Alibaba aandeel

Alibaba Group (BABA) is een Chinese holding waaronder een aantal van de grootste bedrijven en diensten vallen. De groep is met name bekend om het platform Alibaba welke de grootste e-commerce speler in China is. Naast het platform Alibaba hebben ze ook andere portalen en diensten, zoals Alipay (betalingsprovider), Youku Tudoo (Chinese Youtube),  Aliba Cloud (clouddiensten), Taobao, Tmall en vele andere bedrijven. Het is te vergelijken met Amazon in het westen, maar actief in een nog grotere markt met meer potentie.

Het bedrijf is opgericht door Jack Ma in 1991 en inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste bedrijven in China en wereldwijd. Want de Alibaba Group is ook actief in geheel Azië en in het Westen. Het bedrijf groeit gigantisch qua omzet en winstgevendheid al jaren op een rij en daar zit voorlopig nog geen eind aan te komen. Veel vergeleken Alibaba aandelen dan ook met Amazon aandelen in een vroeg tijd stadium. Ook heeft het bedrijf aandeel in veel andere bedrijven welke te maken hebben met blockchain, data processing, logistiek, finance en andere industriën welke de komende jaren flink zullen groeien dankzij de digitalisering. Op dit moment zijn Alibaba aandelen te kopen via Plus500 en Binckbank in Nederland.

AanbiederVoordelen Rating Kosten per maandMeer informatie
 /></a><br />
<p class=DEGIRO

Zelf beleggen tegen lage tarieven

Rating

9.5

Kosten per maand

Gratis

BekijkDEGIRO
 /></a><br />
<p class=
Binck

Gratis € 200,- transactietegoed

Rating

8,9

Kosten per maand

€40 per jaar

BekijkBinck
 /></a><br />
<p class=
Bux Zero

Beleggen via een app

Rating

8,5

Kosten per maand

Gratis

BekijkBux zero
Beleggen is risicovol

 

DEGIRO geeft gebruikers toegang tot een groot deel van de internationale markten, met als focus de Europese beurs. Sinds 2013 is DEGIRO één van de snelst groeiende online aanbieders van aandelen en is beschikbaar in 18 Europese landen. De belangrijkste USP van DEGIRO, zijn de institutionele vergoedingen die ze particuliere beleggers bieden en de grote lijst met ETF’s, welke maandelijks één keer per maand gratis verhandeld kunnen worden (bijbehorende voorwaarden van toepassing)

Handelen op het platform van DEGIRO is erg gemakkelijk gemaakt. Wanneer je een fonds/bedrijf hebt gevonden waarin jij een investering wilt doen, klik je vervolgens op ‘Kopen’ en selecteer je het aantal dat je wilt gaan aankopen. Wanneer je de transactie bevestigd zal deze direct worden toegevoegd aan je portfolio.

Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Heeft Alibaba Group nog groeipotentieel?

Wanneer je denkt aan Alibaba, dan denk je waarschijnlijk in de eerste plaats aan e-commerce. Dat is in zekere zin ook correct, want Alibaba Group staat vooral bekend om hun online groothandel Alibaba.com. 

Maar velen vergeten weleens dat Alibaba meer is dan dat. De Alibaba Group bestaat namelijk uit maar liefst 14 grote organisaties, actief in voornamelijk e-commerce, communicatie, digitale betalingen, cloud computing, digital media en digital entertainment. De bekendste bedrijven in de groep zijn o.a. AliExpress en Ant Group (met AliPay).

Hoe ziet de toekomst eruit van een organisatie die nu al actief is in elke laag van de Chinese samenleving?

Aanwezig in alle groeimarkten

Alibaba is een echte reus in China en het lijstje van groeimarkten waarin het bedrijf aanwezig is, lijkt oneindig. Dat is dan ook de grootste kracht van de organisatie: omdat ze in zoveel markten een stevige voet tussen de deur hebben, is het groeipotentieel gigantisch.

Zoals hierboven beschreven zijn AliExpress (e-commerce en retail) en Ant Group (digital finance) al goede voorbeelden hiervan. Ant Group bezit met AliPay op dit moment maar liefst 55% marktaandeel van alle mobiele betalingen in China.

Daarnaast zijn er ook nog TaoBao (de Chinese eBay), Tmall (vergelijkbaar met Amazon), Alibaba Health (pharmaceutica), een reeks local delivery services, TaoBao Ad Network (digitale marketing platform), Youku (online video platform), enzovoort. Let op, dit is slechts een greep uit het hele aanbod van Alibaba.

Zoals je ziet, zijn de activiteiten van Alibaba sterk gespreid en komt zo goed als elke inwoner van China wel op één of meerdere manieren dagelijks in contact met Alibaba. Omdat niet enkel de bedrijven an sich nog een groeipotentieel hebben maar ook de markten waarin ze actief zijn, kan Alibaba Group nog enorme stappen vooruit zetten in de komende jaren.

Rijkelijke data-inzichten

Doordat de activiteiten zo gespreid zijn, verzamelt de Alibaba Group een gigantische hoeveelheid data en enorme inzichten in de Chinese bevolking, waardoor uitbreidingen van hun bedrijven en producten steeds inspelen op de noden van de samenleving. De reusachtige positie die Alibaba nu al heeft, wordt hierdoor enkel groter.

