(door interim werkzaamheden is mijn bijdrage aan Biflatie.nl tijdelijk minder). Sinds de beruchte uitspraak, “you own nothing, but you will be happy,” van Klaus Schwab(directeur van het World Economic Forum) is daarover veel beroering ontstaan op de alternatieve media. Op het internet wordt vaak ver vooruit gelopen als het gaat om het analyseren van de nabije toekomst. De mainstream media houdt zich alleen bezig met de actualiteiten van vandaag en gisteren, en uiteraard de showbizz.

Propaganda van het WEF

Nieuwsgierige mensen, zoals ondergetekende, zoeken op internet naar gedurfde analyses van onderzoeksjournalisten en de theorieën van  futuristische denkers. Niet te verwarren met complotdenkers. Sociale media staan onder censuur van de eigenaren waardoor onwelgevallige theorieën eenvoudig worden verwijderd. Internetgiganten Facebook, Google, Twitter, Apple, Microsoft, Amazon en andere Big Tech giganten zijn in handen van schatrijke elitaire families die een zetel hebben in het WEF. Hun zeggenschap in de Agenda 2030 is overweldigend en bepalend voor onze toekomst. Het futuristische thema over de industriële revolutie 4.0 wordt uitgebreid toegelicht op de website van het WEF. Propaganda van de bovenste plank.

Industriële revolutie 4.0

De industriële revolutie 4.0 gaat over de samensmelting van de fysieke, digitale en biologische wereld. Het is de integratie van kunstmatige intelligentie (AI), robotica, het Internet of Things (IoT), 3D-printing, genetische manipulatie, quantum computing en andere technologieën. Ingenieurs en wetenschappers struikelen over elkaar heen om hun ideeën toe te lichten. Voor de liefhebbers is het smullen geblazen. In mijn beleving is het de nieuwe wereld voor de volgende generatie waar ik als gepensioneerde geen deel van uit maak. Hoewel, 2030? De industriële revolutie 4.0 stelt overheden en Techgiganten in staat om de totale controle uit te oefenen over alles wat de mens verbindt. De connectie tussen mens en techniek, connectie via sociale media, naar de overheid en naar gecontroleerd betalingsverkeer. Navigatieapparatuur in auto en op smartphone, met gezichtsherkenning zoals in China en straks via het 5G-netwerk wereldwijd. Je kunt hier veel meer bij bedenken. Fantasie wordt werkelijkheid.

Niet meer begeren

Ik herinner weer even aan de uitspraak van Klaus Schwab. We bezitten niets en worden allen gelukkig door de industriële revolutie waarbij alles aan elkaar geknoopt is via het ‘world wide web’. Globalisme in optima forma. Het internet met 5G waar we niet meer zonder kunnen. Gelukkig worden zonder zorgen over onze bezittingen. Fantastisch toch? Geen faillissementen door mislukkingen, geen begeerte naar meer bezit, geen stress, enzovoort. De verwezenlijking daarvan is al ingezet in een langzaam proces van maatschappelijke veranderingen, o.a. in het betaalverkeer. We zien bankfilialen verdwijnen, we zien de pinautomaten verdwijnen uit het straatbeeld, de kassa in de super verdwijnt en we zijn zielsgelukkig met onze pinpas. Sinds de uitbraak van corona wordt ons door de overheid aangeraden om geen smerig contant geld aan te raken. Ook is het veiliger om zonder geld de straat op te gaan, scheelt weer een straatroof. Met vooruitziende blik kun je zien dat we in 2030 geen contant geld meer bezitten. Niet voor niets gaan meer bedrijven over tot acceptatie van crypto betalingen.

IMF en digitale wereldmunt

Nog voor 2030 volgt de invoering van een digitale wereldmunt. Het IMF heeft in 1969 de SDR in het leven geroepen. Special Drawing Rights zijn bedoeld als een aanvullende internationale reserve in het kader van het vaste wisselkoerssysteem van Bretton Woods. Valuta-experts denken dat deze SDR’s als basis kunnen dienen voor een digitale wereldmunt. Vanuit de globalisering ligt het voor de hand dat wordt toegewerkt naar een digitale wereldmunt. Door vergaande kunstmatige intelligentie leveren we onze privacy in. De overheid heeft ons een rugnummer gegeven, het BSN(burger service nummer). Steeds meer instanties gebruiken ons BSN. Daarnaast heeft Big Tech ons in beeld via de sociale media en google, en weet men ons te bereiken via de mailbox. Zo is voor iedereen een persoonlijke pagina ingericht in de berichtenbox van “MijnOverheid.” Inloggen met digid en via ons BSN staan persoonlijke berichten keurig gerangschikt. Bij de Belastingdienst loggen we in om aangifte inkomstenbelasting te doen. Een makkie doordat werkgevers, gemeenten, banken en verzekeraars financiële gegevens via ons BSN hebben aangeleverd bij de servers van de Belastingdienst.

Weg met de inkomstenbelasting

In 2030 zijn we verlost van de inkomstenbelasting. Deze manier van heffen en innen past niet meer in de agenda van het WEF. Nu is het moment om fiscale wetgeving aan te passen en kan de Toeslagenwet worden afgeschaft. De toeslagenaffaire kwam als geroepen om het fiscale systeem op de helling te gooien. Fiscaliteit past niet in de industriële revolutie 4.0. Belastingheffing op inkomen en omzet, en ook de erfbelasting kan er af. Heel simpel, leg het neer bij het bankwezen dat bezig is met een transitie naar één Centrale Bank. Dat wordt de ECB met de centrale banken van de verschillende lidstaten in de EU. Private banken verdwijnen uit het straatbeeld en gaan failliet als de mondiale schuldenberg wordt afgeschreven.

Een nieuw systeem

Het ideale moment om over te stappen naar een nieuw systeem met digitale wereldmunt. Bij de bankfaillissementen worden rekeninghouders aangesproken om de rekening van de schuldenberg te vereffenen. Wettelijk nog onmogelijk maar in tijden van veranderingen veranderen de wetten mee. Politiek is er niet voor niets. Politici moeten meedoen aan de Agenda 2030 en het volk de juiste propaganda voorleggen. Straks worden we verbonden in één mondiaal betalingssysteem. Hoe mooi is het niet om af te zijn van een overheid die het belastinggeld laat rondtollen in een samenleving van geven en nemen. Het innen van belastingen en het uitdelen daarvan via de uitkerende instanties zoals UWV en Sociale Diensten.

Bijdragen aan de NWO

In een nieuwe wereldorde moeten we anders denken en mee bewegen met het WEF. De aanstaande testsamenleving is alvast een uitrol daarvan. Maak het makkelijk want technologie dient de mens. Als contant geld, zwart geld en cryptovaluta zijn verbannen dan kunnen we via onze persoonlijke rekening bij de ECB bijdragen aan de NWO. Dus niet meer aan het koninkrijk der Nederlanden. Via onze persoonsgebonden ECB-rekening zijn alle transacties in beeld. De centrale bank ziet wat er op de rekening staat. Als private banken niet meer bestaan bezitten we slechts één persoonsgebonden rekening. Met het saldo van inkomsten en uitgaven houden we ons in leven. Het overtollig saldo is eigendom van de centrale bank. Het kan nergens anders heen. Hoe simpel! Er is geen concurrentie van private banken die ons verschillende rentepercentages bieden. Juist daarom is de huidige rentestandaard naar nul en negatief gemanipuleerd! We hoeven geen geld meer opzij te zetten naar een spaarrekening waarop we rente ontvangen. Geen contant geld thuis in de kluis. Goud en zilver worden geconfisqueerd zoals in oorlogen vaak gebeurde. Zou de avondklok nog verdwijnen? Onze persoonsgebonden ECB-rekening wordt een soort van rekening courant. Wat zei Klaus Schwab ook alweer?

Coronavirus werd coronacrisis

Hoe gaan we dan het verschil maken? Dat ligt geheel aan de positie die iemand inneemt in de maatschappij. De waarderingen van beloningen op basis van kwaliteiten zullen blijven bestaan, anders gaat iedereen achterover leunen. Banen zullen veranderen maar kwaliteit en inzet moet worden beloond. Beloningen voor leveringen en prestaties zien we op onze rekening verschijnen. De taxichauffeur zal net als nu een lagere beloning ontvangen dan de directeur. Daar tussenin bewegen de inkomenslagen.

Mijn toekomstvisie is natuurlijk een persoonlijke beschouwing en ontstaan uit een droom van afgelopen nacht toen ik droomde één van de 2.500 members van het WEF te zijn. Ook zag ik Winston Churchill voorbij komen met zijn beroemde uitspraak: “Never waste a good crisis!” Daarom heet coronavirus nu coronacrisis!

GW

 

8 reacties

 1. Vandaag in de Telegraaf:
  https://www.telegraaf.nl/financieel/1410616036/belastingen-zijn-een-black-box

  Niet helemaal toevallig zijn we anno 2021 vastgelopen met ons complexe belastingen en toeslagensysteem. Het NL-belastingstelsel past niet meer in een geglobaliseerde wereldeconomie.

  Citaat uit het premium(betaal)artikel:

  Zo ingewikkeld
  „Wij zijn de laatsten”, grapt Willem Vermeend, de oud-staatssecretaris die in 2001 met toenmalig minister Gerrit Zalm een belastingherziening doorvoerde. Inmiddels is ons belasting- en toeslagenstelsel zo gecompliceerd geworden dat het bijna ondoenlijk is om die nog vergaand te hervormen. „Je kunt niet meer voor- en niet meer achteruit.”

  Ook Bas Jacobs, hoogleraar economie en openbare financiën aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, stelt dat: „Ik heb dat vijf jaar geleden al in De Telegraaf gezegd.” En inderdaad, toen zei Jacobs al: „We hebben het eerst ingewikkeld gemaakt. En we kunnen het niet meer eenvoudig maken omdat het zo ingewikkeld is geworden.”

 2. Het wordt naar mijn idee eerder: ‘Back to the futue’ en ‘In het zweet uws aanschijns zult gij uw brood verdienen’.
  Geen volgende industriële revolutie, gebaseerd op een virtuele reus op lemen voeten, maar een herbegin op basis van de totale nivellering en menselijke arbeid. NA DE COLLAPS.
  Alles wat zo moeilijk en onmisbaar leek ligt dan op de schijtberg en niemand kijkt er meer naar om, als iedereen het druk heeft met overleven.

 3. Op het blog van dhr Schmull kwam ik onder zijn column deze reactie van hem tegen. Zou een passende aanvulling zijn onder deze column:

  Ik geloof NIET in de Great Reset. Dat is grote onzin.
  Elke poging daartoe is gedoemd te mislukken. Net zoals
  de creatie van een ‘zuiver’ mensenras, wat Hitler
  zo graag wilde. Of net zoals Eugenetica(‘Eugenics’),
  wat ‘survival of the fittest’ en raszuiverheid
  voorstond. Allemaal waanideeen! Maar sommigen van de
  ‘elite’ waren aanhangers: H.G. Wells, George Bernard
  Shaw, Keynes, zelfs Winston Churchill en nu dan
  Bill Gates en zijn vader. De term is tegenwoordig
  veranderd in ’transhumanisme’! Vaccins kunnen een
  rol spelen, zoals Bill Gates in een TED-talk in
  2017 suggereerde…

  En dan hebben we de rijke Duitser Klaus Schwab (WEF), die
  niet onderdoet voor Hitler: de mens moet, via
  nanotechnologie, worden ‘bestuurd’, anders gaat
  de wereld ten onder!

  Alle bangmakerij van Global Warming (in de jaren ’70
  was het juist New Ice Age), Honger (Ehrlich – the
  population bomb – 1968 & de Club van Rome) worden
  regelmatig van stal gehaald. Extinction Rebellion
  wordt gefinancierd door miljardair Sir Christopher
  Hohn. De huidige Lockdowns zijn eenvoudigweg een
  ZEGEN voor deze dwaalgeesten!

  Stel je voor, dat de Staat nog machtiger wordt dan
  in China en Rusland en zeker het oude Sovjet Regiem.
  Opvallend is, dat het WEF dat niet onder stoelen of
  banken steekt en daarmee aantoont, hoe DOM zij wel
  zijn. Dat pikt de mensheid niet. Dus de Reset
  verdwijnt met de Noorderzon, net zoals alle vroegere
  bewegingen. Elke vorm van Super Faschisme/ Communisme
  ontploft. De mens weet wel beter en heeft zo’n
  bureacratie niet nodig.

  DS

 4. Mijns inziens gaat er nooit een digitale wereldmunt komen. De bestaande crypto-activa (niet munten!) mogen dan wel wereldwijd worden geaccepteerd maar ze schieten tekort als algemeen aanvaard betalingsmiddel. Vrijwel iedere centrale bank buigt zich wel over over de ontwikkeling van een digitaal betalingsmiddel (CBCD) waardoor transacties over de grenzen heen sneller en goedkoper kunnen verlopen. De reden waarom mensen nood hebben aan een bepaald soort geld is omdat ze er hun belastingen mee moeten betalen. Warren B. Mosler zegt hierover: “Taxation is part of the process of obtaining the resources needed by the government. The government has an infinite amount of its fiat currency to spend. Taxes are needed to get the private sector to trade real goods and services in return for the fiat money it needs to pay taxes. From the government’s point of view, it is a matter of price times quantity equals revenue.” Dit is een vorm van autonomie die zal blijven bestaan. https://www.federalreserve.gov/econres/notes/feds-notes/preconditions-for-a-general-purpose-central-bank-digital-currency-20210224.htm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: