38 Dagen, 14 uur, 38 minuten en 54 seconden op moment van schrijven. Meerdere Britse websites houden nauwkeurig de tijd bij tot. De beruchte Brexit datum van 29 maart 2019 om 23.00 uur lokale tijd. Greenwich Mean Time. Deze loopt één uur achter om onze Nederlandse tijd. Eerder in februari 2019 smeekte de Britse werkgeversorganisatie een compromis te sluiten. ‘Anders zullen nog meer bedrijven vertrekken uit het VK, zullen prijzen stijgen en jobs verloren gaan.’ Ondertussen vertrekken 7 parlementsleden uit ontevredenheid over hun partij, Labour. De grootste oppositiepartij in het Britse Lagerhuis.

The independent Group…

…noemen de zeven afvalligen zich. En kijk: het ziet ernaar uit dat een Tory minister en 4 backbench MP’s de (voorlopig kleine) splinterbeweging gaan vervoegen. Net nu een commentator al de bijnaam ‘The Magnificent Seven’ klaar heeft. Het gegeven van het vertrek wordt reeds gezien als een break-up van Labour. De precieze standpunten van de zeven zijn nog onduidelijk. Ze zouden aansturen op nieuwe verkiezingen. In ieder geval willen ze géén Brexit. Ze zijn het racsime beu dat Labour leden al jaren teistert. In ieder geval zijn ze ‘ontevreden’ met de gang van zaken. We zouden zeggen: welkom bij de club. Niémand lijkt tevreden, en dit sinds lange tijd. Niet in GrootBrittannië en niet in de Europese Unie. (Hoe kan het ook anders: er zullen slechts verliezers overblijven na 29 maart…) Meer nog naarmate die cruciale datum van Brexit, het point-of-no-return nadert.

Personeel gezocht

Een job met toekomst? Misschien wel voor u, lezer? De douanediensten zijn op zoek naar extra personeel. Om de chaos die verondersteld op komst is het hoofd te bieden. Voedsel- en warenautoriteit NVWA heeft dringend wel 928 mensen nodig, dus…?

2 reacties

  1. 29 maart in natuurlijk een mooie datum, maar zo hard als een vier minuten gekookt ei.Laten we zeggen het staat in de agenda, en die kan natuurlijk veranderen, dat kan de EU doen en het eiland. De grens met Ierland is natuurlijk wel een dingetje. Gribraltar al opgelost? Hoe gaat het met Jersey en Guernsey? Ik hoor daar bijzonder weinig over. Dat sterkt mijn vermoeden dat de soep niet zo heet gegeten gaat worden en we in een fase van uitstel op uitstel gaan komen met allerlei belachelijke redenen (die nu al in het vat zitten) en er verkiezingen of een nieuw referendum komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: