Dogecoin

Dogecoin is een crypto die in 2013 ontstond, op basis van Luckycoin, welke een splitsing was vanuit Litecoin (LTC). Het idee was om een meer ludieke en speelse crypto op de markt te brengen. De stijl van de coin is namelijk gebaseerd op een populaire internet meme en heeft daarom ook de Shiba Inu als logo.

Toen Dogecoin op de markt kwam was er nog niet zo veel concurrentie dan nu en BTC werd toen nog vaak geassocieerd met illegale praktijken op het dark web. Maar wat begon als een speelse munt groeide uit tot een volwaardige crypto die enkele vroege investeerders al aardig wat heeft opgeleverd. 

Dogecoin koersDe prijs van Dogecoin

De eenheid van Dogecoin, de DOGE wordt vooral gebruikt als online betalingsmiddel voor bijvoorbeeld contentcreators op sociale netwerken zoals reddit. De koers heeft een lage absolute waarde, maar de procentuele schommelingen kunnen aanzienlijk zijn en de coin kende een aantal pieken in 2017, 2018 en ook al in 2021. De waarde is al lang geen grap meer, de coin heeft ondertussen een marketcap van ongeveer een miljard USD en verslaat zo vele andere coins die het wel “serieus” menen. 

De toekomstige waarde van de DOGE lijkt onvoorspelbaar, maar de DOGE wordt ook vaak verhandeld met Bitcoin. De koers van de DOGE t.o.v. de Bitcoin schommelt tussen de 20 en 110 satoshis en hierop wordt er vaak gespeculeerd.

Hieronder vind je de prijsgrafiek van Dogecoin. Hiermee heb je een analyse wat de prijs heeft gedaan in het verleden. Ook vindt je de mogelijkheid om direct de crypto te kopen.

Een andere kijk op Bitcoin

Dogecoin wordt net als Bitcoin vooral gebruikt als betaalmiddel. En net als Bitcoin kan iedereen met de nodige computerkracht nieuwe coins mijnen. 

Maar Dogecoin verschilt van het Bitcoin proof-of-work protocol op meerdere manieren. Dogecoin gebruikt een script-based consensus algoritme om de computers in het netwerk overeen te laten komen over gedane transacties. De bloktijd is 1 minuut en de totale toevoer is ongelimiteerd! Er is dus geen maximumhoeveelheid die gemijnd kan worden. Dit zou betekenen dat het mijnen misschien minder interessant wordt, maar sinds 2014 kan je Dogecoin en Litecoin ook mijnen in een en hetzelfde proces. 

Dogethereum

Naas gebruik als online betaalmiddel lijkt er weinig ander toekomstperspectief. De komst van Dogethereum zou nog wel een extra boost kunnen geven aan het lot van DOGE. Het doel van Dogethereum is om het Ethereum-netwerk te linken met DOGE en zo nieuwe mogelijkheden te creëren voor het netwerk. Het project van Dogethereum is momenteel echter on hold. 

Dogecoin koers verwachting 2021 – 2025 – De laatste Dogecoin prognose

Het is moeilijk in te schatten wat we nog van de Dogecoin kunnen verwachten, de coin wordt vooral gebruikt als betaalmiddel en het lijkt dat Dogecoin een sterke toekomstvisie mist. Toch wordt er flink geld verdient door te speculeren op de DOGE/BTC koers en DOGE heeft ook al bewezen stevig in zijn schoenen te staan ondanks de ludieke insteek.

De coin wordt namelijk verhandelt op veel exchanges, waaronder Binance en achter de simpele coin staat een actieve en open community die in 2014 bijvoorbeeld 50.000 dollar verzamelde voor het Jamaicaanse bobsleeteam, zodat zij mee konden doen aan de Winterspelen in Sochi. Daarnaast zijn er ook verschillende waterputten gebouwd in Kenia om lokale inwoners van drinkwater te voorzien.

De kracht van DOGE zit hem dan ook niet in innovatieve toepassingen, maar in een trouwe community die waarde hecht aan een betrouwbaar gedecentraliseerd betalingsmiddel en … een vleugje humor. 

Het belangrijkste voor het kopen of het traden van een cryptocurrency is, is dat je weet waar het bedrijf mee bezig is. De nieuwe ontwikkelingen zullen zorgen voor een grotere adoptie en een verandering van de prijs uiteindelijk.

Zo is het team achter Dogecoin dus druk bezig met nieuwe innovaties wat erg positief is voor de toekomst. De Dogecoin toekomstprijs zal ook geheel afwachten zijn hoe al deze bovengenoemde punten gerealiseerd gaan worden door het team hierachter. De plannen en verwachting voor 2021 – 2025 zien er in ieder geval goed uit.

Dogecoin kopen of verkopen

Wil je Dogecoin kopen via iDeal of andere betrouwbare betaalmethodes? Dat kan dat het best via een aantal platformen en exchanges met een goede reputatie. De beste opties in Nederland zijn Bitcoinmeester, Litebit en Binance

Beste websites om Dogecoin (DOGE) te kopen in Nederland

AanbiederVoordelen Rating Aantal cryptocurrenciesMeer informatie
 /></a><br />
<p class=Bitvavo

Beste exchange in Nederland

Rating

9.5

Aantal cryptocurrencies

75-100

BekijkBitvavo
 /></a><br />
<p class=Binance

100+ cryptocurrencies om te traden

Rating

9.2

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBinance
 /></a><br />
<p class=Bitcoinmeester

Grootste Nederlandse broker

Rating

9.1

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBitcoinmeester
 /></a><br />
<p class=Plus500

Grootste CFD broker

Rating

8.5

Aantal cryptocurrencies

20

BekijkPlus500
 /></a><br />
<p class=Kraken

Internationale exchange

Rating

8.1

Aantal cryptocurrencies

25

BekijkKraken

Bij bovengenoemde exchanges kan je allemaal Dogecoin kopen, verkopen en traden. Het grote voordeel is dat je eenvoudig via iDeal kan afrekenen en ook bij het verkopen het binnen 24 uur weer op je bankrekening staat. Ten slotte hebben al deze platformen een erg goede reputatie en zijn ze erg gebruiksvriendelijk. Wanneer je de crypto koopt, heb je het ook direct in je wallet staan op het platform.

Interesse om meer te weten over andere cryptocurrencies? Bekijk hieronder de complete lijst van cryptocurrencies waar wij over geschreven hebben.

Aandelen overzicht footer

Biflatie.nl heeft ook over andere aandelen geschreven:
Airbnb aandelenTwitter aandelenSnapchat aandelenAmazon aandelenNIO aandelen
Palantir aandelenMicrosoft aandelenNetflix aandelenJD.com aandelenAlibaba aandelen
Zoom aandelenTesla aandelenGoudmijn aandelenAir France KLM aandelenBeyond Meat aandelen
Spotify aandelen

Veel bekende traders en experts hebben een positieve prognose van Dogecoin zoals deze bijvoorbeeld.

Wil je gebruik maken van het traden van futures om kans te maken op hogere rendementen als de prijs stijgt? Dan kan je het beste gebruik maken van de Binance futures hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.