Risico’s van Alibaba

Investeren in Alibaba komt niet geheel zonder risico. Zo heeft de Chinese overheid heel wat in de pap te brokken in de bedrijfswereld. Onlangs nog stelde de overheid in China de beursgang van Ant Group uit, omdat het bedrijf “niet meer zou voldoen aan de voorwaarden voor een beursgang”. Over de echte redenen blijft de berichtgeving vervolgens vaag.

Daarnaast is de moeizame relatie met Amerika niet altijd even bevorderend voor het vertrouwen van investeerders. De aandelenkoers van Chinese bedrijven, en dus ook Alibaba, kan door dergelijke externe factoren wel eens onverwachte schommelingen ervaren, ongeacht de positieve resultaten van de individuele bedrijven.

Conclusie

Alibaba is een absolute grootmacht met een schat aan data en een enorm groeipotentieel. De activiteiten van Alibaba zijn intussen doorgesijpeld naar alle lagen van de Chinese samenleving, van communicatie tot (online) shoppen en cloud computing. Alibaba heeft al een stevige voet in elke groeimarkt, dus het potentieel is zeer hoog. Daarnaast zal de innovatieve houding van CEO Jack Ma en de hele groep, de marktkapitalisatie en de impact van Alibaba enkel maar blijven vergroten.

Alibaba aandelen kopen bij de beste broker

Wil jij investeren in dit aandeel? Biflatie.nl heeft een vergelijking gemaakt tussen de beste online brokers. Het aandeel is te verkrijgen bij de volgende brokers:

AanbiederVoordelen Rating Kosten per maandMeer informatie
 /></a><br />
<p class=DEGIRO

Zelf beleggen tegen lage tarieven

Rating

9.5

Kosten per maand

Gratis

BekijkDEGIRO
 /></a><br />
<p class=
Binck

Gratis € 200,- transactietegoed

Rating

8,9

Kosten per maand

€40 per jaar

BekijkBinck
 /></a><br />
<p class=
Bux Zero

Beleggen via een app

Rating

8,5

Kosten per maand

Gratis

BekijkBux zero
Beleggen is risicovol

Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Investeren in Alibaba kan dus via bovenstaande brokers. Voor dat je wilt investeren in dit bedrijf, is het belangrijk om je goed in te lezen. Wij hebben daarom op deze pagina een overzicht gegeven van de Alibaba koers, de verwachtingen en toekomst van Alibaba maar ook feitelijke informatie zoals de jaarcijfers.

Heb je toch al besloten dat je wilt beleggen in Alibaba aandelen? Via de eerder benoemde brokers kun je je vaak gratis registreren en direct na registratie Alibaba aandeel kopen.

Koers Alibaba de actuele waarde van de aandelen Alibaba

De actuele koers van het bedrijf is te volgen via Biflatie.nl.

Via bovenstaande grafiek kun je zien wat het aandeel van Alibaba kost. Het aandeel Alibaba wordt verhandeld op HKG en is terug te vinden onder 9988. Via de Broker plus500 is het mogelijk om direct te investeren in dit bedrijf.

Alibaba kopen of niet? Is dit het juiste moment?

Door de enorm lage rentes bij de bank, zoeken steeds meer mensen alternatieve. Beleggen blijft een van de populairste alternatieve om toch rendement te halen. Voor je gaat beleggen is het belangrijk om te bepalen wat voor een belegger jij bent. Wil je “snel” winst pakken om eens wat extra geld te hebben? Of investeer jij meer voor lange termijn zodat je wellicht eerder met pensioen kan gaan?

Dit zijn natuurlijk twee uiterste uitgangspunten, maar toch is het belangrijk om te bepalen waarom je wilt gaan investeren.

Als je je doelstellingen bepaald hebt, kun je je portfolio gaan samenstellen. Sommige mensen nemen grote risico’s, als het goed uitpakt kun je veel geld verdienen. Andere mensen investeren liever wat veiliger en zijn bijvoorbeeld blij met een rendement van 5%.

De vraag of investeren in Alibaba een goede keuze is en of het een goede timing is om aandelen te kopen van Alibaba. Ben jij een echte twijfelaar? We raden dan aan om toch alvast een broker account te openen en hier wat geld op te zetten. Mocht je dan een keer snel willen instappen, dan is je account in ieder geval alvast goedgekeurd.

AanbiederVoordelen Rating Kosten per maandMeer informatie
 /></a><br />
<p class=DEGIRO

Zelf beleggen tegen lage tarieven

Rating

9.5

Kosten per maand

Gratis

BekijkDEGIRO
 /></a><br />
<p class=
Binck

Gratis € 200,- transactietegoed

Rating

8,9

Kosten per maand

€40 per jaar

BekijkBinck
 /></a><br />
<p class=
Bux Zero

Beleggen via een app

Rating

8,5

Kosten per maand

Gratis

BekijkBux zero
Beleggen is risicovol

Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Alibaba aandelen advies

Biflatie.nl biedt nooit advies over investeren & beleggen. Deze pagina kan daarom ook niet als beleggingsadvies gezien worden. Denk altijd goed na, lees je goed in over een bedrijf voor je erin gaat investeren.  Bekijk de alternatieve en maak dan pas je keuze

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: