Microsoft aandeel

Microsoft (MSFT) is één van de grootste bedrijven wereldwijd, het concern dat is gestart is Bill gates en Paul Allen in 1975 is inmiddels uitgegroeid tot het grootste software bedrijf in de wereld. Het bedrijf ontwikkeld en beheert verschillende computer gerelateerde software producten en diensten. Een aantal van de meest bekende producten van Microsoft zijn Microsoft Office, Microsoft Windows, Skype, Xbox, Bing, Outlook, Microsoft Teams, Visual Studio en nog veel meer. Veel producten die dagelijks worden gebruikt door een groot deel van de samenleving. Inmiddels neemt het bedrijf vele andere software gerelateerde bedrijven overgenomen om het productaanbod te groeien en meer gebruikers te binden.

Microsoft is al decennialang een ware “techgigant”. Dagelijks maken miljoenen mensen gebruik van de hardware, software en cloudoplossingen van Microsoft. Juist omdat Microsoft al zo lang meegaat in de techwereld en op de beurs, geloven sommigen dat het aandeel “volwassen”.

Het stereotype beeld van “volwassen” aandelen zijn dat de garant staan voor stabiliteit en in veel gevallen ook voor dividend, maar dat er niet veel groeipotentieel meer in zit. Klopt dit wel? Zit er nog groeipotentieel in Microsoft en is er nog een mogelijkheid om nu nog in te stappen als belegger?

Het bedrijf doet het al jaren goed en groeit al jaren op een rij, veel producten worden dagelijks door miljoenen mensen gebruikt voor hun werk en dagelijkse activiteiten. Voor veel producten heeft het een abonnementsdienst waardoor gebruikers maandelijks of jaarlijks opnieuw moeten betalen, dit zijn een grote inkomstenbron voor Microsoft. Naast software biedt Microsoft tevens ook nog hardware aan. Op dit moment zijn Microsoft aandelen te kopen via Plus500 en Binckbank in Nederland.

AanbiederVoordelen Rating Kosten per maandMeer informatie
 /></a><br />
<p class=DEGIRO

Zelf beleggen tegen lage tarieven

Rating

9.5

Kosten per maand

Gratis

BekijkDEGIRO
 /></a><br />
<p class=
Binck

Gratis € 200,- transactietegoed

Rating

8,9

Kosten per maand

€40 per jaar

BekijkBinck
 /></a><br />
<p class=
Bux Zero

Beleggen via een app

Rating

8,5

Kosten per maand

Gratis

BekijkBux zero
Beleggen is risicovol

 

DEGIRO geeft gebruikers toegang tot een groot deel van de internationale markten, met als focus de Europese beurs. Sinds 2013 is DEGIRO één van de snelst groeiende online aanbieders van aandelen en is beschikbaar in 18 Europese landen. De belangrijkste USP van DEGIRO, zijn de institutionele vergoedingen die ze particuliere beleggers bieden en de grote lijst met ETF’s, welke maandelijks één keer per maand gratis verhandeld kunnen worden (bijbehorende voorwaarden van toepassing)

Handelen op het platform van DEGIRO is erg gemakkelijk gemaakt. Wanneer je een fonds/bedrijf hebt gevonden waarin jij een investering wilt doen, klik je vervolgens op ‘Kopen’ en selecteer je het aantal dat je wilt gaan aankopen. Wanneer je de transactie bevestigd zal deze direct worden toegevoegd aan je portfolio.

Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Stabiliteit

Microsoft wordt eerder gezien als een defensief aandeel. Het bedrijf is gesetteld, heeft een stabiel inkomen, een gezonde P/E ratio en keert een aardig dividend uit. Immense dalingen of plotse crashes zal je bij Microsoft dus niet zien, maar in dergelijke gevallen reist dan wel eens de vraag of er nog wel groei mogelijk is. Echter steeg het aandeel van Microsoft van begin 2016 tot begin 2021 jaar met maar liefst 340%, waarmee het beter doet dan bijvoorbeeld Facebook (+157%). Maar kan MSFT de komende jaren nog verder stijgen?

Goed beleid

Satya Nadella, huidig CEO bij Microsoft, kwam in 2014 aan het roer en was verantwoordelijk voor een heuse ommezwaai in het beleid. Onder Nadella schakelde Microsoft over van de afhankelijkheid van de periodieke updates bij Office-klanten, naar een abonnementsmodel voor Office 365. Dit zorgde voor meer stabiliteit en omzet.

Daarnaast dumpte Nadella ook de mislukkende pogingen van Microsoft om zich te vestigen in de smartphonemarkt, maar verschoof hij de diensten naar cloudoplossingen en mobiele apps. Mede dankzij deze verschuiving wist Windows de marktpositie te versterken en controleert het nu 80% van de desktop OS markt.

Groeimarkten

Naast de modernisering (en zeg gerust verbetering) van het businessmodel, heeft Nadella er ook voor gezorgd dat Microsoft tijdig instapte in enkele groeimarkten waar nog steeds veel potentieel zit.

Zo is er bijvoorbeeld de HoloLens, waarmee Microsoft de wereld van augmented reality en binnenstapte. Verder zijn er Skype en Teams, cloudoplossingen die prima aansluiten op onze ‘nieuwe’ manier van telewerken.

Nog in het zakelijke wereldje nam Microsoft LinkedIn over, waarmee ze ineens ook meesurfen op de golf van social media, advertising en user data.

Buiten nog enkele diverse cloudoplossingen zijn eervolle vermeldingen nog voor GitHub, waarmee software gebouwd kan worden, en Azure, waarmee gebruikers apps kunnen bouwen. Azure maakt zelfs gebruik van de blockchaintechnologie zoals Ethereum.

Microsoft is er dus niet alleen in geslaagd om hun core business te verbeteren, maar ook om zich voor te bereiden op de toekomst door zich verstandig te nestelen in nieuwe groeimarkten. Als Microsoft de juiste strategische keuzes blijft maken zoals ze de voorbije jaren gedaan hebben, is het plafond nog lang niet bereikt.

Conclusie

Microsoft is inderdaad een volwassen aandeel, maar wist de afgelopen jaren een voet tussen de deur te krijgen in heel wat groeimarkten, zoals augmented reality, cloud services, gaming en zelfs blockchain toepassingen. Voor investeerders biedt Microsoft dus stabiliteit, dividend en voldoende defensiviteit, maar zit er ook nog een aardig groeipotentieel in het aandeel dankzij voornoemde groeimarkten.

Microsoft aandelen kopen bij de beste broker

Wil jij investeren in dit aandeel? Biflatie.nl heeft een vergelijking gemaakt tussen de beste online brokers. Het aandeel is te verkrijgen bij de volgende brokers:

AanbiederVoordelen Rating Kosten per maandMeer informatie
 /></a><br />
<p class=DEGIRO

Zelf beleggen tegen lage tarieven

Rating

9.5

Kosten per maand

Gratis

BekijkDEGIRO
 /></a><br />
<p class=
Binck

Gratis € 200,- transactietegoed

Rating

8,9

Kosten per maand

€40 per jaar

BekijkBinck
 /></a><br />
<p class=
Bux Zero

Beleggen via een app

Rating

8,5

Kosten per maand

Gratis

BekijkBux zero
Beleggen is risicovol

Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Investeren in Microsoft kan dus via bovenstaande brokers. Voor dat je wilt investeren in dit bedrijf, is het belangrijk om je goed in te lezen. Wij hebben daarom op deze pagina een overzicht gegeven van de Microsoft koers, de verwachtingen en toekomst van Microsoft maar ook feitelijke informatie zoals de jaarcijfers.

Heb je toch al besloten dat je wilt beleggen in Microsoft aandelen? Via de eerder benoemde brokers kun je je vaak gratis registreren en direct na registratie Microsoft aandeel kopen.

Koers Microsoft de actuele waarde van de aandelen Microsoft

De actuele koers van het bedrijf is te volgen via Biflatie.nl.

Via bovenstaande grafiek kun je zien wat het aandeel van Microsoft kost. Het aandeel Microsoft wordt verhandeld op NASDAQ en is terug te vinden onder MSFT. Via de Broker plus500 is het mogelijk om direct te investeren in dit bedrijf.

Microsoft kopen of niet? Is dit het juiste moment?

Door de enorm lage rentes bij de bank, zoeken steeds meer mensen alternatieve. Beleggen blijft een van de populairste alternatieve om toch rendement te halen. Voor je gaat beleggen is het belangrijk om te bepalen wat voor een belegger jij bent. Wil je “snel” winst pakken om eens wat extra geld te hebben? Of investeer jij meer voor lange termijn zodat je wellicht eerder met pensioen kan gaan?

Dit zijn natuurlijk twee uiterste uitgangspunten, maar toch is het belangrijk om te bepalen waarom je wilt gaan investeren.

Als je je doelstellingen bepaald hebt, kun je je portfolio gaan samenstellen. Sommige mensen nemen grote risico’s, als het goed uitpakt kun je veel geld verdienen. Andere mensen investeren liever wat veiliger en zijn bijvoorbeeld blij met een rendement van 5%.

De vraag of investeren in Microsoft een goede keuze is en of het een goede timing is om aandelen te kopen van Microsoft. Ben jij een echte twijfelaar? We raden dan aan om toch alvast een broker account te openen en hier wat geld op te zetten. Mocht je dan een keer snel willen instappen, dan is je account in ieder geval alvast goedgekeurd.

AanbiederVoordelen Rating Kosten per maandMeer informatie
 /></a><br />
<p class=DEGIRO

Zelf beleggen tegen lage tarieven

Rating

9.5

Kosten per maand

Gratis

BekijkDEGIRO
 /></a><br />
<p class=
Binck

Gratis € 200,- transactietegoed

Rating

8,9

Kosten per maand

€40 per jaar

BekijkBinck
 /></a><br />
<p class=
Bux Zero

Beleggen via een app

Rating

8,5

Kosten per maand

Gratis

BekijkBux zero
Beleggen is risicovol

Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Microsoft aandelen advies

Biflatie.nl biedt nooit advies over investeren & beleggen. Deze pagina kan daarom ook niet als beleggingsadvies gezien worden. Denk altijd goed na, lees je goed in over een bedrijf voor je erin gaat investeren.  Bekijk de alternatieve en maak dan pas je keuze

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: