Twitter logo

Twitter (TWTR) is een social media platform waar gebruikers een klein bericht kunnen delen, een bericht van maximaal 280 tekens op dit moment. Het is een platform waar mensen gevolgd kunnen worden en op elkaars berichten gereageerd kan worden, waardoor het erg interactief is. Twitter is daarmee anders dan bijvoorbeeld Snapchat en Facebook, het heeft een andere invalshoek om te communiceren.

Twitter is in 2006 opgericht door Jack Dorsey, Noah Glass, Evan Williams en Biz Stone. Het platform is enorm populair geworden, vrijwel elke celebrity, athleet, kandidaat, bedrijf en bekend persoon is te volgen op Twitter voor het laatste nieuws. Twitter heeft inmiddels meer dan 300 miljoen actieve gebruikers wat erg veel is. Het bedrijf vergaart inkomsten door het koppelen van advertenties aan de tijdlijn van Twitter, wat erg veel lijkt op de manier waar Facebook het ook doet. Bedrijven kunnen adverteren op relevante doelgroepen op deze wijze. De inkomsten zijn daarom het belangrijkste verdienmodel voor het bedrijf. Ook werkt Twitter samen met grote bedrijven als Grip, Microsoft en Google. Voor bedrijven is Twitter namelijk interessant om hun doelgroep te benaderen wat erg effectief kan via dit medium. Ook veel bedrijven gebruiken Twitter als klantenservice kanaal. Op dit moment zijn Snapchat aandelen te kopen via Etoro, Plus500 en Binckbank in Nederland.

Twitter was een van de eerste grote social media platformen die de weg vond naar het grote publiek. De IPO in 2013 gooide dan ook hoge ogen, maar eens die eerste storm wat ging liggen, lijkt Twitter er niet echt in te slagen om een deftige groei in de eigen aandelenkoers te realiseren. Daarom vragen heel wat investeerders zich af of er nog wel potentieel zit in het aandeel van Twitter, of dat het tijd is om als investeerder de handdoek in de ring te gooien?

AanbiederVoordelen Rating Kosten per maandMeer informatie
 /></a><br />
<p class=DEGIRO

Zelf beleggen tegen lage tarieven

Rating

9.5

Kosten per maand

Gratis

BekijkDEGIRO
 /></a><br />
<p class=
Binck

Gratis € 200,- transactietegoed

Rating

8,9

Kosten per maand

€40 per jaar

BekijkBinck
 /></a><br />
<p class=
Bux Zero

Beleggen via een app

Rating

8,5

Kosten per maand

Gratis

BekijkBux zero
Beleggen is risicovol

 

DEGIRO geeft gebruikers toegang tot een groot deel van de internationale markten, met als focus de Europese beurs. Sinds 2013 is DEGIRO één van de snelst groeiende online aanbieders van aandelen en is beschikbaar in 18 Europese landen. De belangrijkste USP van DEGIRO, zijn de institutionele vergoedingen die ze particuliere beleggers bieden en de grote lijst met ETF’s, welke maandelijks één keer per maand gratis verhandeld kunnen worden (bijbehorende voorwaarden van toepassing)

Handelen op het platform van DEGIRO is erg gemakkelijk gemaakt. Wanneer je een fonds/bedrijf hebt gevonden waarin jij een investering wilt doen, klik je vervolgens op ‘Kopen’ en selecteer je het aantal dat je wilt gaan aankopen. Wanneer je de transactie bevestigd zal deze direct worden toegevoegd aan je portfolio.

Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

One of a kind

Ondanks de enorme veranderingen in het social media landschap van de voorbije jaren, blijft de populariteit van Twitter toch al bijna een decennium lang relatief stabiel. Dit komt omdat Twitter een uniek model biedt, waarmee het amper concurreert met andere social media platformen. Op Twitter kunnen gebruikers namelijk openlijk hun mening delen, maar wat nog sterker is, is de mogelijkheid om Tweets van anderen te delen of erop te reageren. In een samenleving waarin de ene maatschappelijke kwestie na de andere tot openbare discussies leidt en meningen meer dan ooit verdeeld lijken te zijn, vormt het model van Twitter een ideale tool hiervoor.

Stabiele groei in omzet en winst

Sinds 2018 was Twitter bezig aan een sterk parcours wat betreft omzet- en winstcijfers. Twitter haalt het grootste deel van zijn inkomsten uit de verkoop van advertenties, zoals gepromote posts, accounts, etc. Een klein deel (14%) komt uit data licensing, waarmee Twitter andere partijen toegang geeft tot publieke data via een eigen API.

Dit wil zeggen dat Twitter wel heel afhankelijk is van de eigen populariteit en bij uitbreiding ook het aantal gebruikers op hun platform. Als investeerder is het dus belangrijk dat je goed de vinger aan de pols houdt wat betreft deze cijfers.

De coronacrisis had echter wel een stevige impact op de cijfers van Twitter, met een rampzalig Q2 met een verlies van bijna 1,5 miljard dollar tot gevolg. Desondanks zal de omzet van Twitter vermoedelijk ook dit jaar hoger liggen dan vorig jaar.

Periscope

Wat velen wel eens durven vergeten, is dat Twitter ook eigenaar is van het video live streaming platform Periscope. Video live streaming zit nog steeds in een groeifase, vooral in Europa. Het feit dat alle grote social media platformen de voorbije jaren of maanden op de kar van live streaming zijn gesprongen, bewijst dat hier heel wat potentieel te rapen valt.

Omdat video streamen nog niet aan zijn plafond zit, kan Periscope voor Twitter in de toekomst nog een ruwe diamant blijken. De (nog steeds) groeiende populariteit van livestreamers vloggers zou daarin dan ook wel eens een katalysator kunnen zijn.

Conclusie

Ondanks het rampzalige Q2 en bijgevolg pijnlijk 2020, noteerde de koers van Twitter in oktober voor het eerst sinds 2015 (!) weer boven $50. 2020 tastte de winstcijfers misschien wel aan, maar voorlopig gebeurde dus niet hetzelfde met het vertrouwen van investeerders. Zij behouden het vertrouwen in de groei die ingezet werd in 2018 en het feit dat de populariteit van Twitter consistent blijft. Ook door het potentieel van Periscope ziet de toekomst van Twitter er rooskleurig uit. Investeren in Twitter is op dit moment kiezen voor stabiliteit en de kansen op verdere groei zijn reëel. Om deze redenen is Twitter een goede toevoeging aan je portfolio, als je het nog niet bezit.

Twitter aandelen kopen bij de beste broker

Wil jij investeren in dit aandeel? Biflatie.nl heeft een vergelijking gemaakt tussen de beste online brokers. Het aandeel is te verkrijgen bij de volgende brokers:

AanbiederVoordelen Rating Kosten per maandMeer informatie
 /></a><br />
<p class=DEGIRO

Zelf beleggen tegen lage tarieven

Rating

9.5

Kosten per maand

Gratis

BekijkDEGIRO
 /></a><br />
<p class=
Binck

Gratis € 200,- transactietegoed

Rating

8,9

Kosten per maand

€40 per jaar

BekijkBinck
 /></a><br />
<p class=
Bux Zero

Beleggen via een app

Rating

8,5

Kosten per maand

Gratis

BekijkBux zero
Beleggen is risicovol

Investeren in Twitter kan dus via bovenstaande brokers. Voor dat je wilt investeren in dit bedrijf, is het belangrijk om je goed in te lezen. Wij hebben daarom op deze pagina een overzicht gegeven van de Twitter koers, de verwachtingen en toekomst van Twitter maar ook feitelijke informatie zoals de jaarcijfers.

Heb je toch al besloten dat je wilt beleggen in Twitter aandelen? Via de eerder benoemde brokers kun je je vaak gratis registreren en direct na registratie Twitter aandeel kopen.

Koers Twitter de actuele waarde van de aandelen Twitter

De actuele koers van het bedrijf is te volgen via Biflatie.nl.

Via bovenstaande grafiek kun je zien wat het aandeel van Twitter kost. Het aandeel Twitter wordt verhandeld op TWTR en is terug te vinden onder TWTR. Via de Broker plus500 is het mogelijk om direct te investeren in dit bedrijf.

Twitter kopen of niet? Is dit het juiste moment?

Door de enorm lage rentes bij de bank, zoeken steeds meer mensen alternatieve. Beleggen blijft een van de populairste alternatieve om toch rendement te halen. Voor je gaat beleggen is het belangrijk om te bepalen wat voor een belegger jij bent. Wil je “snel” winst pakken om eens wat extra geld te hebben? Of investeer jij meer voor lange termijn zodat je wellicht eerder met pensioen kan gaan?

Dit zijn natuurlijk twee uiterste uitgangspunten, maar toch is het belangrijk om te bepalen waarom je wilt gaan investeren.

Als je je doelstellingen bepaald hebt, kun je je portfolio gaan samenstellen. Sommige mensen nemen grote risico’s, als het goed uitpakt kun je veel geld verdienen. Andere mensen investeren liever wat veiliger en zijn bijvoorbeeld blij met een rendement van 5%.

De vraag of investeren in Twitter een goede keuze is en of het een goede timing is om aandelen te kopen van Twitter. Ben jij een echte twijfelaar? We raden dan aan om toch alvast een broker account te openen en hier wat geld op te zetten. Mocht je dan een keer snel willen instappen, dan is je account in ieder geval alvast goedgekeurd.

AanbiederVoordelen Rating Kosten per maandMeer informatie
 /></a><br />
<p class=DEGIRO

Zelf beleggen tegen lage tarieven

Rating

9.5

Kosten per maand

Gratis

BekijkDEGIRO
 /></a><br />
<p class=
Binck

Gratis € 200,- transactietegoed

Rating

8,9

Kosten per maand

€40 per jaar

BekijkBinck
 /></a><br />
<p class=
Bux Zero

Beleggen via een app

Rating

8,5

Kosten per maand

Gratis

BekijkBux zero
Beleggen is risicovol

Twitter aandelen advies

Biflatie.nl biedt nooit advies over investeren & beleggen. Deze pagina kan daarom ook niet als beleggingsadvies gezien worden. Denk altijd goed na, lees je goed in over een bedrijf voor je erin gaat investeren.  Bekijk de alternatieve en maak dan pas je keuze

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: