bitcoin et al. reeds geworden, dat zowat alle landen ter wereld zich genoopt zien er rekening mee te houden. Hun wetgeving in allerijl aan te passen. Ridiculiseerden the powers that be – lees: centrale en andere banken – eerst zoiets obscuurs dat aanvankelijk vooral door criminelen gebruikt werd… Maakten ze digitale munten belachelijk of waarschuwden indringend voor de gevaren ervan… Reeds einde 2019 keerden ze hun kar om niet alleen het bestaan ervan te erkennen, maar om eveneens en toch op de blockchain/crypto-trein te springen.

XRP gebruik

Vervolgens begonnen meer en meer institutionelen de voordelen van vooral bitcoin te zien, en participeren zij in steeds versnellend tempo. Bitcoin lijkt niet meer weg te denken, in de eerste plaats als veilige vluchthaven tegen geldontwaarding. Veel minder als effectief betaalmiddel, ondanks de 10.000+ bitcoin pinautomaten overal geïnstalleerd. Ondanks de recente Amerikaanse toestemming aan alle nationale banken om cryptodiensten aan te bieden aan het grote publiek. De kost om met BTC te betalen in de duizenden winkels en bij de duizenden bedrijven die haar aanvaarden, is vooralsnog hoog. Net als de tijd om een transactie tot stand te brengen. 

Wat biedt Ripple (XRP) dan?

Here comes…XRP! Betalen met XRP en via de Ripple blockchain is spotgoedkoop: enkele euro- of dollarcenten slechts om miljoenen te verzenden. Het is veilig, want alle bewerkingen staan onveranderlijk in de ledger, het digitale grootboek. En ook nog eens snel, supersnel. Een kwestie van seconden, letterlijk, in plaats van het kwartier tot een half uur en langer dat een bitcoin transactie wel kan vergen. Veel sneller en betrouwbaarder dan SWIFT, een van de belangrijkste maar stokoude in technologische termen betaalplatform.

Ripple gecentraliseerd/gedecentraliseerd

Dat nog steeds met een foutenmarge van tot 6 procent werkt! Ideaal dus, toch? Ergo: waarom gebruikt nog niet heel de wereld XRP of de Ripple blockchain? Nog een verwijt van de gedreven anti-Ripple gemeenschap is dat de munt niet helemaal gedecentraliseerd is. Dat klopt ook: het bedrijf houdt zelf een kleine meerderheid van het totaal aan 100 miljard munten XRP in handen. Waar Ripple elke maand wel miljoenen XRP in de mark zette, is dat in 2020 zo goed als volledig gestopt.

Wat maakt Ripple uniek?

Alsof het blockchain bedrijf bewust het grootste deel in handen wil houden? Omdat het voorziet wat er komen gaat binnenkort en geen potentiële fortuinen in handen van het grote publiek wil geven? Want dat is ook nog wat XRP een van de buitenbeentjes maakt in cryptoland en een groot verschil met bijvoorbeeld bitcoin: de munt wordt niet gemijnd. De hele en totale hoeveelheid munten bestaat reeds. Het is wel Ripple Labs Inc. dat distribueert, dat dirigeert, en dat is een centrale rol die die-hard Bitcoinisten beslist afkeuren. Zo gezien speelt het bedrijf zelf centraalbankier, en als Ripple ooit zou besluiten de stekker te trekken uit het hele project…?

Ripple (XRP) nieuws

Meer dan 300 nationale en internationale banken waaronder van de allergrootste ter wereld gebruiken reeds XRP en/of de Ripple blockchain. Het Verenigd Koninkrijk zelf is een van haar klanten! Ripple Labs Inc. wacht al minstens twee jaar op eindelijk officieel benoemd te worden tot wat het precies is, in het bijzonder haar munt. Regulatory clearance is waar het blockchain bedrijf al zo lang tevergeefs op wacht en wat het nu eindelijk zelfs eist. Zo niet…. Er wordt in oktober 2020 meermaals publiek gedreigd te verkassen. Naar het VK, naar Japan, de Verenigde Arabische Emirate of Zwitserland – waar de reglementering wel helder en duidelijk is. Weg dan Amerikaanse technologie richting buitenland. Is XRP een commodity, een ´grondstof´? Of een munt zoals Bitcoin en Ethereum alleen nog benoemd zijn? Of een effekt, a security? Tot die tijd durven maar weinig instituten, banken en andere financiële instituten de munt effectief gebruiken of er voluit in gaan. 

Cijfers over Ripple (XRP)

XRP koers € 0,218815
Marktkapitalisatie € 9.900.940.286
Dominantie marktkapitalisatie 2,91%
Handelsvolume € 1.511.033.222
Volume/Marktkapitalisatie 0.1526
24 uur laag / 24 uur hoog € 0,215247 / € 0,223626
7 dagen laag / 7 dagen hoog € 0,204912 / € 0,217063
Rangorde marktkapitalisatie #4
Recordhoogte € 2,82 -92.2%
Jan 07, 2018 (bijna 3 jaar)
Historisch dieptepunt € 0,00194619 11147.5%
May 22, 2014 (meer dan 6 jaar)
XRP/Bitcoin-verhouding 1 BTC = 50223.65 XRP

Crypto overzicht footer

Bekijk het overzicht van Biflatie.nl over andere cryptocurrency:
ZilliqaDigibyte
Cosmos
MoneroTezos
IconStellarTronUniswapDash
WavesFilecoinYearn FinancePolkadotCardano
AaveZcashThetaOMG NetworkCompound
Bitcoin CashNeoOntologyRENOcean Protocol
Bitcoin SVLoopringKyber NetworkEthereumRipple
VechainChainlinkLitecoinSynthetix
Celsius
The Graph
Dogecoin
UMA
Maker
FTX Token
Decred
Kusama
Elrond
Loopring
Algorand
OMG Network
Reserve Rights
Ocean Protocol
BandProtocol
Verge
Ethereum Classic
EOS
Binance Coin
DAI
Revain
REN

Veel bekende traders en experts hebben een positieve prognose van Chainlink zoals deze bijvoorbeeld.

Wil je gebruik maken van het traden van futures om kans te maken op hogere rendementen als de prijs stijgt? Dan kan je het beste gebruik maken van de Binance futures hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.