Velen zeggen het, als we onze economie willen herstellen dan moeten we af van de wilde speculaties die het traditionele leven telkens opnieuw beroeren. Speculanten hebben echter alle belang bij chaos en onevenwichten, net dit maakt het mogelijk om in snel tempo grote winsten te vergaren. De kleine man helpt dit proces door ook z’n kans te wagen op aandelenmarkten, wat veel minder opvalt is het moderne kolonialisme dat zich achter de schermen afspeelt. De kleine man speelt natuurlijk graag mee en wordt mogelijks expert, bevangen door de statistieken die hem op sleeptouw nemen. Het is koren op de molen van de grote jongens, met dank aan de kleine man.

Automaat

Het hedendaagse systeem voedt zichzelf waardoor tendensen ontstaan waarop we onze oordelen en beslissingen baseren, het zijn schijnbare wetmatigheden die slechts kunnen bestaan door hetzelfde gedrag aan te houden. Deze automaat functioneert volgens een eigen logica die niet de logica is van de traditionele markt, deze worden in ernstige mate verstoord. Hierdoor begint het systeem z’n eigen leven te leiden met als gevolg dat overheden, ondernemingen en financiële instellingen vrijwel geen greep meer hebben op deze automaat, het wordt dan vooral gokken en hopen op een goede afloop. Het punt van de omgekeerde effectiviteit is hiermee bereikt, we hebben de economie niet meer onder controle en vanaf hier is het als strijden tegen ‘het systeem’ dat de mensheid op sleeptouw neemt. De kleine man wordt hierdoor vaak het slachtoffer van wat hij zelf cultiveert maar het deert de grote jongens niet.

Achter de schermen

De kleine man vormt hierdoor een belangrijke schakel in het spel van de grote jongens die hij enkel maar tracht te evenaren, op verschillende manieren wordt hij daartoe zelfs uitgenodigd en aangemoedigd waardoor de bolide blijft draaien. Wat minder opvalt? In het elektronische wereldcasino zal elk aandeel dat verhandelbaar is tegen een hogere winst inderdaad worden verhandeld, dit wordt de grondslag van het standaardscenario van vijandige overnames. Als een onderneming een ander bedrijf wil overnemen, hoeft zij alleen maar een hogere koers voor de aandelen van dat bedrijf te bieden. Het legioen van effectenmakelaars zal er als de kippen bij zijn om contact met de aandeelhouders op te nemen en erop aan te dringen dat de kleine man z’n aandelen tegen een hogere koers van de hand doet. De kleine man doet hiermee natuurlijk een goede zaak, hij zal dan ook niet geneigd zijn om te stoppen met spelen, integendeel.

Fusiemanie

Toen deze vijandige overnames eenmaal mogelijk werden, gebruikten de grote ondernemingen ze om zich toegang te verschaffen tot nieuwe markten, speciale technologieën die door het overgenomen bedrijf werden ontwikkeld over te nemen, of eenvoudigweg verder te groeien en zo het ondernemingsprestige te verhogen. Daarentegen werden de kleinere ondernemingen beducht voor de kans dat ze zouden worden opgeslokt, zodat zij zelf ook kleinere bedrijven begonnen over te nemen om zo minder kwetsbaar te zijn voor een vijandelijke overname. Op die manier is de fusiemanie ontstaan en er lijkt geen eind aan te komen, de keerzijde is dat mensen continu onder druk worden gezet wat veel stress en andere problemen met zich meebrengt. Op deze manier wordt het ook begrijpelijk waarom zoveel complotachtige constructies lijken te bestaan, het hoort nu eenmaal bij het spel dat door de kleine man – niet aflatend – op kruissnelheid gehouden wordt.

Kwinkslag

Economie is natuurlijk ook maar een spel en we hoeven niet onmiddellijk het kind met het badwater weg te gooien, zoals altijd zijn er voor- en nadelen waarover de meningen dan weer uiterst verdeeld zullen zijn. Zo zal die kleine man dit artikel misschien niet zo graag lezen, de perceptie zou immers kunnen ontstaan dat hij schuldig wordt bevonden voor de economische malaise van alledag. Dit is allerminst de insteek van dit artikel, de vraag stelt zich of andere visies ook een plaats mogen krijgen in het wereldbeeld. Waar willen we naartoe met onze samenleving? Laat ons daarom een kwinkslag maken opdat ieder voor zich een keuze kan maken, aan sociale alternatieven ontbreekt het niet. Anders gezegd, veel mensen hebben er al eens over nagedacht, het zou allemaal anders kunnen maar dat betekent dat we ook onze manier van denken en handelen dienen aan te passen. Knap lastig natuurlijk, misschien hebben we nu twee werelden nodig, voor elk wat wils?

73 reacties

  1. vooral dit zinnetje zegt mij weeral genoeg

   Laat ons daarom een kwinkslag maken opdat ieder voor zich een keuze kan maken, aan sociale alternatieven ontbreekt het niet.

   Maak u bekend, auteur

   1. Het blijft een slap verhaal… ook de reactie van de beheerders naar Koen is net zo triest te noemen. Koen moet eerst reageren en dan pas krijg Koen een reactie.. Wij horen niets.. Denk je echt dat Werner weg is… ? geen tekst of uitleg niets.. Weinig respect van de beheerder..

     1. Er zijn wel degelijk beheerders, en ik kan u vertellen dat ook Koen nog een vinger in de pap heeft. We zijn op de achtergrond druk bezig om Biflatie weer op de rails te krijgen. Hierbij speelt de input van de lezer een grote rol.

   1. Ik neem aan dat je bedoelt dat werner de auteur is, das geen verassing.
    Ik begrijp alleen niet dat ie dat nog steeds kan doen, terwijl je zegt dat de input van de lezers een grote rol speelt , en werner door velen als grote stoorzender van de discussie wordt gezien.
    Nu zijn reacties geflagged worden en hij dat niet meer kan, gaat ie met zijn login een beetje herhalen via topics wat ie in zen warrige reacties al schreef. Dat vind ik zeer triest gedrag.

    1. We zullen en kunnen niet toelaten dat er publiek rondloopt, hetzij deelnemers aan reacties, hetzij schrijvers die een kans is gegund, een dergelijk platform ten gronde te richten. Volgende week heb ik een meeting met de oprichter van Biflatie en zal een van de agenda punten zijn hoe Biflatie naar een hoger niveau getild zal worden. Dank allen voor uw input.

    2. Het was zeker een verrassing voor je, dat je dit hoorde.

     Wat voor wezenlijke betekenis speelt die werner nog in jouw leven.

     Schijnbaar nog te veel, omdat je er nog steeds veel aandacht aan schenkt.

     1. Het klinkt bijna alsof Werner hier een aantal mensen goed geraakt heeft.

     2. Als je er nou nog niet achter bent dat werner hier heel de tijd alles heeft lopen verstieren, dan vraag ik me af hoe goed je hebt opgelet de laatste maanden.
      Als je daar dan ook nog een beetje in gaat lopen stoken, nee man, dan heb je t wat mij betreft wel voor elkaar.

      Verder kun je denk ik de naam van het blog beter veranderen in bEUflatie, want het slaat helemaal nergens meer op wat er hier allemaal gebeurd en volgens mij nog bewust ook.
      En je manier van verwoorden/reageren draagt daar niet pozitief aan bij naar mijn idee, beste creatormusic.
      Doe er mee wat je wilt, maar wat mij betreft is t al lang einde verhaal met het biflatie wat wij voordien kenden.
      Maar mischien als je idd de onderwerpen op NuJij gaat zetten, ga je het wel naar hoger niveau tillen, bwahahahaha.
      Man,man,man. Succes met je bende.

     3. Daarnaast zie ik in je disqus profiel dat je naast de enkele commentaren van de laaste weken hier, een heel jaar niks hebt gepost met deze gebruikersnaam, en dat je op goudportal ook mod bent, waar die laatste reactie een jaar geleden was.Ik vind t allemaal heel dubieus, broeder.

    3. W is een riskante ‘gratis geld emotie’ globalist, m.i. een gesponsorde filosoof van het establishment. Dit is geen artikel van W.

