Dat is wat Apple medestichter Steve Wozniak opgeeft als reden waarom de techgigant geen digitale ambities heeft. Geen eigen cryptomunt maakt, in de markt zet bijvoorbeeld. ’t Heeft weinig nut, zegt hij, want overheden willen zoveel mogelijk controle houden over het geld, dat zij van oudsher creëren.  Businessinsider: ‘While speaking at the Nordic Business Forum in Helsinki on Wednesday, Wozniak said he’s “very much afraid” countries will “only want control” as cryptocurrencies spread, according to Bloomberg.’ Alles anders wat blockchain betreft ziet hij wel helemaal zitten.

Decentralisatie

Kijk naar wat China doet: alleen de eigen staatscryptomunt zal worden toegelaten. Ze komt dan ook nog in 2019 met een Digitale Renminbi. Zo beheert en beheerst deze overheid alvast het digitale geld in de regio. Wat een contradictio in terminis is ingeval van deze gedecentraliseerde vorm van geld. Dat was immers wat Satoshi Nakamoto voor ogen had toen hij (of zij of ze) bitcoin creëerde in 2009. Geldcreatie en alles wat monetair is weghalen bij de centrale banken van de wereld. Die immers bewezen hebben er weinig of niks van te bakken. Een gedecentraliseerd alternatief bieden en e.e.a. in het handen van de burgers geven. Power to the people? Money to the people!

Libra

We gaan regulering meemaken, heel strikte regulering, voorspelt Wozniak. Met het gevaar deze technologische ontwikkelingen te nekken. ‘His comments also come as central banks around the world are assessing the impact of cryptocurrencies on financial markets, and advocates are trying to legitimize the technology.’ Nog over China dat wel op de cryptotrein is gesprongen, in tegenstelling tot de VS waar de officiële houding er tegenover eerder negatief is. Toch wanneer we president Trump en zijn medestanders in de regering aanhoren in hun statements. En dat is allemaal begonnen met Facebooks aankondiging van een libra voor 2020.

Drugs

De Trump administratie blijft ook steken bij non-argumenten zoals dat cryptomunten ook gebruikt worden voor illegale doeleinden. Zoals drugshandel en financiering van terrorisme. Alsof dat met dollars, al dan niet in contanten, niet altijd al het geval is geweest. Trouwens: eens al het contante geld uit roulatie wordt genomen, en dat komt, vroeg of laat, dat gaat gebeuren? Dan vragen wij ons af hoe drugs nog op straat bij de gebruikers terecht gaan komen. Of zullen junkies dan met een app op hun smartphone de dealers betalen?!

VS dreigen verweesd achter te blijven

De VS lopen groot risico op het gebied van deze technologie achter te blijven. Zo stellen alvast twee Amerikaanse volksvertegenwoordigers in een brief aan de Fed. En de gouverneur van de Bank of England. Plus de vanoudsher voorstander van gezond geld Dr. Ron Paul. Ook Ripple Labs CEO wijst op dit gevaar, in een interview op Fox. Dat is des te vreemder zegt hij, omdat 25 jaar geleden die VS net als eerste de kracht en impact van het internet inzagen. Dat heeft het land een technologische voorsprong en immense rijkdom bezorgd. Maar nu, met deze digitale ontwikkelingen, staan ze argwanend en afkeurend er tegenover. Wordt dit een van de grootste economische vergissingen ooit van de VS? Kijkt en luistert u maar vanaf de 35ste minuut:

Eén reactie

  1. Gevaar! Overheden willen alleen maar controle.

    En juist die burger laat zich wijs maken dat controle nodig is voor de misdaad bestrijding en laat zich alles schaapachtig gebeuren!

    En dat is wat slechts een burger zegt en dat maakt een artikel als dit totaal niet interessant.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: