Uniswap

Uniswap (UNI) is een populaire gedecentralizeerde exchange, het is met name bekend voor het faciliteren van trades voor DeFi tokens. En defi tokens zijn erg populair geworden. Uniswap is in november 2018 gelanceerd maar heeft inmiddels een grote community en aantal gebruikers kunnen vinden. De gebruiksvriendelijkheid van het platform is namelijk geweldig en veel defi tokens kan je als eerste op Uniswap traden voordat ze op andere exchanges komen. Uniswap logo

Uniswap heeft als doel de efficiency van hun gedecentralizeerde platform te verbeteren. Het is dus echt een gedecentralizeerde exchange, wat betekent dat het niet van één partij is welke het allemaal controleert. Het platform werkt erg soepel, het platform is ook open voor iedereen die trades wilt uitvoeren. De token van Uniswap heet UNI, deze zorgt ervoor dat er een verdienmodel is voor de exchange en dat gebruikers kunnen instemmen met nieuwe ontwikkelingen in de toekomst. De token van Uniswap heet UNI en is te verhandelen op Bitcoinmeester, Bitvavo en Litebit.

Uniswap koers verwachtingDe prijs van Uniswap

Uniswap lanceerde zijn token (UNI) met een airdrop op 17 september 2020 naar alle Ethereum adressen die het platform reeds gebruikten voor 1 september. Op dat moment was de token ongeveer $3 waard. De UNI bleek een succes te zijn en klom snel naar de top 50 coin listing in enkele weken. De koers zelf heeft nog geen grote sprongen gemaakt, wat een mooie kans kan bieden aan investeerders die nu nog willen instappen. 

Hieronder vind je de prijsgrafiek van Uniswap. Hiermee heb je een analyse wat de prijs heeft gedaan in het verleden. Ook vindt je de mogelijkheid om direct de crypto te kopen.

Toepassingen

Uniswap is werelds meest populaire gedecentraliseerde exchange (DEX). Iedereen kan er een token plaatsen of liquiditeit aan het platform toevoegen door middel van staking. En dit alles kan zonder registratie of extensieve identificatie. Elke op Ethereum gebaseerde token kan verhandeld worden. Het protocol heeft geen listing proces, rekent geen listing fees en biedt meer dan 2000 trading paren aan. 

De Uni token zelf wordt gebruikt om de houders ervan te laten deelnemen in het beheer van het Uniswap protocol. Hoe meer UNI iemand bezit, hoe meer zeggenschap die persoon heeft in een eventuele stemming. 

Schaalbaarheid

Uniswap heeft een dagelijks trading volume van $263 miljoen, wat 95% is van alle handel op gedecentraliseerde exchanges. Met zijn 38000 dagelijkse gebruikers is het ook de meest populaire DEX in gebruikersaantal. In mei 2020 was er nog minder dan $25 miljoen op het platform geplaatst, maar in de daaropvolgende maanden is dit exponentieel gestegen tot $3 miljard! Ook het handelsvolume is sterk gestegen: in juni was dit nog $15 miljoen per dag, maar ondertussen is dit gestegen tot een dagelijks volume van $100 miljoen, wat hoger is dan Coinbase. 

Uniswap kopen of verkopen

Wil je Uniswap kopen via iDeal of andere betrouwbare betaalmethodes? Dat kan dat het best via een aantal platformen en exchanges met een goede reputatie. De beste opties in Nederland zijn Binance, Bitcoinmeester en Litebit.

Beste websites om Unuswap (UNI) te kopen in Nederland

AanbiederVoordelen Rating Aantal cryptocurrenciesMeer informatie
 /></a><br />
<p class=Bitvavo

Beste exchange in Nederland

Rating

9.5

Aantal cryptocurrencies

75-100

BekijkBitvavo
 /></a><br />
<p class=Binance

100+ cryptocurrencies om te traden

Rating

9.2

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBinance
 /></a><br />
<p class=Bitcoinmeester

Grootste Nederlandse broker

Rating

9.1

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBitcoinmeester
 /></a><br />
<p class=Plus500

Grootste CFD broker

Rating

8.5

Aantal cryptocurrencies

20

BekijkPlus500
 /></a><br />
<p class=Kraken

Internationale exchange

Rating

8.1

Aantal cryptocurrencies

25

BekijkKraken

Bij bovengenoemde exchanges kan je allemaal Uniswap kopen, verkopen en traden. Het grote voordeel is dat je eenvoudig via iDeal kan afrekenen en ook bij het verkopen het binnen 24 uur weer op je bankrekening staat. Ten slotte hebben al deze platformen een erg goede reputatie en zijn ze erg gebruiksvriendelijk. Wanneer je de crypto koopt, heb je het ook direct in je wallet staan op het platform.

Wat zijn dan de verwachtingen van Uniswap?

Als we afgaan op de exponentiële groei, dan ziet de toekomst er voor Uniswap erg rooskleurig uit. Uniswap heeft ook het voordeel van de first mover te zijn en het platform wordt goed beheerd. De open policy van de gedecentraliseerde exchange heeft echter ook het nadeel dat er fake tokens kunnen circuleren, voorlopig is het nog afwachten hoe Uniswap hiermee zal omgaan.

Daarnaast zijn er ook critici die vinden dat Uniswap niet zo gedecentraliseerd is als ze beweren, omdat Binance en het Uniswap team zelf het grootste deel van de UNI in handen hebben en zo ook de zeggenschap over het hele project. Maar al bij al heeft Uniswap een hele sterke positie en de UNI is nog niet lang in omloop, en hoewel niets zeker is, lijkt het een heel mooi moment om te investeren in deze token. 

Het belangrijkste voor het kopen of het traden van een cryptocurrency is, is dat je weet waar het bedrijf mee bezig is. De nieuwe ontwikkelingen zullen zorgen voor een grotere adoptie en een verandering van de prijs uiteindelijk.

De toekomst van Uniswap

Zo is het team achter Uniswap dus druk bezig met nieuwe innovaties wat erg positief is voor de toekomst. De Uniswap toekomstprijs zal ook geheel afwachten zijn hoe al deze bovengenoemde punten gerealiseerd gaan worden door het team hierachter. De plannen en verwachting voor 2021 – 2025 zien er in ieder geval goed uit. Veel kiezen er dan ook al voor om in te stappen voor de verwachtingen van 2021.

Zijn er dan voorspellingen te doen over de prijsverwachting van Uniswap?

Helaas is dat niet mogelijk. Belangrijk is het om naar de roadmap te kijken van een blockchain project. Kijk daarom naar het team, de visie, de doelstellingen, de samenwerkingen en ontwikkelingen waar ze mee bezig zijn en waar ze naartoe willen werken. Dit geeft een goed toekomstbeeld van Uniswap (UNI).

Interesse om meer te weten over andere cryptocurrencies? Bekijk hieronder de complete lijst van cryptocurrencies waar wij over geschreven hebben.

Crypto overzicht footer

Bekijk het overzicht van Biflatie.nl over andere cryptocurrency:
ZilliqaDigibyte
Cosmos
MoneroTezos
IconStellarTronUniswapDash
WavesFilecoinYearn FinancePolkadotCardano
AaveZcashThetaOMG NetworkCompound
Bitcoin CashNeoOntologyRENOcean Protocol
Bitcoin SVLoopringKyber NetworkEthereumRipple
VechainChainlinkLitecoinSynthetix
Celsius
The Graph
Dogecoin
UMA
Maker
FTX Token
Decred
Kusama
Elrond
Loopring
Algorand
OMG Network
Reserve Rights
Ocean Protocol
BandProtocol
Verge
Ethereum Classic
EOS
Binance Coin
DAI
Revain
REN

Veel bekende traders en experts hebben een positieve prognose van Uniswap zoals deze bijvoorbeeld.

Wil je gebruik maken van het traden van futures om kans te maken op hogere rendementen als de prijs stijgt? Dan kan je het beste gebruik maken van de Binance futures hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.