[youtube id=”oJG9g0lCPU8″ align=”center” autoplay=”no”]

17 reacties

    1. Ik zou zeggen, geef eens tegengas en dan bedoel ik inhoudelijk. Tot nu toe komen veel goede argumenten langs die pleiten voor crypto coins.
      De revolutie en het overleven van de maatschappij na de grote of geleidelijke ineenstorting zou weleens in decentrale initiatieven kunnen liggen als cryptocoins. Iedereen aan Linux, cryptocoins, lokale producten nuttigen, eigen volkstuin, low budget zonnepanelen, geitewollen sokken niet te vergeten, lokale 3D printers in de wijk. Zijn de wapens ook niet meer nodig… Crypto coins aangevuld met LETS (ruilsysteem) zou weleens het antwoord kunnen zijn op de komende omwenteling. De echte oplossingen voor het volk komen niet vanuit de politiek en bedrijfsleven dus moeten wij het samen doen.
      Bitcoin is van ons! Hulde aan de bedenker ervan!
      Ik heb al een account bij MercadoBitcoin, de grootste tussenpersoon voor Latijns America als het gaat om BitCoin en LiteCoin.
      Nu nog even de drempel over om een kilo Real of zal ik enkele tientallen kilo’s gaan stallen. HSBC kan mij ongeveer 1% per maand geven. Bitcoin lijkt me leuker. Ik stal het liever bij een partikulier initiatief als MercadoBitcoin dan bij inmiddels bewezen criminele witwassers als HSBC. Fuck de banken en hun dure kantoorpanden.
      Crypto coins!
      PS
      Je bent nooit te oud om van mening te veranderen.

      Jongeluy

  1. Weljaat , we gaan het tij keren door massaal bitcoins te kopen ! is dat juist niet een teken aan de wand dat het vertrouwen in geld totaal is losgeslagen ? Willen we nu echte geitenwollen sokken of een paar digitale exemplaren? Willen we nu echt waarde vast materiaal in plaats van fiatgeld en is de oplossing dan een digitaal muntje?

    Wat is het verschil tussen je geld “veilig” bij een bank onderbrengen of je kapitaal vitueel ergens wegzetten waar je alleen toegang toe krijgt met een internet verbinding.. Gebaseerd op vertrouwen in niemand of niets.. Dat juist een kritische groep met kennis over fiatgeld , goudstandaard en ongedekte valuta dit fenomeen zoiezo in overweging neemt is mij volkomen onduidelijk.

    Jammer dat we nu al jaren met elkaar reageren maar niet verder komen dan digitale bekendheid . Zoveel meningen en verhalen maar de situatie van de schrijver wordt steeds belangrijker om alles serieus te kunnen nemen.
    Bijvoorbeeld bij het topic “huren wordt duurder” is het relevant uit welke situatie er geschreven word.. Mensen die willen kopen of heb je een huis in guldens gekocht en ga je je eigen luchtbel cashen.? Sta je dik onderwater ? wel of geen werk ? Inkomen maandelijks ?

    Het zou bijvoorbeeld toch wat uitmaken als KTM een of andere sloeber is op een frans boerderijtje of een manager/CEO in een frans kasteel..

    Ook met bitcoins is je inkomen en wat je maandelijks “over” hebt belangrijk voor je mening.. We weten weinig tot niets van elkaar ondanks die jaren.., en dan is het soms erg makkelijk roepen..

    We zijn zoooo slim om bitcoins te kopen maar te dom om in fase twee te belanden. Elkaar meeten en opzoeken om sokken , zaden , tools en kennis met elkaar te ruilen omdat we allemaal weten dat we die fase in zullen gaan en we voor onszelf moeten gaan zorgen , maar dat doe je met elkaar en niet in je eentje in je hutje op de hei..

    Om je medemens die nog wel slaapt en shopt in IKEA onnozel te noemen gaat ook niet op want wie eerlijk is moet toegeven dat onze beste vrienden of geliefden het geheel nog niet overzien maar dat heeft tijd nodig.. Graag had ik mijn vrienden ter kennismaking mee willen kunnen nemen naar een biflatie meeting.. Pure ondersteuning voor elkaar en TEGEN DE FINANCIELE DICTATUUR..

    1. Mooie reactie Bas. Overigens, de dollar en de euro zijn ook crypto currencies, slechts een paar procent bestaat in fysieke vorm, en ook daar wordt aan gewerkt. Het is een illusie om te denken dat, wanneer we in de volgende fase van deze shitshow aankomen, ‘anonieme’ crypto’s veilig zijn voor de grijpgrage tengels van de ‘usual suspects’.

      Bitcoin op zichzelf is natuurlijk een prachtige techniek die vraag en aanbod weer bij het grote publiek neerlegt, waar het hoort.

      De volgende fase echter van falend centraal bestuur zal m.i. een gevoelige klap uitdelen aan crypto’s.

      Share cropping komt eerder in beeld als punt van aandacht.

  2. Het aantal btc’s is (vooralsnog) gelimiteerd op 21 miljoen stuks. Heeeel vroeger deed men al wat koper door het zilver om de hoeveelheid munten, en dus liquiditeit, te vergroten. De verhandelbaarheid van btc is natuurlijk lastig met $650,- per stuk; een splitsing van het aandeel, crypto-QE zeg maar, is voor de hand liggend.

    Het gevaar van verwatering, geld-ontwaarding, schuilt hem niet in BTC, maar in de hoeveelheid verschillende crypto currencies.

    Uiteraard blijft het een leuke controleerbare actie van TBTF om het gepeupel weg te houden, voor vele miljoenen althans, bij fysiek edelmetaal.

      1. Thanks Joep, wist ik niet. Opgelost. Praktische dingen zijn een kolfje naar de hand van de digitale wereld. Nu de echte wereld.

  3. Ik heb zojuist nog 1000 Max gekocht voor 50€.
    Nu, nèt, tien minuten geleden. Voor een stuiver per stuk dus wahaaa !

    Moet je je voorstellen, toen de Max 3 maanden geleden gelanceerd werd is ie even zelfs 20$ geweest. Per STUK, ja ! Daarna is ie geleidelijk in elkaar gesodemieterd, net als de rest van de Altcoins, tot de stuiver van vandaag. Over een ‘walhallah’ gesproken !

    Wàcht maar eens tot de stront de ventilator gaat raken, er (wéreldwijd) paniek uitbreekt, en dat Maxje weer terug gaat naar z’n ‘oude’ niveau wahaahaaa !!!

    World Wide Cyprus, u kent ’t wel, hè ?

  4. Bitcoin is een sluipmoordenaar.. onder het mom van protest tegen de banken laten mensen zich verleiden naar een nieuw soort vertrouwen…

    Geen papieren vertrouwen maar digitaal vertrouwen….

  5. Als die antwoorden bevredigend voor je zijn dan snap ik dat heel dat crypto systeem bevredigend voor jou is. Je gaat er lekker in mee met je Mini’s of maxi’s .. Wellicht dat je mazzel hebt en op een bepaalde manier je “geld ” verdiend..
    Geen arbeid of enige produktie.., nee pure speculatie en geld met geld verdienen…
    Ik snap het echt niet , Aan de ene kant schelden op dat systeem en tevens het draaiende houden door er in te stappen.. om een graantje mee te pikken.

    Noem mij dan maar ouderwets maar ik wil iets tastbaars..

    1. Bitcoin minimaliseert transactie fees, maakt het mogelijk om snel, eenvoudig en veilig financiele transacties te verrichten van en naar overal in de wereld.
      De Bitcoin/blockchain technologie maakt het mogelijk om een gedecentraliseerd netwerk van computers consensus te laten bereiken over wie wat op welk moment bezit, er is niets in de wereld wat ook maar in de buurt komt bij de mogelijkheden die dit biedt en de waarde die het toevoegd.

      Kijk in dit topic op bitcointalk en laat je gedachtes op hol slaan https://bitcointalk.org/index.php?topic=117244.0

  6. @Bas en Houtskool, in principe heeft KTM wel gelijk en is er op al jullie vragen wel een bevredigend antwoord. Wat overigens niet wil zeggen dat er geen onbekende variabelen zijn. Ik zal een poging doen;

    – Het vertrouwen in geld is inderdaad volkomen losgeslagen, dat zou geen verrassing mogen heten. Dat digitale muntje bezit over een aantal hele specifieke eigenschappen die het uitermate geschikt maken om als ruilmiddel te fungeren. Is het de oplossing? Misschien wel!

    – Het verschil tussen je geld bij een bank onderbrengen of het zelf beheren moge duidelijk zijn. Een internetverbinding is voorlopig nog nodig maar zal op termijn geen vereiste meer zijn. Daarnaast vind ik dat ‘afhankelijkheid van het internet’ anno 2014 geen serieus nadeel meer genoemd mag worden. Ook is het niet zo dat Bitcoin op niets vertrouwd. Het vertrouwen in Bitcoin is gebaseerd op een aantal hele heldere, eenvoudige, wiskundige formules die door iedereen zijn in te zien.

    – Er zijn meer dan genoeg meetings waar mensen kennis met elkaar ruilen (geen sokken). Jullie zijn iedere eerste woensdag van de maand van harte welkom op de Bitcoin Wednesday in Nijmegen en Amsterdam om hieraan mee te doen. Er komen een groot aantal interessante personen op af die het echt niet alleen over Bitcoin hebben.

    – Anonimiteit is echt geen illusie. Momenteel misschien voor weinigen weggelegd vanwege de specifieke kennis die is vereist maar dat zal gaan veranderen. Ik ben zelf geen cryptograaf maar van personen die dit wel zijn (geweest) heb ik begrepen dat het SHA-256 algoritme waar Bitcoin op vertrouwd voorlopig niet te kraken is. Daarnaast werken o.a. Maidsafe en Kim Dotcom aan de decentralisatie en encryptie van het gehele internet.

    – Een falend centraal bestuur kan inderdaad een gevoelige klap uitdelen aan Bitcoin, maar ik betwijfel ten zeerste of het daarmee afgelopen zal zijn. Het idee, de technologie achter Bitcoin is namelijk niet te stoppen. Er zal simpelweg een opvolger komen, Bitcoin 2.0, en die zal nog robuuster zijn en in dat geval zij we allemaal nog beter af. Of Bitcoin het eindstation zal zijn durf ik niet met zekerheid te zeggen, Bitcoin is namelijk niet perfect. Maar ik weet wel dat het in een razend tempo wordt doorontwikkeld en dat de knapste koppen van de wereld al hun tijd eraan toewijden.

    – De verhandelbaarheid van één bitcoin is inderdaad lastig. Maar hier is simpel omheen te werken door de rekeneenheid aan te passen naar millibitcoins of ‘bits’. Steeds vaker zie ik al dat bedragen in deze bits worden weergegeven. Een oplossing waar niets mis mee is, geen QE nodig.

    – Het aantal cryptocurrencies zal geen problemen opleveren. Enkel de currencies die daadwerkelijk iets toevoegen zullen op lange termijn nog gebruikt worden. In theorie zou ik ook 100 nieuwe talen kunen bedenken, maar ik heb niet de illusie dat ze iets zullen toevoegen en dus gebruikt gaan worden, de Engelse taal kan weer rustig ademhalen.

    1. Voor een groot deel eens D. Stevens. Met de kanttekening dat we beiden hoofdzakelijk uitgaan van aannames. De tijd zal het leren!

  7. Ik blijf er voorlopig bij dat de Bitcoin niets toevoegt aan het systeem dan alleen (gewenste) anonimiteit en snelheid bij het betalen. Het oorspronkelijke systeem van James Turk nl. goud als betaling heeft voorlopig ook nog mijn voorkeur. Want het is een kwestie van voorkeuren en beslist niet van zekerheden en dat is wat ‘iedereen’ probeert te zoeken in deze tijden van muntontwaarding. Zelfs Turk gaf onlangs in een interview aan dat hij wel wat zag in Bitcoin.
    Vergelijk Bitcoin maar met het Swift betalingssysteem, want dat is voorlopig naar mijn idee de enig zaligmakende achterliggende gedachte. Het is een systeem voor overschrijven van rekening naar rekening, niets meer, niets minder. En daar lijkt het aan te voldoen, alhoewel er altijd nog een 2e stap nodig om een waarde aan de Bitcoin te hangen d.m.v. de plaatselijke valuta.
    Iets heel anders is natuurlijk of je wel of niet wilt meedoen in de speculatie rond de Bitcoin. Voorlopig is het voor diegenen die willen speculeren in de bitcoin heel interessant gebleken. Maar virtueel blijft virtueel, daar helpt geen lieve moeder aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: