Griekenland zal tot 2016 nog 30 miljard euro EXTRA nodig hebben om niet failliet te gaan. Dat hebben de Europese ministers van Financiën laten weten. Via Dow Jones Newswire: “De extra financiering leidt ertoe dat de overheidsschuld van Griekenland nog steeds rond de 140% van het bruto binnenlands product (bbp) uitkomt in 2020, volgens twee Europese functionarissen. Dit is nog steeds ver boven de 120% van het bbp, dat beoogd werd toen het tweede steunpakket werd overeengekomen in februari. Hierdoor dringt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) continu aan bij eurozoneregeringen en de Europese Centrale Bank (ECB) om een verlies te nemen op de leningen die ze hebben verstrekt aan Griekenland. Dit is een optie die onacceptabel blijft voor de meeste regeringen, volgens de EU-functionarissen.”

“Tijdens de eerste gedetailleerde discussie over het vraagstuk hoe Griekenland in de eurozone te houden, waren topfunctionarissen van alle zeventien eurolanden aanwezig. De trojka, bestaande uit het IMF, de ECB en de Europese Commissie (EC) presenteerde zijn bevindingen tijdens de eerste uitvoerige bespreking in negen maanden. De discussie volgt op een lang traject van de trojka in Athene, waar EUR13,5 miljard aan nieuwe bezuinigingen en belastingverhogingen, evenals economische hervormingen, werden uitonderhandeld met de Griekse regering.”

“Het gebrek aan consensus onder Griekenlands kredietverstrekkers toont aan hoe moeilijk het in de komende weken zal worden om een oplossing te vinden voor het financiele dilemma van het land. Het verschaffen van meer financiele steun is onpopulair in schuldeisende landen als Duitsland en zou ook de schuld van Griekenland verder opdrijven, maar het afschrijven van een deel van de schuld ligt even gevoelig. Eurozone-beleidsmakers willen een antwoord vinden op deze vraagstukken, zodat aan de uitbetaling van de tranche van EUR31,5 miljard voor 16 november voldaan kan worden. Op die datum wordt Athene geconfronteerd met een omvangrijke aflossing op obligaties, wat het land zich niet kan permitteren zonder nieuwe financiele steun.” (Bron: DowJones)

20 reacties

 1. @De patient Griekenland is klinisch dood. Alle middelen om deze terminale patient overeind te houden zijn uitgewerkt. Ik wens de Grieken zelf veel sterkte in deze moeilijke dagen. De nalatenschap is niet verwerpbaar en kan door de nazaten daarom niet worden geweigerd en zal na het opmaken openbaar worden gepubliceerd. De zwaarste lasten zullen worden verdeeld onder diegenen die de sterkste schouders hebben. U kunt zelf wel invullen wie dat zullen zijn. Zojuist vernomen dat ook Spanje, Portugal en Italie zijn uitbehandeld.

 2. Het wordt tijd dat het volk spreekt!!! Belachelijke vertoning, die weifelende politici. Stoppen, verlies durven nemen, uithuilen en opnieuw beginnen. Hoe langer het duurt, hoe meer het verzuurt.
  De eenvoudige burger wordt wanhopig van dit eindeloos uitstel van excecutie.

 3. Griekenland heeft helemaal niks nodig .Al het geld wat zogenaamd naar griekenland gaat stroomt regelrecht naar de banken in de noordelijke landen die sinds het begin van de eu griekenland volgepropt hebben met schuld, om vette bonussen te pakken. Terwijl ze al lang wisten dat ze het nooit meer terug zouden zien en nu zitten ze omdat griekenland het niet terug kan betalen in de problemen en staan op omvallen . En de belastingbetaler mag nu opdraaien om die schijtbanken allemaal te redden. En om het allemaal verkoopbaar te maken roept de media dat griekenland in de problemen zit.

  Griekenland en de grieken zien niets van dat geld.

 4. Gedetailleerde discussie over de vraag hoe Griekenland in de Eurozone te houden?
  Uit deze zin is al op te maken dat de optie dat Griekenland er niet in kan blijven geschrapt is.
  Dat lijkt een positieve benadering maar dat is het niet.
  Het houdt namelijk in dat afspraken er uitendelijk niet toe doen. En dat houdt een enorm risico in.
  Wie kan controleren of de Griekse politiek echt zijn best doet????
  Alleen de Troika!!!!
  En dat is het probleem. Die hebben maar één opdracht. Houdt de Grieken binnenboord. No matter what.
  Dit betekent dat wij de hele waarheid niet te horen krijgen als dat eigenlijk tot een vertrek van Griekenland uit de eurozone zou moeten leiden.
  Is dat erg?
  Ja, dat is een drama. Betekent gewoon dat we buiten spel gemanoeuvreerd zijn. Einde democratie. Niets meer en niets minder.
  Ik durf dit crimineel te noemen. De elite permitteert het zich gewoon om hun kansloze spelletje te spelen en te gokken met uw en mijn geld. Als ze verliezen is voor hun het risico niet groot, regelingen en poen zat. Daarom zijn ze ook zo flink en solidair met Griekenland.
  Solidair ( zeg maar rustig vrijgevig ) met geld van een ander.
  Dat is pas echt pervers. Wat een tuig.
  Zet je maar schrap mensen. You ain’t seen nothing yet.
  Spanje glijdt steeds verder af, en die kunnen straks op een minstens even ‘solidaire’ behandeling rekenen als Griekenland.
  De criminelen gaan net zo lang door tot we zelf dreigen failliet te gaan.
  Ze zullen nooit maar dan ook nooit op hun schreden terugkeren.
  Stelletje fundamentalisten.
  Met dank aan al die stomme varkens, die omdat ze te lui zijn om na te denken, ALLES overlaten dat elitaire schorem ( excusez le mot ).
  Sorry, maar als er voor de hardwerkende Nederlander na bijna een HALVE EEUW werken, waarvan één dag per week voor je pensioen ( is bijna TIEN JAAR FULL TIME !!!!! ), sociale premies etc weinig meer over is, dan liggen de daders op het kerkhof.
  Zo niet, dan leiden ze een onbezorgd, rijk leven en denk maar niet dat zij zichzelf verantwoordelijk houden voor het lot van al die gewone mensen die door hen beroofd zijn.

 5. @Cynicus, ik deel je mening: Greece = DEAD!

  http://www.reuters.com/article/2012/10/26/us-eurozone-greece-idUSBRE89P0K220121026

  Van ome Dick’s kanaal:

  DE JAGER SAYS POSSIBLE GREECE DELAY SHOULDN’T COST MORE MONEY // Hahahahahahaa! Wow these fanatics are delusional

  Nog meer plussen uit de US:
  http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/13121596/__Economie_VS_groeit_2___.html
  Hoeveel % is manipulatie denk je? 😉

  Alles wordt gewoon over de US vote getrokken, daarna breekt de hel los. Oktober zal een rustig maandje blijken te zijn dit jaar, Sinterklaas en de Kerstman zullen een donkere periode inluiden.

 6. @Gaengphed: die plussen uit de VS is slechts om zand in de ogen van alles en iedereen te strooien en de beurzen van een crash af te houden. Valt me op dat we met sommige zaken behoorlijk op 1 lijn zitten.
  Als de beurskoersen een paar dagen dalen worden er ineens positieve ballonnetjes in de MSN-media opgelaten die na enige bestudering nergens op blijken te slaan en vervolgens worden tegengesproken. Een voorbeeld was een akkoord tussen de “troika” en Griekenland dat her er der werd gemeld en wat later weer werd tegengesproken.

 7. Zelfs 300 miljard is nog een koopje. Het wordt meer. Maar met rente, of niet Jan Kees. Maar de Nederlanders betalen het graag en leveren hier graag een fors deel van hun schamele inkomen voor in. Tenminste dat maak ik op uit de verkiezingsuitslag van alle onnozele stemmers. Nederlanders behoren denk ik tot de meest domme bevolking op de aarde.

 8. Nieuwe bezuinigingen in Griekenland gaan niet opleveren wat ze claimen, Erger nog dat door de totale verarming van de Griekse bevolking dat bezuinigingen zelfs meer kunnen gaan kosten.

  Kortom. Dit gaat meer dan 30 miljard kosten en Griekenland is failliet en is nu ook hun soeveraniteit kwijt. (Alles voor de trojka terwijl de bevolking crepeert)

  Dat geld dat hoegenaamd voor hulp aan Griekenland is vliegt hooguit even over Athene om vervolgens naar de Griekse schuldeisers te gaan waaronder Goldman Sachs, die een zeer smerige deal met Griekenland heeft gesloten. Notabene de afdeling waar Draghi (herkent u de naam???) destijds hoofd van was.

  Wat met het helpen van Griekenland feitelijk gebeurd is dat de banken minder verlies hoeven te nemen en de schulden van Griekenland, die Griekenland onmogelijk kan terug betalen infeite over de Europese bevolking “gesocialiseerd” wordt. Dat de Griekse bevolking (metname de zwakkeren) geholpen wordt vind ik volkomen terecht, maar wat mij betreft gaat er GEEN EEN CENT naar de banken toe. En hiermee ben ik dus ook duidelijk tegen dat de EU de Griekse schulden aan de banken overneemt. Laat de banken hun eigen crisis maar betalen.

  En de situatie in Griekenland laat me nog een ding zien. De problemen zijn het grootst in de grote steden en metname onder de ouderen, zwakkeren en zieken. Veel gezonde jongeren kiezen er voor om naar het platteland te gaan om daar van de oude familiebedrijven te overleven. Ook komen er allerlei nieuwe communes, die o.a. op permacultuur gebaseerd zijn. En een tweede iets wat je ziet is dat de EU helemaal NIET sociaal is naar de zwakkere onderdanen.

 9. @Cynicus, ik merk het ook op inderdaad 😉
  Ook druk bezig met het e.e.a. inslaan qua noodvoorzieningen?

  Frankrijk gaat de volgende zijn. Lees vandaag (te) veel (negatieve) meldingen op Dick’s kanaal. Het gaat van kwaad tot erger.
  Als Frankrijk een dikke downgrade krijgt gaat België er direct achteraan. Franse banken zitten momenteel heel diep in het Zwarte Gat Dexia.

  De grap is, ik heb laatst een naam van een mijnbouwbedrijf uit Australië hier gedropt en ik vond naderhand een lijstje met de top 10 aandeelhouders. Shocking!
  http://www.millenniumminerals.com.au/top-investors
  Wat zijn die jongens van plan? Merrill Lynch, Citicorp, JP Morgan, HSBC…
  Volgens mij verwachten ze ‘iets’ . Sowieso vind ik het apart dat JP Morgan hier tussen zit. Da’s toch goudvijand #1 ?

  Anyway, ik denk dat ik maar eens ergens een aandelenrekening ga openen en een gokje ga wagen a 3 ct per aandeel.

 10. Het probleem is dat dit probleem niet op te lossen valt.
  Daarom is het ieder voor zich of ieder groepje voor zich.
  De landen waar niets meer gemaakt wordt en verkocht en waar alleen gepraat wordt dalen af. Het wordt dus flink welvaart inleveren. hoe ver??? hoe lang??? We zijn te afhankelijk geworden van het systeem dat op dit moment alleen nog maar haarscheuren vertoont. Zodra we weer onafhankelijk zijn kunnen we weer wat opbouwen, dat heet dan begint het zakkenvullen weer. ik wilde zeggen iets eerlijkers maar dit is in het verleden nog nooit gebeurt.

  Garanties uit het verleden bieden geen zekerheid voor de toekomst o nee zekerheden uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst 😳

 11. Dick Darlingtons Best Tweets 26-10-2012

  Belgium govt is on the hook for majority of the massive guarantees given to Dexia. Belgium also holds big equity stakes on the said zombie bank

  Aaaand here comes the unelected with fresh dose of propaganda: *EU, ECB SAY SPAIN PROGRAM ON TRACK

  Look what the cat dragged in: *REHN WELCOMES POSITIVE ASSESSMENT OF SPAIN AID PROGRAM

  Today: Spain Accepts Won’t Reach Deficit 2012 Target, Economista Says ; *EU, ECB SAY SPAIN PROGRAM ON TRACK // Classic €-propaganda

  SCHAEUBLE SAYS `NOTHING DECIDED’ ON GREECE’S EURO MEMBERSHIP

  SCHAEUBLE SAYS THERE ARE DOUBTS GREECE HAS MET ITS COMMITMENTS // They are called FACTS

  Zo, iedereen weer up to date. We zijn weer een week verder, nothing accomplished.

  En dit kan US wel gebruiken:
  http://www.bloomberg.com/video/meteorologist-on-hurricane-sandy-s-threat-to-u-s-zwdhzLdJTnKI91eBB3R~ZA.html

 12. Tot dusver ging 81% van de steun naar financiële instellingen, binnen en buiten Griekenland. Deutsche Bank, Banque Paris Bas, Dexia, het ABP, SocGen, Rabo, Aegon etc etc.

  Met noord Europees belastinggeld worden dus (mede) noord Europese financiele instellingen uitgekocht.

  Socialize losses, privatize profits. En Griekenland is de pinautomaat, want de schaapjes lezen allemaal:

  HULP AAN GRIEKENLAND, WE ZIJN ALLEMAAL EUROPEAAN

  Financieel fascisme, beste biflaten.

 13. @18 Moin
  Ik heb vanavond nog een stevige discussie met Nederlanders gehad. Het valt volgens hun wel mee. Het wordt wel wat moeilijker maar meer ook niet. Nederland huppelt wel door. Nou hoor ik van vrienden totaal andere verhalen.
  Maar ach, gekken zullen elkaar wel aantrekken, toch?
  Wat voor pillen moeten ik en mijn vrienden slikken om te zien dat het allemaal nog best goed gaat?
  Serieus, ‘was ist loss’ met mensen die niet zien hoe de boel langzaam in elkaar dondert…

 14. @Madman, nou, da’s voor het eerst dat Alexander een redelijk positieve oplossing schetst…hoewel hij denkt dat het maar 0,00001% kans van slagen heeft hahaha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: