Waves

Waves is een multifunctioneel blockchain platform dat gebruikt kan worden voor verschillende doeleinden, zoals onder andere gedecentraliseerde applicaties (DApps) en smart contracts. Het blockchain project is gestart in 2016 en staat al lange tijd in de top 100 cryptocurrencies. Het eerste doel van Waves was om een zo goed mogelijk blockchain netwerk neer te zetten waarbij snelheid en gebruiksvriendelijkheid voor developers en bedrijven bovenaan stond. Inmiddels is het project flink verder ontwikkeld en heeft het bedrijf steeds meer samenwerkingen. Denk hierbij aan grote namen zoals Burger King en Microsoft.Waves coin

Het project is gestart door Alexander Ivanov, ook wel bekend als Sasha Ivanov. Hiervoor was Sasha ook al bekend en actief in de cryptocurrency wereld, zo heeft hij hiervoor al aan diverse projecten gewerkt. Inmiddels werken er tientallen mensen aan het blockchain netwerk van Waves wereldwijd en komen er continue nieuwe ontwikkelingen bij. De token van Waves heet Waves en is te verhandelen op Bitcoinmeester, Bitvavo en Litebit.

Waves koers – De prijs van Waves

Waves werd in 2016 gelanceerd en werd een van de meest succesvolle ICO’s van dat jaar. Tijdens deze ICO van april tot mei werd $16.436095 opgehaald. Na de prijs-boom in 2018 keerde de koers weer naar zijn beginpunt. Maar sinds de start van 2020 is de koers aan een mooie opwaartse trend bezig.

Hieronder vind je de prijsgrafiek van Waves. Hiermee heb je een analyse wat de prijs heeft gedaan in het verleden. Ook vindt je de mogelijkheid om direct de crypto te kopen.

Waves Tokens

De Waves token, die gelijknamig is aan het platform wordt uitgedeeld om het netwerk verder te stimuleren en ook te beveiligen. Er zijn twee soorten tokens. De 

Miners Reward Token (MRT) is een aanvullende beloning voor de stakers. De Waves Community Token (WCT) dient om het netwerk op lange termijn te stimuleren. Deze wordt maandelijks uitgekeerd aan de Waves holders. 

Voordelen van Waves

Waves is een gedecentraliseerd open-source blockchain platform waarmee je zelf relatief eenvoudig tokens kunt maken en ook gebruiken als eigen valuta. Het platform kan ook gebruikt worden voor crowdfunding. Waves heeft enkele belangrijke voordelen waarmee het zich kan onderscheiden van de concurrent: 

  • Uniek gebruiksgemak: Je kan immers ongelooflijk snel en eenvoudig je eigen digitale valuta aanmaken en beginnen verhandelen. Dit kan zonder de nood aan ingewikkelde smart contracts programmering. De tokens kunnen heel eenvoudig gecreëerd worden in het user account op de Waves blockchain. 
  • Lage prijs: De meeste exchanges rekenen transactiekosten aan van ongeveer 1% van de transactiewaarde. WavesDex rekent echter een vergoeding aan van 0,003 Waves per trade. Als je een nieuwe token wil lanceren is het platform is een goedkoper alternatief dan Ethereum. 
  • Snelheid: Waves maakt gebruik van zijn eigen consensus algoritme, Waves-NG. Hiermee wil het de transactiesnelheid van Bitcoin overtreffen, die gebruikt maakt van het “Proof of Work” consensus algoritme. 
  • Het bijzondere van de WavesDEX is dat elke token verhandelbaar is met een andere token. Er zijn tot nu toe meer dan 5000 tokens gemaakt op het platform. Bovendien kan je ook USD, Euro, Bitcoin en Ethereum verhandelen op het platform.  

Waves kopen of verkopen

Wil je Waves kopen via iDeal of andere betrouwbare betaalmethodes? Dat kan dat het best via een aantal platformen en exchanges met een goede reputatie. De beste opties in Nederland zijn Bitvavo, Bitcoinmeester, Litebit en Binance.

Beste websites om Waves (WAVES) te kopen in Nederland

AanbiederVoordelen Rating Aantal cryptocurrenciesMeer informatie
 /></a><br />
<p class=Bitvavo

Beste exchange in Nederland

Rating

9.5

Aantal cryptocurrencies

75-100

BekijkBitvavo
 /></a><br />
<p class=Binance

100+ cryptocurrencies om te traden

Rating

9.2

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBinance
 /></a><br />
<p class=Bitcoinmeester

Grootste Nederlandse broker

Rating

9.1

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBitcoinmeester
 /></a><br />
<p class=Plus500

Grootste CFD broker

Rating

8.5

Aantal cryptocurrencies

20

BekijkPlus500
 /></a><br />
<p class=Kraken

Internationale exchange

Rating

8.1

Aantal cryptocurrencies

25

BekijkKraken

Bij bovengenoemde exchanges kan je allemaal Waves kopen, verkopen en traden. Het grote voordeel is dat je eenvoudig via iDeal kan afrekenen en ook bij het verkopen het binnen 24 uur weer op je bankrekening staat. Ten slotte hebben al deze platformen een erg goede reputatie en zijn ze erg gebruiksvriendelijk. Wanneer je de crypto koopt, heb je het ook direct in je wallet staan op het platform.

Wat zijn dan de verwachtingen van Waves?

Het succes van gedecentraliseerde exchanges is aan het stijgen en WavesDex biedt heel wat unieke voordelen, waardoor het investeren in Waves de moeite waard kan zijn. Maar het is niet de enige DEX en het is lastig te voorspellen welke exchanges zullen doorbreken en welke het onderspit moeten delven. De optimisten beweren dat Waves op termijn Ethereum kan verslaan qua schaalbaarheid. Dankzij het proof of stake principe kan iedereen met een goede internetconnectie mijnen en als de DEX uiteindelijk net zo snel en efficient wordt als bijvoorbeeld Binance, en misschien wel veiliger, dan kan de waarde van Waves nog enorm toenemen. 

Het belangrijkste voor het kopen of het traden van een cryptocurrency is, is dat je weet waar het bedrijf mee bezig is. De nieuwe ontwikkelingen zullen zorgen voor een grotere adoptie en een verandering van de prijs uiteindelijk.

De toekomst van Waves

Zo is het team achter Waves dus druk bezig met nieuwe innovaties wat erg positief is voor de toekomst. De Waves toekomstprijs zal ook geheel afwachten zijn hoe al deze bovengenoemde punten gerealiseerd gaan worden door het team hierachter. De plannen en verwachting voor 2021 – 2025 zien er in ieder geval goed uit. Veel kiezen er dan ook al voor om in te stappen voor de verwachtingen van 2021.

Zijn er dan voorspellingen te doen over de prijsverwachting van Waves?

Helaas is dat niet mogelijk. Belangrijk is het om naar de roadmap te kijken van een blockchain project. Kijk daarom naar het team, de visie, de doelstellingen, de samenwerkingen en ontwikkelingen waar ze mee bezig zijn en waar ze naartoe willen werken. Dit geeft een goed toekomstbeeld van Waves (XTZ).

Interesse om meer te weten over andere cryptocurrencies? Bekijk hieronder de complete lijst van cryptocurrencies waar wij over geschreven hebben.

Crypto overzicht footer

Bekijk het overzicht van Biflatie.nl over andere cryptocurrency:
ZilliqaDigibyte
Cosmos
MoneroTezos
IconStellarTronUniswapDash
WavesFilecoinYearn FinancePolkadotCardano
AaveZcashThetaOMG NetworkCompound
Bitcoin CashNeoOntologyRENOcean Protocol
Bitcoin SVLoopringKyber NetworkEthereumRipple
VechainChainlinkLitecoinSynthetix
Celsius
The Graph
Dogecoin
UMA
Maker
FTX Token
Decred
Kusama
Elrond
Loopring
Algorand
OMG Network
Reserve Rights
Ocean Protocol
BandProtocol
Verge
Ethereum Classic
EOS
Binance Coin
DAI
Revain
REN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.