29 Juli 2021 = Earth Overshoot Day: alles is op!

Op is op en op is weg, verdwenen, foetsie. Dat is het geval met alle natuurlijke hulpbronnen op aarde vandaag. This is Earth Overshoot Day. Alweer vier weken vroeger dan in 2019.. Vanaf vandaag 29 juli 2021 putten we uit reserves en dat duurt zolang tot…het stopt. ´Earth Overshoot Day of Ecological Debt day is de dag van een bepaald jaar wanneer – vanaf 1 januari geteld – de mensheid wereldwijd net zoveel van de Aardse grondstoffen, voedingswaren en dergelijke heeft opgebruikt als wat de Aarde in één jaar tijd terug kan opbrengen en geproduceerde afvalstoffen kan verwerken´.

Overshootday.org: ´Earth Overshoot Day marks the date when humanity’s demand for ecological resources and services in a given year exceeds what Earth can regenerate in that year. In 2021, it falls on July 29.´ E.e.a. wordt gehost en berekend door het Global Footprint Network, een internationale research organisatie die beleidsmakers tools biedt om de menselijke economie te beperken tot de ecologische limieten van de aarde. Na de noodgedwongen zuinigheid van Coronajaar 2020 stijgt onze ecologische voetadruk opnieuw met 6,6 procent. Als mensheid leven we (sommigen nuttigen caviaar en anderen rijst) alsof we 1,6 keer de Aarde tot onze beschikking hebben. NOT! En, wel, nou, wat gaan we daar aan doen…? 

 

´OPINIE | STOP MET DAT ANTI-GROEI-DENKEN´

 

Podcast: ´Moeten we nog altijd streven naar economische groei? Mijn indruk is dat steeds meer mensen denken van niet. In ieder geval lijkt dat zo te zijn in mijn kennissenkring. ‘We hebben toch alles wat we ons kunnen wensen, eigenlijk hebben we al veel te veel troep en we zijn het aan ons nageslacht verplicht de aarde in fatsoenlijke staat aan ze door te geven. Dus economische groei, dat hoeven we niet meer.’´

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: