Het aandeel Deutsche Bank is woensdag 24 oktober gedaald tot het laagste punt ooit. De daling van het aandeel naar het nieuwe dieptepunt ontstond na de publicatie van nieuwe cijfers. Er werd ten opzichte van een jaar eerder €600 miljoen minder omzet gedraaid en ruim €400 miljoen minder winst gemaakt.

aandeel deutsche bank

Aandeel Deutsche Bank 5% in de min na opening beurs

Beleggers gooiden hun aandelen Deutsche Bank in de verkoop, waardoor de koers met zo’n 5% daalde na opening van de beurs. Het nieuwe dieptepunt werd vooralsnog neergezet op €8,89. Tien jaar geleden lag de prijs van het aandeel nog ruim boven de €80,-. De problemen bij Deutsche Bank zijn al een tijdje gaande.

Eén reactie

  1. Er schuilen veel gevaren achter die grote facade van die enorme grootbank. Wordt door velen onderschat net zoals toen na de val van de Lehman Brothers vele andere banken gered moesten worden door de overheden, of beter gezegd met onze belastingcenten. Er wordt regelmatig gewaarschuwd dat de DB een hele gevaarlijke bank is als die ooit mocht gaan wankelen. De Duitse regering zou namelijk gezien het enorme balanstotaal maar vooral gezien het enorme (geheimzinnige) derivatenpakket nooit in staat zijn om met overheidsgeld deze systeembank te redden. Als ik goed ben geïnformeerd dan zou ingevolge de opgerichte EU-bankenunie een systeembank nu moeten worden gered door de gezamenlijke banken. Er wordt kapitaal gereserveerd voor een noodfonds waar in 2025 een bedrag van 55 miljard in moet zitten. Maar eerst worden de rekeninghouders en aandeelhouders aangesproken als een bank dreigt om te vallen. Omdat deze regel genoegzaam bekend zou zijn bij (zakelijke) rekeninghouders van de DB bestaat het gevaar dat mogelijk in een vroeg stadium een bankrun ontstaat. We zien dan een nieuwe situatie, namelijk dat die bankenunie i.o. hun eigen opgeblazen bankbalansen moet redden, maar pas nadat wij rekeninghouders zijn afgeroomd voor het bedrag boven het garantiebedrag van 100.000. ‘Gelukkig’ heb ik dan niets te vrezen maar ik denk dat veel slimme vermogenden al in een vroeg stadium listig genoeg zijn om hun deposito’s via allerlei omwegen veilig te stellen. Ben zeer benieuwd, wanneer bankaandelen verder weg zakken, welke nieuwsberichten er verschijnen over die bankenunie waarover nog behoorlijk geheimzinnig wordt gedaan. Ik vrees met grote vreze dat die unie in zijn prille bestaan, net als de EU, niet bestand is tegen grote financiële onrust. We gaan het zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: