We zijn al bijna een week verder, maar de soap duurt maar voort. Nadat de top zichzelf even een salarisverhoging van 100.000 euro beloofde stond Nederland op zijn kop. Graaiers, liegende ministers en een bestuursvoorzitter (Gerrit Zalm) die zogenaamd de onschuld zelve aan het spelen is een topman die opstapt. Hoe kan het zo zijn dat een staatsbank zo zijn gang kan gaan en LET OP! snel naar de beurs wil en het maakt niet uit of dit de burger, JA WIJ GERRIT!, 17 miljard verliest als Gekke Joris Dijsselbloem maar een paar miljard terug heeft is dat allemaal okay.

Het aantal tegenstanders van een beursgang van ABN Amro groeit snel. Maar liefst 85 procent van de deelnemers aan Standpunt.nl wilde maandagochtend geen snelle beursgang van de bank. Dinsdag bleek 80 procent van de Telegraaflezers tegen een beursgang. In de Volkskrant pleitte dinsdagochtend een bont gezelschap -een financieel journalist, trendwatcher, futuroloog, vakbondsman en radiozendereigenaar- voor het omvormen van ABN Amro tot nutsbank. Ook de politiek laat zich steeds luider horen.

De Nederlandse overheid heeft in de afgelopen jaren ingegrepen bij een aantal financiële instellingen, waaronder Fortis Nederland en SNS REAAL. Zo werd de stabiliteit van het financiële stelsel geborgd. Door deze ingrepen is de Staat onder meer eigenaar geworden van de huidige ABN AMRO, ASR en SNS REAAL. Daarbij hadden zij de kans kunnen hebben, om al het vertrouwen dat sinds 2008 compleet verdwenen is terug te winnen om die mooi trotse ABN Amro tot nutsbank om te vormen een bank echt voor het volk zonder poespas zonder hoge lonen zonder riante bonussen.

Usual suspect SP-voorman Emile Roemer pleit voor de ABN Amro als staatsbank, maar ook de ChristenUnie wil geen beursgang meer. Tweede Kamerlid Carola Schouten wil een coöperatie van de ABN Amro maken, zei ze in het radioprogramma Met het Oog op Morgen. CDA, SP en GroenLinks willen voorafgaand aan het debat over de beursgang, aanvullend de ABN Amro-bankbestuurders onder vuur nemen in een speciale hoorzitting. Dat wordt wellicht interessant spektakel. Aanleiding voor het rumoer rond ABN Amro is de loonsverhoging van een ton per bestuurslid. Het bleek een volstrekt verkeerde beslissing. Een dure ook.

Oud-staatssecretaris van Financiën Willem Vermeend zegt in de Volkskrant: ‘Een bankentop die loonsverhoging nu goedkeurt, voelt de tijdsgeest niet aan en heeft dus zelf een groot probleem’. PvdA’er Vermeend: ‘Met hun opstelling roepen de bankiers de vraag op of het überhaupt wel zo verstandig is ABN Amro naar de beurs te brengen. Is dat wel zo in het belang van de klant? In het buitenland zijn talloze staatsbanken die prima functioneren’.

De PvdA-Kamerfractie roert zich eveneens. Eigenlijk moet die een bedankbriefje met een bosje bloemen naar de ABN Amro sturen. Wat een prachtige gelegenheid om zich weer eens ouderwets links te profileren! Fractie-woordvoerder financiën Henk Nijboer dreigt nu met extra strenge wetgeving voor beloningen van bankbestuurders. Hij is het sociaaldemocratische blaffen kennelijk niet verleerd.

Pikant detail: het zou volgens politiek commentator Paul Jansen van De Telegraaf door druk van de PvdA-fractie zijn geweest, dat Minister Dijsselbloem (Financiën) de beursgang van de bank uitstelde. Dijsselbloem wist al sinds vorig jaar van de loonverhoging, had het zelfs goedgekeurd. Pas toen de PvdA-fractie begon te foeteren, draaide Dijsselbloem om.

Hoe dan ook, een snelle beursgang voor ABN Amro zit er voorlopig niet in. En natuurlijk hopen wij dat de politiek hier echt eens zijn werk gaat doen en de beursgang helemaal tegen gaat.  Dat zal voor iedereen beter zijn, want het huidige bestuur mogen we afvinken als ongeschikt. (Bronnen: Radio 1, Standpunt.nl, de Volkskrant, De Telegraaf)

Via Stopdebankiers.eu

77 reacties

 1. is er niet een heel andere reden om niet naar de beurs te gaan, een te verwachtte uittreden van Griekenland uit de EU bijvoorbeeld , of liggen er misschien nog wat lijken in de kast die pas ontdekt zijn, lijkt mij eerder een reden dan een opslag voor de graaiers, das een drogreden voor het grote suffe publiek die toch niets snappen dat ze door de fijne cleptocraten worden uitgekleed, komplotten bestaan niet zegt men altijd, maar ieder mens wil eigenlijk maar een ding, en dat is ergens beter van worden, er zijn er bij die desnoods moorden om hun zin te krijgen, daar moet je dan toch echt een plan voor bedenken hoor, dus mensen, komplotten bestaan gewoon echt!

 2. Te koop :Algemene Bananenbank. Het Nederigland
  Vraagprijs :Wat de gek er voor geeft.
  Opbrengst :16 miljoen maandsalarissen.
  winst: 16 miljoen maandsalarissen
  Oplevering :Na uitbetaling van bonussen en megasalarissen.

  1. Voordat onze huidige Nationale banken werden opgericht als spaarbanken,waren de burgers zelfbankiers en baas over hun eigen centen.
   Voor de komende 10-15 jaar lijkt me dat laatste ook zeer verstandig.
   Alleen de ingelegde pensioen gelden zal je voor een groot gedeelte kunnen afschrijven.

   1. Beste Bertus, gezien je diepe inzichten wil ik je graag betrappen op een aanname die niet correct zal blijken als we het nader bekijken. Die pensioenpot zit morgen boordevol geld als we het monetaire systeem zouden gebruiken zoals dat zou kunnen. Als het echter bij ‘hokjesdenken’ blijft, dikke miserie.

    1. Hallo Werner,

     “Die pensioenpot zit morgen boordevol geld als we het monetaire systeem zouden gebruiken zoals dat zou kunnen”.

     Je weet ook wel,dat dit nu niet gebeurd en op termijn ook niet zal gaan gebeuren.
     De pensioentrein met 1200 miljard aan boord is vertrokken uit New York richting San Francisco.
     Waar hij op het traject zit kan ik nu ook niet bepalen en is ook niet zo belangrijk.
     Op een zeker moment zal de spoorrails opgeblazen worden en zullen de treinrovers toeslaan.
     De gewone burgers worden sinds jaren al bestolen en beroofd door bendes.
     Zoals we allen weten,het was en wordt nostalgie.

 3. Het wordt nog een wild beursjaar. AFgelopen jaren was het hosanna, niets kon dalen en er werd alleen maar gekocht, maar de trend kan zomaar omslaan. Door een Grexit of een geopolieke situatie. Het staat er niet al te best voor. En als de beurzen dalen, dan zit je niet echt lekker met een IPO van ABN. Lijkt me een gevaarlijke zaak. De NLBV zal er alles aan doen om er zo veel mogelijk uit te halen, of eigenlijk zo weinig mogelijk verlies over te houden. Het is van de zotte. Die bankiers nemen te veel risico, de burger mag de bank redden via de staat en dan durven ze ook nog een dikke bonus te vragen. En dan zeuren dat de het vertrouwen in de banken niet meer wat het is geweest. DUHUUUUUU. Ik trek ook wanneer het kan wat flappen van mijn rekening en stop ze in goud, zilver en een oude sok. Zometeen nog rente betalen aan de bank om mijn geld te beheren. Ik dacht het niet.

   1. En zuip2muts en leen2muts en hangtdealwetendeuit2muts en teertopmammasportemonee2muts en kijktopamerikaansedoomsites2muts en deplaatblijfthangen2muts…affijn vul zelf maar aan hahaha 🙂 🙂 🙂

 4. Het voordeel van negatieve rente is dat de bank nog veel meer geld zou kunnen weggooien, in die lege pot van de pensioenen om maar een voorbeeld te geven. Biflaten weten waarom dat zo is, uiterst jammer dat niet meer mensen dat weten maar die noemen zich doorgaans expert. Een mens kan in veel verschillende zaken expert zijn uiteraard, voor biflatie geldt vooralsnog ‘ongekend is onbemind’.

 5. De 100% visieloze volksvertegenwoordigers zullen ook deze mooie kans (starten met een landseigen nutsbank) verkwanselen aan de markt. De bonus komt er echt wel voor de mannetjes in pak. Ik noem het necro-kapitalisme: een ziekelijke aandrang om vooral en alleen het eigen ego te belonen -binnen een doodziek systeem- over de ruggen van hun slachtoffers. Kenmerkend daarin is dat de slachtoffers initieel de klanten waren die deze meneren ueberhaupt een boterham bezorgde.

  Necro-kapitalisme beschrijft de laatste fase van een neoliberaal systeem voordat dit in anarchie vervalt. Opmerkelijk is dat, in tegenstelling tot de meeste andere extremiteiten van menselijk gedrag zoals kanibalisme, pedofilie en sado-masochisme het necro-kapitalisme niet ondergronds wordt bedreven. Op necro-kapitailsme staan dan ook geen straffen…

  1. Zoiets SW, uiteindelijk dwingt het systeem tot een dergelijk gedrag en dat met gekende neveneffecten. Daarom, wijzig het systeem en je krijgt een heel andere situatie, net zoals de bijhorende debatten heel anders zullen zijn. Blijkbaar vinden we genoegdoening om alsmaar te reageren op de neveneffecten maar kost het teveel moeite om het over oplossingen te hebben. Psychologisch gezien is dat vrij makkelijk te verklaren, hier kan je boeken mee vullen maar dan verandert er nog steeds niet. Dat is een kwestie van valorisatie van deze kennis en daadkracht, niet enkel woorden.

   1. Ik lees dat hier vaker: “niet zeiken maar oplossingen”. Tegen deze mensen zou ik willen zeggen: besef je wel, met elke cel in je lijf, wat het betekent om een slaaf van dit systeem te zijn? Natuurlijk lan ik mijn huis verkopen en een stuk land kopen in zuid-oost Bulgarije, aardappels in de grond etc. Maar mijn dochters dan? Doen nu universiteit… deze meiden meenemen in mijn zotte actie? En de verliezen op de verkoop van mijn woning NU dan maar accepteren omdat het systeem ziek is? Ik bedoel: hee een huis is om te wonen en toeval woon ik wel lekker in mijn huis.

    Mensen: als je echttot inzicht komt (“ik” zei de gek) dan zie je pas hoe ernstig de situatie is. En dat we in de marge wel kunnen schuiven als het gaat om zelfredzaamheid, lokaal kopen en de grote banken en verzekeraars vermijden, maar feit is dat mijn lijfrente down the drain gaat. As we speak. En mijn verstandige keuzes van destijds niet de kleinste garantie voor de komende twee decennia geven. Dus blijf ook ik maar roeren in de poep MM, omdat het tenminste ervoor zorgt dat ik bij de les blijf.

    1. Da kan een voordeel zijn idd van poeproeren, dat je in de gaten blijft houden hoe het stinkt.
     En inderdaad, het is voor 99 procent van de mensen zo gegaan dat er , zeker als er kinderen zijn, eigenlijk geen andere opties zijn dan te blijven zitten waar je zit.
     Maar zoals je zegt, als dit zo doorgaat zal je uiteindelijk noodgedwongen wel andere wegen moeten gaan bewandelen.
     En dat bedoel ik eigenlijk te zeggen. Niet om te prediken, maar zo ziet het er uit. Het is ook niks persoonlijks, maar wat ik 3 jaar geleden dacht dat zou gaan gebeuren, zie ik nu stapje bij beetje uitkomen, en geloof me, het einde is nog lang niet in zicht.

    2. Wel SW, oplossingen staan gewoon te blinken op internet, dat is echt het probleem niet. Ken je het element van beperkte en begrensde rationaliteit? Dat is het probleem, ook gewoon op internet te vinden nochtans. Het blijkt vandaag al moeilijk om debet van credit te onderscheiden, voorts omhullen we ons graag in mist en bangmakerij.

    3. Mooi gezegd SW ! Ik heb ook de kids en dat maakt de sprong des te groter. Toch kies ik uiteindelijk wel voor de mogelijkheid om weg te gaan als er hier niets veranderd. De wereld is heel klein geworden maar gelukkig ook nog heel groot. Ik heb geen eigen huis maar huurhuis. Het is wel altijd mijn ideaal geweest om vrij te wonen met dito tuin en hobbyschuur.. Wat beesten erbij.. Door omstandigheden is dat nog niet gelukt en de tijd tikt verder.
     Als ik al zo wonen zoals ik voor ogen heb zou ik ook mooi blijven zitten waar ik zit en een beetje zoals Madman gaan leven..
     Bij de les blijven is een must , hoe lastig het ook is af en toe is.., ( de materie , weinig aansluiting om je heen of de media aanhoren..) ben ik toch blij dat ik begint te begrijpen hoe het zit.

     1. Money, als je echt plannen hebt, hier waar ik zit zijn er mogelijkheden te over. Voor 10000 euro heb je een huis en een lap grond. Tis maar eens zeggen.

  2. Geheel in lijn met mijn opmerking eerder vanochtend, lees zojuist op nu.nl deze post van wajong (groet):

   quote: "Het werkelijke probleem achter een graaicultuur die terug is van nooit weggeweest, is het stelsel van eigenaren, 'rainmakers', vennoten, familiekapitaal, 'Trusts', grootaandeelhouders, hedgefunds e.d.

   die niet alleen toestaan dat dit soort gedrag zich manifesteert maar dit zelfs willig aanmoedigen omdat het hun manier van geld maken bestendigd en de machinaties erachter smeert.

   Daarbij is het onderdehand zelfs overduidelijk geworden dat deze wancultuur van bonussen en winstdelingen feitelijk het smeergeld zijn van een Corporate Management Top die wel mee wil werken aan het Huidige Stelen op werkelijk gigantisch kolossale schaal wereldwijd,

   en daarbij feitelijk de afkoop eist van hun medeplichtigheid aan dit gehele Criminele Stelsel.

   Zoals de briljante macro-econoom Yanis Varoufakis

   in zijn publicatie anno 2011-2013 'The Global Minotaur: A theory of the Global Crisis' uit de doeken doet,

   heeft de zogenaamde 'uitvinding' door Wall Street van malafide Synthetische Derivaten een fenomenale hoeveelheid synthetisch en ziekmakend geld gecreëerd

   waarmee nog steeds elke dag wordt gespeculeerd door nog steeds de zelfde betrokkenen, nu zelfs op aansturing van Goldman Sachs Draghi's ECB.

   Deze kolossale hoeveelheid plastic geld, naast dat het de veroorzaker is van de zogenaamde bankencrisis 2008, is tevens gebruikt om wereldwijd met name in Amerika,

   de gehele politiek mee op te kopen (Draghi, Dijsselbloem, Bos, Bolkestein, Rutte etc.).

   '.. the floodgates of Wall Street money were flung open as the court ruled that the managers of a corporation can decide, without consulting with anyone, to write out a cheque to the politician who offers them the best deal, especially regarding regulation of the financial sector in the aftermath of 2008.
   ..

   .. other (less scrupulous) politicians sprang into action. Their first step was to take the freshly minted public money that was pouring into the banks to keep them alive and use it to allow Wall Street and the rest of the world’s banks to start pumping out new forms of toxic private money. Once that racket had been re-established sufficiently to restore the banks’ political power, those politicians who wanted to make a difference realized that it was too late.'

   Dit kan en moet gestopt worden door deze politici te dreigen met de ernstigste repercussies denkbaar betreft hun gedrag

   van collusie met een crimineel internationaal Bankiers Kartel." einde quote. Steeds meer mensen zien inmiddels de ware aard van het beest waartegen we het moeten opnemen.

   Zijn post wordt mooi gevisualiseerd de volgende infographic http://sovereignman.com/wp-content/uploads/2015/02/LiquidityPyramid.pdf

   Ziet en verbaast U zelven Menschen. De last die het zilver en gouden fundament moet dragen, een woord: waanzin.

