De consumentenprijzen in de Eurozone zijn in september iets lager uitgekomen dan verwacht ten opzichte van een maand eerder. De deflatie in de 16 landen van de Eurozone (te weten: Belgë, Duitsland, Ierland, Griekenland, Frankrijk, Spanje, Nederland, Italië, Cyprus, Luxemburg, Malta, Oostenrijk, Portugal, Slovenië, Slowakije en Finland) kwam uit op 0,3%.

Dit blijkt uit het laatste rapport van Eurostat. Economen gingen vooraf uit van 0,2% deflatie. Vorige maand bedroeg de inflatie -0,2% en in juli bereikte de inflatie in de Eurozone nog een dieptepunt van -0,7%.

Ondanks de huidige deflatie trekt de economische groei volgens het IMF weer gestaag aan. Daarom verhoogt de instelling de prognoses. De eurozone groeit in 2010 met 0,3%. Drie maanden geleden werd er nog uitgegaan van een krimp met 0,3%. De prognose voor dit jaar wordt opgetrokken van -4,8% naar -4,2%. Ondanks de verhoogde prognoses van het economisch herstel zijn nog niet alle problemen voorbij. ‘Strikte kredietvoorwaarden beperken de private investeringen en de stijgende werkloosheid weegt op de consumptie.’, aldus het IMF.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: