De verwachtingen en het nut van Ethereum 2.0

Wat is Ethereum?

Ethereum is een gedecentraliseerd software platform dat gebruik maakt van het blockchain-netwerk, en op die manier anderen toelaat om “Distributed Apps” (afgekort tot DApps) en SmartContracts te bouwen en runnen. Het zou dus in de toekomst een variatie kunnen zijn op het internet dat we nu kennen, maar dan veiliger en meer privacyvriendelijk. Doordat het gedecentraliseerd is, kunnen DApps op het Ethereum netwerk niet gecensureerd worden.

AanbiederVoordelen Rating Aantal cryptocurrenciesMeer informatie
 /></a><br />
<p class=Bitvavo

Beste exchange in Nederland

Rating

9.5

Aantal cryptocurrencies

75-100

BekijkBitvavo
 /></a><br />
<p class=Binance

100+ cryptocurrencies om te traden

Rating

9.2

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBinance
 /></a><br />
<p class=Bitcoinmeester

Grootste Nederlandse broker

Rating

9.1

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBitcoinmeester
 /></a><br />
<p class=Plus500

Grootste CFD broker

Rating

8.5

Aantal cryptocurrencies

20

BekijkPlus500
 /></a><br />
<p class=Kraken

Internationale exchange

Rating

8.1

Aantal cryptocurrencies

25

BekijkKraken

Geloof jij in crypto op de lange termijn? Ben je van plan Ethereum voor een langere tijd te hodlen? Verdien dan rente op deze coin via Bitvavo voor 1,93%, bij Binance voor 0,98% bij Celcius voor 5,50% of bij Blockfi voor 2,50%.

Wat is het nut van Ethereum in ‘de echte wereld’?

  • Beveiliging van systemen

Eerst en vooral is Ethereum zeer geschikt om veilige systemen als software en apps op te bouwen. Dankzij de blockchain technologie is het dus ook gecentraliseerd, waardoor deze systemen afgeschermd zijn van third parties en een hoge privacy garanderen. In een wereld waar censuur en controle van regeringen eerder regel dan uitzondering is, opent dit voor vele techprojecten interessante deuren.

  • ICO’s

Een tweede belangrijke functie van Ethereum, is dat het zeer geschikt is voor ICO’s. Aangezien het echte cryptotijdperk nog niet goed en wel begonnen is, hebben we de laatste lancering van een nieuwe cryptomunt ook nog lang niet gezien. Ethereum maakt het mogelijk om nieuwe munten te lanceren via hun platform, wat een groot marktvoordeel zou kunnen zijn met het oog op de toekomst.

  • Finance

We hadden het hierboven al over de beveiliging van systemen, wat uiteraard vooral nuttig zal zijn voor de financesector. Digitale betaalsystemen zullen de komende jaren sterk groeien (kijk nu bijvoorbeeld al naar aandelen als Square en PayPal), en Ethereum zou hier dus een belangrijke rol in kunnen gaan spelen.

Voordelen

  • Hoge beveiliging: Het Ethereum platform biedt hoge graad van beveiliging voor de gebruikers.
  • Gedecentraliseerd: Dankzij de blockchain technologie kunnen gebruikers gedecentraliseerde apps bouwen.
  • Open system: Ethereum is een open platform, wat wil zeggen dat in feite iedereen er gebruik van kan maken.

Nadelen

  • Schaalbaarheid: Ethereum heeft zijn succes intussen bewezen en moet nu opschalen naar een hogere capaciteit. Totnogtoe is dat geen groot succes gebleken, maar een oplossing is misschien dichtbij (lees verder bij ‘Verwachtingen en ontwikkelingen’).
  • Capaciteit: De capaciteit van Ethereum is nu dus te beperkt. Dit zorgt voor hoge transactiekosten voor gebruikers, wat niet bevorderlijk is voor de algemene aanvaarding van het platform.
  • Concurrentie: Ethereum was een baanbrekend platform, maar intussen zijn er ook heel wat kapers op de kust.

Wat is de Ethereum koers verwachting?

Het Ethereum koers nieuws staat de laatste tijd niet stil, want de langverwachte upgrade naar “Ethereum 2.0” is op til. Je kan Ethereum “1.0” bekijken als een proof of concept, een soort van langgerekt pilot project. Nu bewezen is dat het systeem werkt, is het klaar om op te schalen en Ethereum uit te rollen naar de grote massa.

Ethereum 2.0 is nodig omdat het platform op dit moment te beperkt is geworden. De huidige capaciteit van Ethereum kan de groeiende populariteit niet aan, wat zelfs al geleid heeft tot overbelasting van het netwerk. Een ander belangrijk negatief gevolg van de groeiende populariteit, is een stijging van de transactiekosten.

Om dit probleem op te lossen, zal Ethereum twee belangrijke upgrades doorvoeren. Enerzijds is er de omschakeling van het proof-of-work naar het proof-of-stake consensusmechanisme, en anderzijds is er de verbetering van de schaalbaarheid, ook wel “sharding” genoemd.

Dankzij een proof-of-stake mechanisme zal er sneller en energiezuiniger consensus worden bereikt op het blockchain netwerk. Sharding zorgt er dan weer voor dat de deelnemers aan het netwerk minder grote en minder krachtige computers nodig hebben, waardoor veel meer mensen kunnen deelnemen aan het netwerk. Deze twee verbeteringen zullen dus voor een exponentiële groei kunnen zorgen.

Of Ethereum er daadwerkelijk in zal slagen om Ethereum 2.0 uit te rollen, is maar de vraag. De upgrade hangt al een tijdje in de lucht, maar tests in het verleden zijn niet altijd even vlot verlopen. Veel deelnemers hebben het intussen ook wel gehad met alle testnets, dus willen nu wel een definitieve oplossing zien. Echter liet Ben Edington, ontwikkelaar van softwarebedrijf ConsenSys, in een blogpost (https://hackmd.io/@benjaminion/eth2_news/https%3A%2F%2Fhackmd.io%2F%40benjaminion%2Fwnie2_201018) weten dat de Ethereum 2.0 nu echt dichtbij komt, en dat het eerste blokje (de zogenaamde “genesis block”) binnen dit en een achttal weken kan worden toegevoegd. Dit was echter geen officiële aankondiging en of dit dus ook echt zal lukken, zullen we voorlopig moeten afwachten.

Waar kan je Ethereum kopen?

Ethereum is de tweede grootste cryptomunt ter wereld, na Bitcoin. Omdat Ethereum zo’n populaire munt is, is het vrijwel op elke exchange of via elke broker wel verkrijgbaar.

AanbiederVoordelen Rating Aantal cryptocurrenciesMeer informatie
 /></a><br />
<p class=Bitvavo

Beste exchange in Nederland

Rating

9.5

Aantal cryptocurrencies

75-100

BekijkBitvavo
 /></a><br />
<p class=Binance

100+ cryptocurrencies om te traden

Rating

9.2

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBinance
 /></a><br />
<p class=Bitcoinmeester

Grootste Nederlandse broker

Rating

9.1

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBitcoinmeester
 /></a><br />
<p class=Plus500

Grootste CFD broker

Rating

8.5

Aantal cryptocurrencies

20

BekijkPlus500
 /></a><br />
<p class=Kraken

Internationale exchange

Rating

8.1

Aantal cryptocurrencies

25

BekijkKraken

Ethereum kopen in Nederland gebeurt meestal via Bitvavo. Bitvavo is namelijk een Nederlandse exchange, met als doel de goedkoopste en meest toegankelijke exchange van Nederland (en daarbuiten) te zijn. Bitvavo is een gebruiksvriendelijk platform is dat toch veel opties biedt om te handelen, waardoor het zowel voor beginnende als ervaren gebruikers interessant is. Daarnaast maakt Bitvavo van user support een absolute prioriteit.

Naast Bitvavo is ook Binance een goede optie om Ethereum te kopen. Binance is misschien wel het grootste internationale trading platform. Het biedt, net zoals Bitvavo, zowel voor beginnende als ervaren handelaars heel wat mogelijkheden, maar heeft niet de kwaliteit van support die Bitvavo heeft. De support bij Binance is namelijk niet telefonisch bereikbaar en uiteraard ook niet in het Nederlands beschikbaar.

Een andere mogelijkheid is om Ethereum te kopen via LiteBit. Net als Bitvavo een Nederlandse partij met Nederlandstalige support, maar een stuk beperkter in grootte van het aanbod en mogelijkheden.

Crypto overzicht footer

Bekijk het overzicht van Biflatie.nl over andere cryptocurrency:
ZilliqaDigibyte
Cosmos
MoneroTezos
IconStellarTronUniswapDash
WavesFilecoinYearn FinancePolkadotCardano
AaveZcashThetaOMG NetworkCompound
Bitcoin CashNeoOntologyRENOcean Protocol
Bitcoin SVLoopringKyber NetworkEthereumRipple
VechainChainlinkLitecoinSynthetix
Celsius
The Graph
Dogecoin
UMA
Maker
FTX Token
Decred
Kusama
Elrond
Loopring
Algorand
OMG Network
Reserve Rights
Ocean Protocol
BandProtocol
Verge
Ethereum Classic
EOS
Binance Coin
DAI
Revain
REN

Veel bekende traders en experts hebben een positieve prognose van Ethereum zoals deze bijvoorbeeld.

Wil je gebruik maken van het traden van futures om kans te maken op hogere rendementen als de prijs stijgt? Dan kan je het beste gebruik maken van de Binance futures hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.