 6. ik plak hem onder deze omdat dit het meeste recente bericht is, ook al is de link een stuk algemener, per toeval tegengekomen, het gaat over opleiding en het economische succes, welke mensen zijn zijn in economische zin het meest succesvol : https://www.youtube.com/watch?v=LtsPxhkwi-k briljant filmpje, ik had dit eerder moeten weten, had een hoop verspilde jaren gescheeld.

  1. Economisch succes betekent veel geld verdienen. Veel geld verdienen, betekent het systeem van onderdrukking ondersteunen. Als je t allemaal doorziet, moet je je afvragen of dit werkelijk succes is, en of dat je dat wel wilt. Want dat betekent dus hetzelfde doen als de figuren die nu met de bonussen weglopen.. die zijn ook succesvol…

   1. Het succes van een economie kan je makkelijk meten aan de hand van de armoedecijfers, het is een groots succes. Er zijn ook oplossingen maar dat vormt een bedreiging voor al wie zich kan verrijken op basis van de gecreëerde armoede. Anders gezegd, niemand is gebaat met oplossingen omdat we dan geconfronteerd zouden worden met onszelf en de mensonterende praktijken die we er anno 2015 nog op nahouden. Aangezien we dat liever niet (h)erkennen, is het beter om verder te doen zoals we bezig zijn en al de rest te negeren.

   2. ik heb gekeken/geluisterd naar wat die man van het filmpje zegt: het is eigenlijk dat mensen die ‘out of the box’ denken meer kunnen verwezenlijken dan mensen die braaf het schoolsysteem volgen, mensen die vroeg op eigen benen staan leren sneller en meer wat echt nodig is dan de overbodige ballast die je vaak in het onderwijs opdoet. (staar je niet blind op de namen die hij noemt) wat hij ook zegt is dat school niet altijd mensen verder brengt, het is eerder een kader om jongeren maatschappelijk ideologisch te vormen, ik blijf het een interessante invalshoek vinden, het doet mij denken aan een opmerking van een persoon uit de derde wereld, toen dit ‘ 3de wereld ‘ persoon hoorde dat kinderen in het westen op jonge leeftijd iedere dag naar school moesten zei hij, Wat jammer, het is juist de leeftijd waarin ze zoveel kunnen leren.

    1. Precies jaren 80,

     Laat kinderen kind zijn,leren uit hun omgeving en van hun ouders wat ze nodig hebben in het leven.
     Verplicht naar school vanaf 5 jaar,heeft ook te maken met overheid indoctrinatie op jonge leeftijd.
     Was even afgedwaald van het artikel hierbij,haha.
     Gezien de actuele ontwikkelingen van nu 23 mei 2015,vraag ik mij nog sterker af,waarom zou de staat de ABN moeten privatiseren?
     Voor die rottige 12-16 miljard euro opbrengst?
     Dit is in wezen toch waardeloos geld geworden.
     Maak van de ABN een gezonde solvabele Nationale bank en je hebt wat van Nationaal belang voor onze nazaten.
     Zal wel niet gebeuren,omdat tegenwoordige domme overheden geilen op geld om de ondergeschikte overheidsschuld terug te dringen.
     Bewuste capabele overheden denken en handelen voor de lange termijn.

  1. Voor mij maakt t allemaal niet uit, ktm, tis voor jezelf alleen een beetje jammer dat je plaat blijft hangen denk ik.

  2. Beste KTM, wat die loonkosten betreft. Heb me eens laten wijsmaken dat het 30 jaar zou duren vooraleer die lonen synchroon zouden lopen. Dit is enkel voor Europa, de rest van de wereld spreken we nog niet over. Dit is weer zo een perfecte getuigenis van hoe dramatisch de situatie is, we hebben een monetair systeem dat we niet tenvolle benutten met als gevolg dat bevolkingen een bikkelharde concurrentiestrijd tegen elkaar moeten leveren. We weten dus wat doen de volgende decennia, doen alsof we van niets weten en verder strijden tegen virtuele getallen die we van het ene hokje naar het andere proberen te krijgen. Af en toe twijfel ik al eens maar toch klopt het, het is inmiddels 2015.

 7. Verstandige praat op “Kingworld” :
  .
  ” I can’t give you an exact time as to when gold will be dramatically repriced higher but I can tell you it’s a step-by-step progression. There is an inevitability to it and investors need to be properly positioned for this event. Gold and silver, which have been money for thousands of years, are going to be the ticket for surviving this earth-shaking event and also surviving this New World Order.”
  .
  http://kingworldnews.com/this-centerpiece-of-chinas-plans-for-world-domination-will-shock-people-in-the-west/
  .

 8. Hou op met zeiken, en haal je geld van de bank!!! Dat heb ik ook gedaan, er staat alleen genoeg op om de rekeningen te betalen. Als iedereen dat doet dan veranderd er pas wat!

  1. Ja John, dat is nu het resultaat van al die bangmakerij, de goudhandelaars wrijven zich al in de handen en zullen er alles aan doen om dat zo te houden. Er ligt al meer dan tachtig jaar een plan op de tafel waar we niets over horen, hoe zou dat komen? Voor de leek volstaat de samenvatting, amper aan A5-je dat we nog korter kunnen maken.

   (1) Much better control of a major source of business cycle fluctuations
   (2) Complete elimination of bank runs
   (3) Dramatic reduction of the (net) public debt.
   (4) Dramatic reduction of private debt

   http://www.imf.org/external/pubs/ft/wp/2012/wp12202.pdf

   1. Blijkbaar heb ik een luxeprobleem, wegens geen geld hoef ik me geen zorgen te maken van waar ik het moet gaan verstoppen. Met veel liefde ontvangen we aalmoezen om in leven te kunnen blijven. Wat een wereld natuurlijk, de ene schiet met bazooka’s geld in de lucht en de andere moet z’n geld verstoppen opdat die ene daar niet terug mee gaat lopen. Elke vorm van elementaire logica is ons blijkbaar vreemd, onwaarschijnlijk is het. 🙂

    1. Haha, ik zou jullie wel eens willen bezighoren, met jullie premissen en polemiek hahaha

     Ben weer zo onhandig geweest om men eigen reactie op ongepast te klikken ipv reageer , haha

     Allee dank voor de uitleg en de groeten aan tjeu en joris 🙂

     1. Je bent welkom Madman maar onze premissen liggen wel iets anders om mee te starten, we starten bij de leegte van materie waardoor we veel eenvoudiger tot oplossingen komen voor deze – laat ons eerlijk blijven – tragisch absurde situatie die slechts kan blijven bestaan door de manier hoe we denken. Het is werkelijk een kwelling voor al wie nog een beetje van logica kent, het is een mensonterend drama Madman. Eens mens moet werkelijk een fantast zijn om deze economische onkunde niet te zien, het intellect neemt zichzelf te grazen met in het kielzog de bevolking die het allemaal maar normaal moet vinden. Maar goed, laat ons eerst allemaal onze huizen verkopen omdat iemand een deksel op ‘niets’ heeft gelegd, gekker kan het niet worden natuurlijk. Of toch Madman?

     2. Ik bekijk t allemaal vanaf mijn plekske hier, werner.
      Kheb er weinig tot niets meer mee van doen. Ik vind t alleen erg voor de mensen die ongewild geen kant meer op kunnen omdat alles dichtgetimmerd zit en de meesten, de illusie van vrijheid hebben terwijl deze illusie deel uitmaakt van het slavenplan. Graag zou ik het anders zien zoals ik eerder zei, andere mensen ook een minder stressvol en afhankelijk leven van het slavensysteem ,ter verrijking van een klein clubje psychopaten,gunnen.
      Maar zoals sickworld eerder zei, het is heel lastig om , zeker als je kinderen hebt, stappen die richting op te nemen.

     3. Beste Madman, zullen het verhaal compleet maken, het zou hier gaan over economisch analfabetisme dus dat mag wel. Ergens lazen we de premisse “Onbeperkte geldschepping kan dus niet. Daarnaast zou het ook ongewenst zijn, omdat de nadelige gevolgen maar al te zeer bekend zijn, namelijk gierende inflatie.” Zoiets is economisch totaal van de pot gerukt, bij deflatie vergroot in relatieve zin immers de geldhoeveelheid en de prijzen zakken. Waar is dan de gierende inflatie? Het is andersom, alle geveinsde geldtekorten zijn slechts een getuigenis van economisch analfabetisme, dat wat die ‘grammofoonplaten’ alsmaar blijven beweren maar nog niet eens deftig over nagedacht hebben, begrijp je?

     4. mijn gedacht zit je der zelf ook diep in, werner. kijk eens waar je hele dagen je aandacht op richt en je energie aan geeft. geen kritiek, maar gewoon eens zeggen.
      das ook een gevangenis.

     5. Dat is zacht uitgedrukt Madman, we weten wel waarom we doen wat we doen. Misschien geloof je dit niet maar toch is het zo, ik zei laatst tegen m’n trajectbegeleider dat ik een studie heb gedaan over de ‘waan van de dag’, hij antwoordde daar geen tijd voor te hebben omdat hij verder moest met de ‘waan van de dag’. En toen ik weer … maar, ik zeg net … 🙂

     6. En wordt je der gelukkiger van?

      Er is ook zoiets als the art of fighting without fighting om bruce lee maar eens te citeren .Moejje natuurlijk helemaal zelf weten. Ik vind t wel goed en werk eraan er zo weinig mogelijk meer mee van doen te hebben op natuurlijke wijze.
      Alles wat ik verdien, ben nu ook 2 computers aan t repareren ondertussen, door er weer even “in” te gaan investeer ik om er nog meer los van te komen. En zo aan nog meer onafhankelijkheid te komen. Dat maakt mij wel gelukkig ja.
      Alsmede de rust en de natuur.

     7. We kennen dat Madman, we werken dan ook met neutraliserende attractors die op zich tijdloos zijn. We hebben die processen hier gedeeld overigens maar die zijn wellicht opgegaan in de traditionele ruis. We hoeven niet zozeer gelukkig te worden Madman, we hopen enkel dat mensen de ernst van de zaak gaan willen (h)erkennen om nog veel erger te voorkomen, dat is iets dat ieder voor zich maar moet bepalen natuurlijk. Als het niet ontbreekt aan oplossingen, waar ligt dan het probleem wel, denk je?

 9. Laten we de tijd ook gaan manipuleren om toch in twee dagen een 40 uur werkweek te krijgen. Heeft iedereen een fulltime job !
  Als we onze gewichten ook gaan manipuleren hebben we binnen no time tonnen aan export en andere handel.
  Gewoon een kommaatje verplaatsen en we kunnen weer verder.

  1. Beste MaD, leuke insteek maar ik zou de tijd laten voor wat het is, anders ben je ook je vrije tijd kwijt. 🙂 ‘Fulltime’ kan ook 15 uur per week zijn. Die komma verplaatsen laat enkel zien hoe absurd deze economische crisis is, het is gewoon dom maar slikken veel mensen dat als zoete koek, zo blijkt.

 10. Omdat we verder willen …. “Evolutionaire economie is een relatief nieuwe manier om over economie na te denken, die gerelateerd is aan de manier waarop over biologie wordt nagedacht: het benadrukt complexe interacties, competitie, groei en beperkte middelen. De eerste 200 jaren van economische theorie werden eerder gedomineerd door denken in termen van fysica: de werkkracht, balans, elasticiteit, en omloopsnelheid van geld, zijn voorbeelden van termen die hiernaar verwijzen. De Nederlandse econoom Jan Tinbergen staat bekend om zijn model van de economie aan de hand van waterreservoirs en waterstromen. Conventioneel economisch denken begint met een definitie van schaarste, veronderstelt dan een rationele actor die slechts een doel nastreeft: de maximalisatie van zijn welvaart of nut. Alle informatie wordt bekend geacht (“perfecte informatie”) en de waardering van zaken wordt eveneens bekend en constant geacht. Gegeven deze uitgangspunten, kan een “rationele keuze” berekend worden. Evolutionaire economie streeft een meer moderne manier van onderzoek na, die noch de karakteristieken van de objecten noch die van de beslisser vastlegt.”

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Evolutionaire_economie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: