´Aanvallen tot er “totale, langdurige stilte” heerst´

Die ´stilte´ – dat is dan de Palestijnse bevolking gedwee haar weinige land ook nog door Israël laten inpalmen, zal er nooit komen. Het is, hmm, ´gevaarlijk´ om partij te kiezen in het conflict (zeg maar de Oorlog, the never-ending-War) tussen Israël en de Palestijnse Staat. Gevaarlijk? Waarom eigenlijk? We hebben het hier over een regering en een kleine minderheid van extreme Joden die hun dixit Heilige Land willen. Willen in 100 procent ´eigendom´ bezitten, dat is inclusief Jeruzalem? Want Joden, de Joodse bevolking, mag je zogezegd nooit op de lange tenen trappen. Niet meer na wat hen in WOII is overkomen. Zo heet het dan. ´De spanningen tussen de Israëliërs en de Palestijnen zijn afgelopen nacht opnieuw hoog opgelopen. Vanop de Gazastrook werden honderden raketten naar Israël afgevuurd. Daarbij vielen zeker twee doden. Israël voerde dan weer een nieuwe reeks bombardementen uit op de Gazastrook. Langs Palestijnse zijde sneuvelden al 48 mensen, onder wie 14 kinderen en 3 vrouwen. De VN-Veiligheidsraad komt vandaag in spoedzitting bijeen.´Het is een zeer, zeer gecompliceerde Zaak, die al af en aan sinds 60 jaar de media haalt. En niets raakt opgelost. Niet één Groot Staatsman of -vrouw die opstaat en verzoent. Die oplost, met respect voor beide partijen. Enkele Amerikaanse politici – Clinton, Obama – kwamen wel dicht in de buurt van een oplossing, maar het heeft niet zo mogen zijn. Op verschillende momenten in de tijd leek een soort van oplossing dichtbij, waarbij gepraat werd en vooral: geluisterd. In plaats van wapens te laten beslissen, wat natuurlijk nooit een definitieve, duurzame oplossing kan bieden. Dus: de Oorlog tussen hardliners vanwege Israël en de Palestijnen blijft vandaag meer dan ooit een never-ending-War. En de wereld staat erbij en kijkt ernaar…

Stenen versus tanks

De problemen, die aan duizenden, honderdduizenden burgers aan beide zijden en militairen het leven kostten and counting, begonnen reeds in 1948 met de stichting van de Joodse Staat. Israël. Dit heeft wortels die veel langer teruggaan, tot wel in de 19de eeuw, zoals u in onderstaande video zult vernemen. Wat ook speelde was een soort van schuldgevoel bij de overwinnaars na Wereldoorlog Twee. Het is namelijk gedocumenteerd dat de geallieerde naties veel eerder wisten van het bestaan van zoiets vreselijks als concentratiekampen. Waarin miljoenen, niet alleen Joden!, de dood vonden. Een Joodse staat zonder een officiële erkenning van een Palestijnse Staat, door beide én de wereldmachten dan, was een ruezegrote vergissing. Hier spelen niet zozeer religieuze kwesties (behalve dan bij de extreme Joden, de Zionisten). Het is voor alles een kwestie van Land. Land, land en nog eens land. De Palestijnen wordt land afgenomen, gestolen, beetje bij beetje. Hoeveel land? Dat toont een Tweet, ook hieronder te zien. De Palestijnse jeugd vecht met stenen en molotov cocktails. De Israëlische militairen met zwaar materieel als tanks en vliegtuigen, veelal financieel en middels wapenleveringen gesteund door de VS, waar de Joodse gemeenschap voor een flink deel mee bepaalt wie de volgende president wordt. Persoonlijk sta ik altijd aan de kant van de underdog. Want de meerderheid heeft altijd ongelijk. Wat u? What would you do?

12 reacties

 1. De Palestijnen betalen al 2 generaties lang de prijs voor een holocaust, waaraan zij part noch deel hadden (Arafat).
  Het gaat niet alleen om land en vrijheid, het gaat ook (en vooral) om de mensenrechten van miljoenen verdreven Palestijnen die al langer dan 60 jaar volkomen uitzichtloos opgesloten zitten in VN-opvangkampen in Jordanië en Libanon.

  Zolang de grootste contributiebetaler van de VN, de VS, met zijn achterban van steerijke, Amerikaanse Joden, de geopolitieke dienst uitmaken in het Midden-Oosten, als beschermers en weldoeners van Israël, zal er nooit iets veranderen voor de paupers-zonder-land-en-zonder-vrienden.
  Kan en wil Joe Biden de volgende, mensonterende Intifada slachtpartij verhinderen? Hij kan nú zij ware gezicht laten zien.

  1. Zoals wel vaker het geval is kent ook dit verhaal meerdere kanten. Israel wordt al sinds de bijbelse tijden bewoond door de Joden en kent is pas sinds 638 Arabisch. Ofwel het was eerst Joods gebied. Leg mij uit waarom alle religies een werelddeel mogen hebben, (de moslims zitten van Noord-Afrika tot Indonesie en al hun heiligdommen zijn nog steeds Islamitisch), en zouden de Joden niet een dat splinterstukje Israel mogen hebben? Veel van de huidige Palesteinen zijn vanaf de stichting van de huidige staat Israel in 1948 uit de buurlanden naar Israel gekomen en zijn dus evengoed “kolonist” als de Joden.

   De Joden hebben zich er altijd voorbeeldig tollerant gedragen en het zijn de Palestijnen die de oorzaak zijn van alle problemen. De Al-Aqsa moskee welke op de restanten van de Joodse tempel staat is daar een uitstekend voorbeeld van. Zijn de Moslims ook zo tollerant geweest? Er zijn vele voorbeelden te vinden waarbij zij alle heiligdommen van andere religies sloopten zodra ze dat gebied veroverden. De Palestijnen hadden al vanaf 1947 een tweestaten oplossing kunnen hebben, maar de ze weigerden dat consequent omdat ze alles wilden hebben en de Joden de zee in wilden drijven. Vind je het dan gek dat Israel op een gegeven moment zoiets heeft van hier valt toch niet mee te praten en zijn eigen plan trekt?

   Joe Biden kan en zal de zaken voor de Palestijnen niet verbeteren, want laat de westerse bemoeienis nu net de oorzaak zijn van dat dit conflict zo lang voort kan etteren. Alle miljardenhulp verdwijnt in de zakken van de corrupte Palestijnse leiders welke zich ook van morele steun verzekerd weet door onze deugmensen. Waarom zou je een oplossing willen als je weet dat je geldbron dan opdroogt.

   Trump heeft dit goed begrepen en heeft de vrede dichterbij dan ooit gebracht door te stoppen met tijd en geld hierin te investeren waardoor de Arabieren in begonnen te zien dat dit conflict hen niks meer brengt, en dat ze net zo goed mee konden werken aan een oplossing. Biden daarentegen heeft in zijn poging Trump’s erfenis uit te wissen de geldstromen weer hervat en is weer begonnen met de Palestijnen moreel te steunen. Hierdoor hebben de Palestijnse leiders weer de middelen en loont het zich weer om het conflict te hervatten.

   Zolang Biden en de rest van het westen de moraalridder blijven uithangen zal dit conflict nooit eindigen. Want de wil om dit te beeindigen is er vanuit Israel wel degelijk. Daar kunnen de Palestijnen zelfs plaatsnemen in het parlement. Is het omgekeerd voor de Joden ook mogelijk om Gaza mee te kunnen besturen?

   1. @Boerke:
    ‘Bekeerde’ Palestijnen mogen zelfs in Israël (blijven) wonen, als tweederangs burgers. Ze hielden zich als zodanig lang koest, maar nu kookt ook hún bloed.
    Wederom is de Tempelberg de heilige plaays van de uitlokking (door Israël).
    De wreedheden van Sharon ten opzichte van de Arabieren in het algemeen en de Palestijnen in het bijzonder zijn legendarisch. De veroordelingen van Israël door mensenrechtenorganisaties en de VN ook. Uncle Sam vond het allemaal best i.v.m. met zijn strategische, geopolitieke belangen, want: “Ieder land (behalve de Palestijnen) heeft her recht zich te verdedigen”.

    “Alle Arabieren de zee in, te beginnen met de Palestijnen in Gaza.” (Sharon).
    Als dat ook úw credo is zijn we weer terug bij af.

    1. Ik ken de context niet waarin Sharon zei “alle Arabieren de zee in” maar wat ik wel weet is dat de Arabieren dit met de Joden wilden doen al sinds het ontstaan van Israel. Vlak voor dat de staat Israël is uitgeroepen hebben de leiders van de Arabieren die in Israël woonden hen met dwang aangeraden Israël met spoed te verlaten. Want de bedoeling was dat zodra de staat was uitgeroepen, ze het volk van de Joden met grote kracht de zee in zouden drijven. De Arabieren zouden dan na de overwinning direct terug kunnen komen en hun huizen weer betrekken. Hoe anders is het gelopen. Het handjevol Joden heeft met kracht zich weten te verdedigen en in de strijd ook nog meer land in handen gekregen, dan ze eerst hadden. Het waren meer dan 350.000 Arabieren die “vrijwillig” hun land en huizen hadden verlaten.Tot heden zijn ze door eigen broeder volken in zogenaamde vluchtelingen kampen gehouden, als wisselgeld. Ik hoor ook niemand over het feit dat er in die zelfde tijd een ongeveer even groot aantal Joden uit de omringende Arabische landen zijn verdreven met achterlating van alles wat ze bezaten en daar waren rijke Joden bij. Gaan deze Joden ook heden ten dage hun eigendommen opeisen in die landen of stampei trappen? Nee, zij zijn “gewoon” aan het werk gegaan en hebben van de woestijn een schitterend land gecreëerd. Ook hier in Nederland land valt er nog wel wat te vorderen toch? Onteigende huizen en Synagoge’s, kunst, enz.

     De wereld huilt weer mee met het terrorisme en brengt straks weer zakken met geld naar de zielige Palestijnen. Gezegd moet worden dat de terreur organisaties ook in Gaza zeer wrede praktijken uitoefenen op de bevolking. Zij houden hen voor een deel ook in gijzeling als speeltje voor de wereld om steeds maar weer te kunnen laten zien hoe zielig het daar is. Israël staat volkomen in haar recht om er weer eens goed huis te houden en de moordenaars uit te roken. Helaas vallen er weer burger doden en daar zorgen Hamas ed. wel voor want dat verkoopt goed. Hierna moet de pot weer worden aangevuld. Er komt hier nooit vrede. Men wil het niet, men wil het Joodse volk uitroeien en zelf het land in bezit nemen. Nooit hebben zij enige poging ondersteund om vrede te bewerken, ook niet de dictator Abbas.

     En we moeten ook niet vergeten dat de Israëlies de Gazastrook met alle gebouwen en infrastructuur gratis en voor niks aan het Palestijnse tuig hebben overgedragen als onderdeel van een plan om vrede te sluiten. Wat is daar nog van over? Inmiddels zijn er alweer 1500 raketten afgevuurd door het tuig vanuit de Gazastrook als dank voor de overdracht van de Gazastrook. Mede van ons belastinggeld welteverstaan. Als wij daar nou eens mee zouden stoppen dan moeten ze daar eindelijk eens gaan werken en hebben geen tijd meer voor dit soort rotzooi.

     Tot slot zijn de de veroordelingen van Israël door mensenrechtenorganisaties en de VN 1 grote farce. Ontelbare resoluties richting Israel en geen 1 richting Saudi Arabie, Iran, Noord Korea ed. Wie kan organisaties serieus nemen die Saudi Arabie benoemen tot hoofd van de mensen rechten? Vrouwen worden daar nog erger behandeld dan varkens.

  1. Beste, zoals u zou kunnen weten is dit niet de homesite van de PVV of Likoed. Zo neutraal mogelijk (maar inderdaad ook met onnodige koudwatervrees) heeft Van Buuren het toch aangedurfd om dit omderwerp aan te snijden. Ter onerbreking van de cryptosleur. Terwille van de actualiteit. Waarvoor dank.
   Overigens ben ik het eens met de reactie van @MyWay.
   Omdat doffe uitzichtloosheid en een gebrek aan perspectief radicaliseert, telkens weer. Dat is geen ver van mijn bed show, maar gebeurt ook hier.

 2. In de bezette gebieden verliezen de Palestijnen op systematische wijze hun eigendommen en dit wordt gelegitimeerd door Israëlische wetten. https://en.wikipedia.org/wiki/Israeli_land_and_property_laws Dat die wetten in strijd zijn met het Internationaal Recht deert niet. Normaliter hoort ook volgens het Internationaal Recht een bezetting tijdelijk te zijn. Mocht Israël die gebieden annexeren dan moet ze de bewoners dezelfde rechten geven als de Israëlli´s. Dat doen ze liever niet. En zich terugtrekken doen ze ook niet. Het in stand houden van de bezette gebieden komt Israël nog het best uit. En dan vergeet ik nog alle pesterijen die Palestijnen moeten ondergaan om gewoon maar te kunnen leven.

  1. Als de pallies de politieke en militaire macht zouden hebben …….., dreven nu ALLE joden , met hun vrouwen en kinderen…, in de middellandse zee .

 3. Wat we intussen zeker weten is dat welles/nietes tussen pro & contra niet werkt. Maar ook dat de betrokken jeugd het spuug- en spuugzat is om telkens heen en weer te woren gewenteld in de bloedige vetes van hun ouders en voorouders, én het gewetenloze politieke spel dat op die manier met hen en hun toekonst wordt gespeeld.
  Geef de jeugd de verantwoordelijkheid om te kiezen voor hun gezamenlijke toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: