AFM waarschuwt voor illegaal lenen

AFM | De Autoriteit Financiële Markten (AFM) waarschuwt consumenten niet in zee te gaan met de illegale kredietaanbieder Emporium Financial, tevens gebruikmakend van de namen Emporium Capital, Emporium Financieringen, Magnum Financial en Mango Krediet. Deze partijen bieden krediet aan zonder de verplichte vergunning van de AFM. Bovendien vragen deze aanbieders consumenten geld te betalen, nog voordat de lening is verstrekt. Het is onverstandig om daarop in te gaan. De AFM adviseert consumenten altijd goed onderzoek te doen naar een aanbieder, voordat ze een lening afsluiten.

De AFM heeft diverse signalen van consumenten ontvangen over deze illegale kredietaanbieders. Emporium Financial heeft via het e-mailadres emporium@cyberservices.com in ieder geval één consument een kredietovereenkomst toegestuurd. Mango Krediet en Magnum Financial hebben consumenten een brochure gemaild. Bij het aanbieden van het krediet gebruiken de illegale kredietaanbieders het faxnummer 087-7846477, een e-mailaccount bij cyberservices.com en verschillende namen van contactpersonen (Vicky van Eck en Pattjaree Pritjakoon). De aanbieders overtreden de Wet op het financieel toezicht. Zij hebben geen vergunning en maken geen gebruik van de vrijstelling.

Emporium Financial, Emporium Capital, Emporium Financieringen, Magnum Financial en Mango Krediet vragen consumenten vooraf geld te betalen voor het krediet, onder het mom van een verzekeringspremie. Het is onverstandig om een premie te betalen, voordat de lening daadwerkelijk is ontvangen. Consumenten lopen dan het risico hun geld kwijt te raken.

Eén reactie

  1. Mensen, die in financieel zwaar weer zitten en moeilijk op een andere manier aan geld kunnen komen zijn gevoelig voor dit soort uiterst dubieuze financiële instellingen. Kortom parasieten van deze crisis.

    Verder is het zeker goed om te waarschuwen voor dit soort bedrijven, [b]maar[/b] als het financiële toezicht al eerder goed gefunctioneerd had ten aanzien van de wel LEGALE banken en financiële instellingen, hadden we nu niet zo een economische depressie gehad.
    Daarbij Denk ook maar eens aan de woekerpolissen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.