     1. Ten eerste: je zegt W. wat betreft degene die niet genoemd mag worden.

      Ten 2e, op biflatie zitten we hier nu een beetje in The Twilight Zone…

      En daar heeft deze band wat over te zingen, uit nederland nog wel liefst!
      Het nummer heet ‘Fading Lines’

      https://www.youtube.com/watch?v=IsHc8Hce_D0

      echt grappig is wel dat er een weerspieheling is van de wereld waarin we nu leven met betrekking tot biflatie…
      Niks blijkt hier meer zeker te zijn, wat is hier aan de hand, wie zit hier achter… Niemand zegt t bijna dus ik dan maar ook.

      Affijn even een creatief teken van moed dan maar… het geeft men een risico op gevangenis…. begrijpt u meteen wat ik eerder zei over creativiteit en fantasie…

      Hulde Hans

      https://www.youtube.com/watch?v=mw2l_9ZYTa8

      Het vrije woord?

     2. Benieuwd naar de response Mad.

      They better make it good. REAL good.

 1. Je bent er zelf toch nog altijd bij als je in aandelen
  stapt. Er is een oud gezegde schoenmaker blijf bij je leest. Maar de hebzucht
  van vele maakt dat men domme dingen doet.

  Een tip heb je er geen verstand van blijf er dan bijweg hoe
  mooi ook de verhalen zijn want vaak ben je dan al te laad.

  1. Heb er vele in de jaren 90 tot 2001 zo arm als een rioolrat zien worden met beleggen.
   Ooit belde een handelaar in aandelen mij op met een halleluja verhaal.
   Waarop ik antwoorden, wat ik niet begrijpt dat als de door u beloofde winst op deze handel deze aandelen niet zelf houd.
   Toen werd het heel stil aan de lijn en die werd verbroken.

   1. Kerkratten zijn overigens nog veel armer.
    Zo heb ik eens wat aandelen gekocht en bij een instortende markt toch nog met een kleine winst via de bank weer verkocht , De vraag van de bank was waarom ik dat toch deed. Nadat ik weer opgestaan was van de mij overvallen verbazing vroeg ik aan die malloot waarom ik dat niet zou moeten doen.Zegt die malloot :”als iedereen dat gaat doen dan stort het aandeel in elkaar”. Ik viel toen helemaal om. Dat was een Rabo(ruimt arme burgers op) mannetje.

    1. 1985 een bekende van mij heeft 300 aandelen Akzo ge erft en die stonden toen op 17,5 gulden maar wilde ervan af.
     Heb een persoon met knaken geregeld en de aandelen gekocht die een jaar later weer verkocht en stonden toen dacht ik 57 gulden.
     De winst gedeeld en de bekende van mij was plots zeer boos.
     De sukkel.

 2. Heren, we kunnen helaas niet van het een op het andere moment beslissen of een schrijver moet aanhouden of daadwerkelijk zal moeten plaatsmaken. We zullen de reacties en kliks op Biflatie.nl en ook op NuJij waar de artikelen ook gepost worden analyseren en op basis daarvan onze conclusies moeten trekken. Dan zal blijken of Biflatie.nl een geschikt podium is voor Werner, de ja of de nee.

  1. Dus… Nadat Koen al eerder afscheid nam van Werner omdat het te ingewikkeld werd.. Na alle feedback en gezeur intussen op dit platform omtrent Werner.. Geven jullie hem nu opnieuw een anoniem podium om een democratische kans te krijgen… ?
   Ik heb jullie onderschat.. , Tis GE-NI-AAL !! echt van deze tijd…, of hoe zeg je dat ?

 3. Het is nogal makkelijk om de banken en grote bedrijven de schuld te geven. De hoofdschuldige in elke financiele crisis is de gewone burger, die met zijn stemrecht, op elke idioot stemt, die de burger gouden bergen belooft.
  Het mooie is, dat die zelfde burger weet dat de overheid een wanpresterende, inefficiente, incompetente organisatie is. Maar, toch stemmen in de ijdele hoop, dat misschien er toch nog een voordeeltje eruit kan slaan.
  Elke burger, bedrijf of groep wilt nieuwe rechten hebben, die de overheid natuurlijk moet verstrekken, maar hoe dat allemaal betaalt moet worden, wordt gemakshalve maar even vergeten. Uiteindelijk levert dit hogere belastingen op, of nog makkelijker, de overheid gaat gewoon geld lenen.
  Het resultaat zijn wereldwijd enorme staatsschulden, een te grote financiele sector en continue zijn er noodmaatregelen noodzakelijk om de boel hoog te houden.
  Elke nieuwe wet, regel of rechten, betekent gewoon dat de rekening omhoog gaat. Kies je voor een overheidsoplossing oftewel voor een bureaucratische oplossing, uitgevoerd door ambtenaren en politici, dan gaat de belasting omhoog, want overheidsproducten zojn niet gratis, je moet ervoor betalen.

  1. Wanbeleid van politiek zorgt voor hogere belastingen.. jsf , betuwelijn.. noem maar op. Niet de burger die een bepaald recht terug wilt hebben.. Overheid neemt eerst het recht af om je vervolgens te laten betalen.. Media zetten een beeld neer waar ik bijna niet tegen op kan discussieren. Zij zorgen voor een wereld waar mensen door de bomen het bos niet meer zien.. goede journalistiek zorgt voor een wereld die op feiten is gebasseerd en niet op de belangen van de grote jongens..

   1. De overheid neemt je vrijheid af, om dat te vervangen door rechten of aanspraken op publieke goederen en diensten. Maar, net als het kopen van consumenten goederen, zul je ervoor moeten betalen. Het is iets erger, soms moet je publieke goederen en diensten afnemen, en de prijs ervoor betalen die geeist wordt. Geen keuze dus.
    Heel veel burgers hebben de overheid en haar bestaansrecht diep in hun hoofd zitten. Het is eigenlijk een geloof geworden, en op het moment dat je de overheid ter discussie stelt, zie mensen angstig, bang en zelfs agressief worden.
    In mijn ogen is het eigenlijk niet interessant of de overheid goed functioneert, het is een systeem dat mensen en bedrijven steeds meer in een keurslijf dwingt.
    En de media, wiens brood men eet, wiens woord men spreekt.

 4. Ik wil hierbij de kleine beleggers HEEL duidelijk waarschuwen.

  Door de lage rente op de spaarrekening worden spaarders verleidt door de hyena’s om hun spaargeld in dividend aandelen te stoppen.

  Dit was leuk, tot nu aan toe!!!!!!!!!

  Dit zal de zoveelste misleiding blijken, terwijl de aandelenmarkten over hun top heen gaan.
  Het slimme grote geld, haalt hun kapitaal al weer uit de aandelen en belegt het al weer ergens anders in.

  Ga voor augustus/september 2016 uit de aandelen en spreid uw geld in veiligheid, ook een deel in cash.

  Volg uw eigen gevoel en laat mijn reactie een waarschuwende noot zijn.

 5. De 1e zin van het artikel luidt: Velen zeggen het, als we onze economie willen herstellen dan moeten we af van de wilde speculaties die het traditionele leven telkens opnieuw beroeren.
  Ik denk dat de oorzaak veel dieper ligt en dat je je moet afvragen, hoe is het eigenlijk mogelijk dat er op deze manier gespeculeerd kan worden? Zelf heb ik daar ondertussen wel een aardig idee van gekregen en dat begint – hoe kan het ook anders – bij fiat geld en nergens anders.

 6. Ik vind juist dat speculanten nuttig zijn. Los van de vraag wie nu de speculant eigenlijk is. Iedereen die belegt, zoekt voordelen in de financiële markt. Hoe meer geld je tot je beschikking heeft, hoe groter de slagkracht. Net als elke belegger, kan de speculant fouten maken, en zelfs daardoor failliet gaan. Een speculant zijn, is geen garantie voor succes. Oh, zelfs overheden en hun staatsbedrijven beleggen of zijn speculatief bezig.
  Voor degene die iets tegen speculanten hebben, als een speculant voor jouw belegt, en deze maakt een behoorlijke winst, zeg je doen ook, die winst wil ik niet hebben, of…?
  Daarbij, wie maakt zich nu het meeste druk over speculanten, dat zijn bijna altijd de centrale banken en de overheid.
  Centrale banken en met hun de overheid, verwateren de waarde van de nationale munt. Als een speculant de prijs van de munt onderdruk zet, met de mogelijkheid tot een devaluatie, is dat dan de schuld van de speculant, of degene die in eerste instantie de munt naar de klote heeft geholpen, namelijk centrale banken en de overheid?

  1. ‘Wilde speculaties die het traditionele leven telkens opnieuw beroeren’ is natuurlijk wel iets anders dan de speculanten waar jij het nu over hebt. Speculeren op zich, d.w.z. gebaseerd op de werkelijke onderliggende goederen is natuurlijk geen probleem of misdaad. En zou misschien nog wel eens nuttig kunnen zijn, wie weet. Speculeren op fiat geld met fiat geld is het probleem. Dat is een gebed (gewed) zonder end en uiteindelijk hebben we al zo vaak gezien wat er ten lange leste met fiat geld gebeurt. Het wordt waardeloos, tenzij je het hebt kunnen omzetten in zaken die hun ‘echte’ waarde kunnen behouden. En dat fiat geld wordt waardeloos omdat er niets tegenover staat en ‘ongelimiteerd’ bijgedrukt kan worden.
   Er is een wezenlijk verschil tussen de reële economie en de financiële economie. En over dit onderwerp kunnen boeken vol geschreven worden, maar het gekke is, die zijn er al en keer op keer laat het grote publiek zich weer door de tegenwoordige banken en huidige overheid in de luren leggen door de meest waardeloze semantische bullshit.

 7. De schuldigen van elke economische en financiële crisis zijn de mensen, bedrijven en instanties die geld verzamelen en het niet terug in de economie laten vloeien.

  Geld is een ruilmiddel, en niet bedoelt om te verzamelen.

  Elk systeem waarbij geld zowel een ruilmiddel is als een oppot middel, is gedoemd te falen.

  Het maakt niet uit of je nu vindt dat goud geld is of dat je uit het kamp van fiat is geld komt.

  De hele discussie over goud en fiatgeld is zinloos zolang men niet begrijpt dat geld nooit een ruilmiddel en oppot-middel tegelijk kan zijn.

  Aandelen zijn natuurlijk helemaal een farce. De beurs is ooit opgericht om bedrijven aan liquiditeit te helpen buiten het bankensysteem om. Nu is de beurs een oppot middel geworden, d.w.z. dat aandelen overgewaardeerd worden om er pseudo welvaart in op te slaan.

  Als je aandelen koopt dan haal je liquiditeit uit de echte economie en stopt dat in de virtuele economie. Je koopt aandelen van bedrijven die winst gedreven zijn, en om die winst te behalen moet er bezuinigd worden. De toeleverende bedrijven worden uitgeknepen en mensen worden ontslagen.

  De media doen alsof een stijgende beurs een teken is van economische groei, maar juist het tegendeel is waar.

  In een systeem waarbij geld zowel een ruilmiddel als een oppot middel is wordt een kleine groep steeds rijker en een grotere groep steeds armer.

  Uiteraard is er een simpele oplossing waarbij zowel de geldverzamelaars als de geldleners baat bij hebben.

  1. Dus geld is niet iets wat je moet kunnen verzamelen? Nou is geld tegenwoordig alleen maar fiat geld, er staat niets tegenover toch? En met niets wordt hier bedoeld, schuld. Tenminste voor het financiële deel van de economie. Je zult toch echt verschil moeten maken tussen een bezit, in wat voor vorm dan ook en bezit in de vorm van een schuld. Alleen al het gezegde wat ik hier gebruik ‘bezit in de vorm van een schuld’ is natuurlijk semantische onzin. En dat is nu precies wat er al eeuwen aan de gang is.
   Verder ben ik van mening dat die discussie over fiat geld en goud helemaal niet zo zinloos is. Goud verwijst hier naar een bezit, dat in ‘fiat geld’ kan worden omgezet om mee te handelen, als dat nodig is. Is die tussenstap noodzakelijk? Ik denk van niet. Laat dat maar over de twee partijen die een transactie aangaan. Moet het per se goud zijn om als bezit aangemerkt te worden? Ook dat is niet geval. Alleen voorlopig is er nog geen beter wereldwijd geaccepteerd medium gevonden, dat die rol kan overnemen.
   En als je nu mijn eerste zin nog eens terugleest, wat komt er nu het meest in aanmerking om de rol van geld te spelen. Dat klopt toch?
   Echt geld d.w.z. in tegenstelling tot fiat geld, is het sociaal circulerende kapitaal wat zo mooi omschreven is door Adam Smith. En dat komt en gaat al naar gelang dat nodig is en alles op wens van de eindconsument. M.a.w. Power to the People. Die eindconsument behoort dus alle touwtjes in handen te hebben, maar we hebben dit door allerlei semantische bullshit uit handen gegeven aan een kleine groep, zonder ons te realiseren wat we nu eigenlijk uit handen gegeven hebbe en aan wie.

   1. Beste Dick. Ik weet dat het lastig is om te begrijpen omdat je het nu eenmaal zo gewend bent.

    Geld = krediet oftewel schuld
    Goud = bezit oftewel kan nooit geld zijn

    Geld kan nooit zowel ruilmiddel als oppot middel zijn, dat is gewoon een feit. een mooi voorbeeld is het geldsysteem gedurende de nationaal socialistische periode.

    Het geld was fiatgeld, maar het werd in omloop gehouden d.m.v. een winstbelasting van 98%. Duitsland groeide economisch enorm t.o.v. de landen die vasthielden aan een goudstandaard.

    Het is werkt heel simpel.

    Geld gebruik je om te lenen en je rekeningen te betalen.
    Goud gebruik je om te sparen.

    Zodoende blijft het geld in omloop en kan iedereen zijn schulden betalen. Door te sparen in fysiek goud bouw je vermogen op zonder dat de economie daar last van heeft.

    Dit systeem heet het eurosysteem. Het enige wat er nog moet gebeuren is de ontkoppeling van de dollar (papiergoud) en goud en de economie draait weer als een tierelier.

    De ontkoppeling van papiergoud en goud zorgt ervoor dat de overgewaardeerde beurzen en obligatiemarkten leegstromen richting fysiek goud. Nederlandse pensioenfondsen hebben gemiddeld 3% goud. Er gaat dus geen welvaart verloren, het neemt slechts een andere vorm aan.

    Het is asociaal om schuldverklaringen te sparen zodat anderen hun schulden niet meer terug kunnen betalen vindt je niet?

    1. Ik ben bang dat je niet goed leest Aap Nootmies. En jammer dat je krediet zonder meer gelijk stelt aan schuld en dus geld. Naast krediet is er ook nog discount, iets waar je helemaal aan voorbijloopt en eigenlijk de basis vormt voor de reële economie. Waar je wel gelijk mee hebt, al is het maar ten dele, dat bezit nooit geld kan zijn. Het kan te gelde worden gemaakt, maar die stap is niet echt noodzakelijk, maar maakt het proces wel makkelijker. Maar dat wat je hierboven zegt is allemaal gezien uit de situatie van nu en die situatie lijkt ook mij bepaald niet echt gezond. Zeker als je stelt dat ik (we) dat nu eenmaal gewend zijn.
     Volgens mij haal je echt twee dingen door elkaar en dat is de reële economie en de financiële of moet ik hier zeggen de virtuele. En dat is waar het twee- of meerstromenland eigenlijk altijd weer zijn oorsprong vindt, economisch of semantisch gezien dan.

  2. “Geld is een ruilmiddel en niet bedoeld om”….

   Precies daar gaat het fout. Het is MIJN geld (valuta, geld is iets anders)’ IK heb ervoor gewerkt, dus IK bepaal wat ik daarmee doe. En NIET jij.

   Als IK wil sparen, dan doe ik dat. Elke route tot ontmoediging daarvan is financieel fascisme.

   1. Hmmm, ik las net je andere reactie mbt goud, je intenties zijn blijkbaar goed. Freegold-achtig.

    Ik geef 5 ounces goud in deposito, of zilver, fysiek uiteraard, en krijg daarvoor een debitcard met €20.000,-

    Bij een ander wellicht €18.000, of €30.000,-

    Freegold.

   2. Arbeid,lichamelijke of geestelijke arbeid vertalen in geld leidt tot slavernij.
    Zo simpel, de gelddrukkers zijn u dankbaar.’
    Of je t nu spaart of leent.

 8. Je moet heel goed beseffen dat de illusie waarin we leven gecreerd is door de mens.
  De mens die denkt boven het ecologisch systeem te staan wat de planeet bied.
  Heel de ‘economie’ is een illusie die in stand wordt gehouden door afhankelijkheid ervan wat betreft zelfbehoud. Een eigen gemaakte gevangenis.

  Dus, lieve mensen, wanneer je wilt weten waar t echt te vinden is, begin dan te zoeken in u zelf. En te spitten in de lichamelijke maar vooral ook geestelijke afhankelijkheid van heel dit opgelegde circus maximus.

  Als de poep van deze verzonnenheid opposiet aan de menselijke natuur de ventilator raakt zal er maar 1 houvast zijn, en dat is teruggaan naar de basis. Aansluiten in de keuken van moeder aarde.

  Vele discussies over de gammele boot en hoe de kapitein iedereen onderdrukt zijn nutteloos als je niet zelf kan zwemmen, broeders.

 9. De speculant als zondebok
  Voor een manco veel dieper
  Als een slechte gok
  Op groei en hyper
  Zowaar d’edele aap
  In het land van meer
  Geen raad meer weet
  Steke zijn raap
  In andermans reet
  Langs de akkers van weleer

  1. Ik vind t wel mooi wat je doet, Het is creatief. Eigenlijk des mensens grootste kracht, maar dat ook begrijpen ze zelf niet.
   Daar hebben de mensen, zoals in t verleden al gebleken is geen boodschap aan.

   De meeste mensen zijn naast onwetend ook bijzonder bang, en afhankelijk.
   Ik heb ervaring in meerdere bedrijven waar ik werkte dat mensen klaagden en zaagden over de bedrijfsvoering maar ze mooi hun mond hielden bij het maandelijkse werkoverleg, uit angst om bij de volgende reorganisering hun baan te verliezen.

   Het is die geconditioneerdheid die de meesten tegenhoud om hier op biflatie de meesten tegenhoud om een ‘stand’ te nemen tegenover werner of tegenover die figuur die zich creatormusic noemt.

   Wat heb ik met die figuren van doen? Helemaal niks. Ik hoef mijn mening niet te verbloemen in mooie uitspraken omdat die figuren mij niet kunnen raken. Snap je?
   En respect? Voor Koen had ik respect.
   Koen heeft en had zijn handen aan t net.
   Die zit op de boot en vangt vissen om te eten.

   Praatjes vullen geen gaatjes , ik heb respect voor mensen die wel gaatjes vullen.

   Waar ik op kan vertrouwen en die waarheden praten buiten de matrix, buiten het satanistische systeem wat groeiende is om ons ten gunste onze ziel tot slaaf te maken.
   Ik heb het idee dat biflatie overgeheveld is naar een of andere pipo , of t nou in samenwerking met wEUrner is of niet maar dit eis niet de biflatie van voordien. Toen we ktm hier nog zagen.

   De schijt met dit. En creatormusiek, je antwoorde niet maar ik snap heel goe waarom.

   Kijk effe om je heen…. referendum nee…. maak nie uit.
   In duitsland, caberetier aangeklaagd door turkse hitler.

   Weet je wat leuk is, mensen, we zij allemaal op school geleerd via de geschedenisboekjes hoe nederland zo geod was in verzet tegen nazi duitsland…. nou look again, de meesten gaven de joden aan.
   Maar dat lees je niet want dat helpt de natie niet achteraf. Dat de ss-er geholpen zijn door bernaherd om te vluchten naar argentinie via de klm.

   Wordt nou de schijt eens wakker mensen.
   IPV te blijven hangen voor eigenbehoud.
   Revolutie betekend niertdat alles makkelijk blijft en dat je bij de ikea kan blijven shoppen, revolutie betekent actie en zelfopoffering.

   Wat gaat u zeggen op uw sterfbed?

   Echt op dit moment schijt ik op de lafheid van de mensheid.

   https://www.youtube.com/watch?v=W_IFHYzk0rY

   1. Sorry voor de typfouten maar ik nam niet de tijd om t na te lezen.

    Ach, wat maakt t uiteindelijk ook uit.
    Velen zullen toch pas in actie komen wanneer ze nisk meer te vreten hebben.
    Zie de franse revolutie.

    Mag ik u allen betitelen als sociale debielen? Nee he.
    De elite doet dat wel. Ze kunnen alles met u doen wat ze willen.
    Want u hebt het immers nog goed op de kruimels die ze u laten. Kijkend naar de poppenkast met jan rutte en keutrein die ze u aanboden ter discussie wat betreft uw leven.
    Ik kan gewoonweg niet begrijpen dat u dit pikt als vrij mens. Oh , hohoho
    Nou zei ik wat, als vrij mens.
    Was u dat?
    Of bent u een gebakken pannekoek, in angst geboren en klaar om geconsumeerd te worden met als belofte voor uw laatste jaren in vrede te mogen leven op een belofte van gebakken lucht.
    Wordt nou toch eens wakker mensen.

     1. Ik zal u eerlijk zeggen, ik heb mij vrijgevochten, tot nu toe.

      Maar ik ga nog liever dood in de strijd.

     2. Laf, bang en afwachtend.
      Uit angst van represailles van de baas.

      Toegeven is de eerste stap, uit bang zelfbehoud, voor kruimels. En dat weten ze.

   2. Het systeem is aan het instorten, ‘onze’ leiders trachten de illusie hoog te houden. Langs social media, lamestream media etc etc

    Import van derde wereld tuig om de pensioenen overeind te houden, negatieve rente, manipulaties in alle financiele markten. Gaat allemaal falen, duurt alleen wel jaren voordat het geindoctrineerde plebs, naast kijken, ook gaat zien. Heheh…

    Laat je niet gek maken Mad…

    Tik tok…

   3. Hoi mijn beste…. ik leef weer helemaal met je mee …. met je struggle for life en no guts, no glory 🙂

    @Madman
    Ik heb ervaring in meerdere bedrijven waar ik werkte dat mensen klaagden en zaagden over de bedrijfsvoering maar ze mooi hun mond hielden bij het maandelijkse werkoverleg, uit angst om bij de volgende reorganisering hun baan te verliezen.

    Nooit en te nimmer zagen en klagen, want je bent immers zelf je eigen kapitein.
    Altijd als uitgangspunt gehanteerd “maximaal iets 2 maal zeggen of eenmaal iets opschrijven en voor altijd bewaren”. Zonder nadien ook maar één enkel woord ergens aan vuil te maken (praatjes vullen geen gaatjes), kun je heel goed laten merken dat je er “schijt” aan hebt zonder jezelf direct in de nesten te werken. En morgen …… gelukkig met een goed gevoel weer aan het werk 🙂

    1. haha, ja bedankt, kende ik al.

     Die pannekoek gaat bij t nieuwe topic gewoon weer verder, met bescherming van bovenaf. Net als mark rutte zeg maar, die ook aangenomen is om alles kapot te maken met prietpraat.

     Biflatie is om zeep, helaas.

     Hou je goed, Harold!

 10. Even over wilde speculaties. Ik ben benieuwd wie er op 10 februari is ingestapt in aandelen Arcelor tegen € 2,62. Op dit moment doen ze ca. € 5,35 en dat lijkt me nog beter dan de vele berichten over goudmijnaandelen over dezelfde periode.
  Eén ding is wel duidelijk, het kan ook gewoon metaal zijn dat blinkt.

    1. nee dat niet maar wel van het begin 2016 ook niet slecht toch?

     kijk eens naar emgold.com maar er zijn er vele hoor.

     1. Klopt. Ik wilde alleen nog eens even heel duidelijk stellen dat er veel meer gebeurt dan alleen maar goud en zilver als speculatie. Wilde speculatie dan.

     2. zeer zeker kijk eens naar de uranium markt die gaat ook wild worden verwacht ik, als zelf de arabische landen kerncentrales gaan bouwen weten ze iets wat wij blijkbaar niet nog niet weten, echte speculatie vind ik 40-45 jaar geld verplicht afstaan voor je aow en pensioen en dan een goed eindresultaat verwachten…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: